Kvalte og gjengvoldtok jente – slipper utvisning

POLITIETS BILDER. Nasir, Christian og Ali. (Fria Tider)
SVERIGE

Tre afrikanske menn gjengvoldtok en svensk jente i 15-års alderen mens de tok kvelertak på henne og holdt henne fast.

Det var i midten av april at tenåringsjenta dro på en fest i en leilighet på Södermalm i Stockholm, skriver Fria Tider.

Der ble hun gjengvoldtatt av tre afrikanere. 19 år gamle Ali, 20 år gamle Nasir og 19 år gamle Christian.

Jenta hadde aldri tidligere møtt de tre mennene.

Hun hadde lagt seg for å sove i leiligheten med klærne på. Hun våknet av at noen mumlet. Hun ble så angrepet av de tre mennene som dro klærne av henne.

De tre tok kvelertak på jenta og trykte ansiktet hennes ned, mens de holdt fast armene hennes, samtidig som de byttet på å voldta henne.

Under voldtekten skrek jenta «slutt», «stopp», «nei!» og «jeg vil ikke». Hun var ekstremt redd og sjokkert, hun fikk angstanfall og begynte å gråte. Voldtektene skal ha vært ekstremt smertefulle for jenta.

På morgenen sendte jenta en SMS til sin pappa om hva som hadde skjedd. Han hentet henne og tok kontakt med politiet som raskt pågrep de tre afrikanerne.

Ali er somalisk statsborger, Nasir har svensk statsborgerskap og Christian er statsborger i Sierra Leone.

Ali var 15 år da han kom til Sverige som asylsøker og han fikk innvilget permanent oppholdstillatelse i mars 2014. Christian var også 15 år da han kom til Sverige som asylsøker og fikk innvilget permanent oppholdstillatelse i april 2015.

I følge rettsdokumentene har en av de tre lagt skylden på jenta for voldtekten. Han anser at jenta gjorde en stor feil ved å sove alene sammen med tre menn og at alt er hennes feil.

Stockholm tingrett dømte Nasir og Christian for grov voldtekt, til fengsel i tre år. Ali kommer unna med to år i fengsel for medvirkning til grov voldtekt samt et narkotikalovbrudd. De tre må også til sammen betale jenta totalt 165.000 kroner i erstatning.

Tingretten avviste aktors påstand om at Ali og Christian skulle utvises fra Sverige, med henvisning til «humanitære hensyn». Christian skal blant annet ha oppgitt å ha hatt en «vanskelig barndom» hjemme i Sierra Leone.

– Jeg kommer til å anke straffeutmålingen og kravet om utvisning. Jeg mener de ikke bør få lov til å bo i Sverige, sier jentas bistandsadvokat Elisabeth Massi Fritz til Expressen.