Voldtektsmenn får lov å fortsette på offerets skole – rektor: «De er også ofre»

Det var i midten av desember i fjor at en 16-årig somalier ble dømt for voldtekt mot barn, etter at han sammen med en annen elev voldtok en 14 år gammel jente på skolens toalett.

De to elevene skal ha mishandlet og mobbet jenta ved flere anledninger gjennom skoleåret, og i mai låste de 14 åringen inn i et toalett på en ungdomsgård og voldtok henne.

Jenta forteller at voldtekstmennene hadde truet med å spre rykter om henne hvis hun ikke gikk inn på toalettet og snakket med dem.

Den ene gutten var mindreårig da gruppevoldtekten fant sted og ble overlevert til sosialtjenesten. Den andre, en 16-åring somalier, ble dømt til ungdomstjeneste i 100 timer.

Les også: Syrisk flyktning (19) voldtok 13 år gammel jente vaginalt og analt – fikk 2 måneder fengsel

SVENSKE LOVER: En gruppevoldtekt av en 14 år gammel skolejente gir i Sverige 100 timer samfunnstjeneste og møter med sosialtjenesten for å snakke om problemene til gjerningsmannen. (Foto: Sveriges Rikes Lag).

Les også: Fem afghanere dømt for sadistisk voldtekt av ung gutt – slipper utvisning av humanitære hensyn

I forbindelse med ungdomstjenesten bør han i følge sosialtjenesten «utdannes slik at han kan gjøre bra valg for å beskytte seg selv og andre», heter det i rettsdokumentene.

Journalisten Ann Heberlein som har en datter som går i samme klasse som den nå dømte barnevoldtektsmannen, skriver i en artikkel på ledersiden i avisen sin at voldtektmannen får lov å fortsette på offerets skole.

VOLDTATT PÅ SKOLEN: Den 14 år gamle jenta ble lurt inn på toalettet og gruppevoldatt av en somalisk 16-åring og en yngre og ikke-identifisert gutt. Straffen for den eldste gutten ble ungdomsstraff, men ingen av dem måtte forlate skolen. Istedenfor må jenta få undervisning på et annet sted. Rektoren på skolen mener at alle de tre involverte i saken er ofre. (Foto: Illustrasjonsbilde).

Ifølge Sydsvenskan har jenta ikke vært på skolen, der hun fremdeles er innskrevet som elev, siden voldtekten fant sted. Istedenfor undervises hun «på en annen plass».

Skolens rektor er imidlertid fornøyd med hvordan han har håndtert saken. Rektoren sier til Sydsvenskan at også voldtektsmannen er et offer fordi han ble tvunget til å gjennomføre 100 timers ungdomstjeneste for gruppevoldtekten mot den 14-årige jenta.

– Gutten som nå har blitt dømt har jo fått en ganske merkbar straff og er derfor også et offer, sier rektoren til Sydsvenskan.

Les også: Flyktninger får kurs i hvordan man plukker opp svenske jenter

Faksimile fra Sydsvenskan:

OGSÅ ET OFFER: Ifølge rektor ved skolen er gruppevoldtektsmennene også ofre, fordi de ble straffet for voldtekten.

Les også: Somalier voldtok 12-årige Ida – fikk 22 dagers samfunnstjeneste

Les også: Ida (13) trakasseres av somalisk miljø etter brutal voldtekt – ble slått i ansiktet

Oppdatert 8.2.2017:

Ifølge Sydsvenskan har voldtektsmannen etter at saken fikk oppmerksomhet i media nå blitt flyttet fra skolen.

– Vi tok en feil beslutning tidligere, sier skoledirektøren Mats Jönsson til avisen på tirsdagen.

Lignende saker

Frieord skrev i 2015 om en sak hvor en gruppe afrikanske gutter voldtok en 10-årig svensk jente i skolegården. Da la rektorene lokk på saken for å ikke skape «rasisme» mot overgriperne.

Fra Frieord.no:

Skoleledelsen vegret seg for å gripe inn da to afrikanske gutter seksuelt trakasserte svenske jenter i 10 års alderen. Til slutt voldtok den ene afrikaneren en av jentene. Istedet for å ta tak i problemet, beskyldte den kvinnelige rektoren faren til den lille jenta for å være rasist og truet ham med rettslige skritt hvis han tok datteren ut av skolen.

Les også: Flyktningbarn dømt for grov gjengvoldtekt i Sverige

De to jentene hadde besøkt et barne-disko på skolen i Alvesta kommune i Sverige, da de ble seksuelt antastet av to afrikanske gutter som gikk på samme skole som dem. Det viste seg at dette slettes ikke var første gangen, skriver Fria Tider.

Den fortvilte faren kontaktet skoleledelsen på Grönkullaskolan, men ble umiddelbart møtt med en kald skulder.

Rektoren sa blant annet at – Barn er barn og gutter er gutter, de drives av en nysgjerrighet og det skjer i mye i kroppen.

Trakasseringene fortsatte og da den fortvilte faren igjen tok kontakt med skolen ble rektoren irritert og hevdet at han og de andre foreldrenes uro kun bygget på fordommer og rasistiske stereotyper.

Rektoren på Grönkullaskolan, Helena Odelgård, fremhevet i stedet at man ikke skulle dele mennesker inn i kategorier som «oss og dem» og at vi er alle like.

Les også: Afghanske asylsøkere gruppevoldtok handikappet kvinne i flere timer – frikjent av retten fordi offeret ikke gjorde nok motstand

 

ANSVARLIGE: Rektor Helena Odelgård og assisterende rektor, Yvonne Fjeldheim, viste liten forståelse da en av deres elever, en jente på 10 år, ble overfalt og voldtatt midt i skolegården av en afrikansk gutt. Det gikk så langt at rektoren truet med å anmelde foreldrene til den voldtatte jenta hvis de tok henne ut av skolen. (Foto: Twitter).

Les også: Ungjenter sex-trakasseres daglig på skolen i Sverige – foreldrene fortviler

Tok ikke affære – ble skjebnesvangert

Rektorens manglende inngripen viste seg å være skjebnesvanger.

Dagen etter at faren hadde vært i kontakt med rektoren ble de to jentene overfalt mens de lekte i skolegården.

Den ene av jentene ble dratt inn i noen busker og voldtatt av den ene afrikaneren. Den andre jenta ble dratt bak en bil av den andre afrikaneren, men unnslapp så vidt da voldtektsmannen ble avslørt av andre personer som så hva som skjedde.

Faren til den misbrukte jenta har i et intervju med Fria Tider fortalt at rektoren og skoleledelsen er ekstremt venstrevridde.

En stor del av skolehverdagen går med på å lære de svenske barna å ikke uttale seg støtende eller fordomsfullt overfor elevene med innvandrerbakgrunn.

– Vi blir spyttet i ansiktet og det er kun fordi vi er svensker. Den her rektoren er så venstreliberal at man blir mørkredd. Man tror det er Lenin selv som står og prater når man hører på henne, sier faren til Fria Tider.

Han beskriver forholdene på skolen som kaotiske.

– Når jeg kjører forbi skolegården eller henter jenta mi så står de og sparker på andres sykler og slår andre elever. Går man inn på skolen så ser det ut som et marxistisk kultursenter. Det henger lapper med ulike farger og overalt står det «vi gillar olika».

Les hele den dramatiske saken her: