Voldtok for å gjøre dem til muslimer

Ofrene beskriver også hvordan islamistene sjekket jentenes bryster for å se om de var gamle nok til å bli voldtatt, skriver den engelske avisen The Sun. IS-krigerne brukte voldtekt som en form for terrorisme mot sine ofre.

Vitnesbyrdet er omtalt i rapporten Trafficking Terror, utgitt av Henry Jackson i Society think tank. Den kvinnelige sexslaven fra den den religiøse minoritetsgruppen forteller at IS-medlemmene tok på jentenes bryster. Hvis de hadde bryst, kunne de bli voldtatt, hvis ikke, ventet de tre måneder og sjekket igjen. Hun la til: «Mennene pleide å voldta opp til syv jenter i ett rom, så alle kunne se hva som foregikk. Alle jentene skrek og hylte, men de kunne ikke hjelpe hverandre. De måtte se på og gå gjennom det som skjedde.» En gang prøvde hun å flykte og ble voldtatt av seks menn i løpet av en natt som en straff, skriver The Sun.

Rapporten fra Trafficking Terror avslører også at IS tiltrekker seg voldtektsmenn og pedofile til å kjempe for dem, ved å belønne dem med sexslaver. Menn med en historie med seksuell vold og vold i hjemmet antas å ha blitt med i jihadi-gruppen på grunn av organisasjonens bruk av voldtekt og slaveri som en form for terrorisme, skriver den engelske avisen.

Den seksuelle utnyttelsen av kvinner og barn ved siden av menneskehandel bidro til å finansiere kalifatet, heter det i rapporten. I tillegg ble tvungen graviditet – sammen med tvunget omvendelse – offisielt godkjent for å sikre den neste generasjonen jihadister, en taktikk som også ble brukt av Nigerias militante islamistiske gruppe Boko Haram, skriver The Sun.

Les også: Yezidi-kvinne voldtatt 30 ganger i løpet av noen timer – IS vil utrydde den blonde blodslinjen