Voldsom økning av vold utført av asylsøkere

ASYLSØKERE. Tyskland opplever nå en kraftig økning i voldskriminalitet.

De to tyske delstatene, Baden-Württemberg og Bayern har hatt en kraftig økning i voldsforbrytelser utført av asylsøkere det siste året, skriver nettavisen Breitbart.

Antall voldelige angrep er nesten doblet i 2016. I Baden-Württemberg har det vært en økning på 95,5 prosent i antall fysiske angrep utført av asylsøkere og innvandrere. I Bayern er økningen på 57,8 prosent.

«Vi er svært bekymret for økningen i vold fra asylsøkere,» sier lederen for delstatspolitiet i Baden-Württemberg Ralf Michelfelder. Rundt 60 prosent av angrepene som er utført av asylsøkere i hans delstat finner sted i asylmottak, mens den andre 40 prosenten skjer ute blant allmennheten.

Asylsøkere er også overrepresentert når det gjelder tyveri og narkotikaforbrytelser, skriver Breitbart. Men «de kan nå bli funnet som mistenkte for forbrytelser innenfor nesten alle kriminalitetsområder», ifølge politiet.

107.417 av totalt 251.000 personer mistenkt for kriminalitet i delstaten i 2016 var utlendinger. Av disse var 25.279 asylsøkere og flyktninger. De fleste kommer fra Syria, Gambia og Afghanistan.

I Bayern beskriver delstatens innenriksminister Joachim Herrmann kriminalitetsutviklingen blant asylsøkere som «bekymringsfull». «Økningen i kriminalitet i Bayern i 2016 skyldes i hovedsak utenlandske mistenkte, særlig innvandrere,» sier ministeren.

Antallet drap i Bayern økte med 15 prosent i 2016, mens voldsforbrytelser utført av asylsøkere økte med 93 prosent til 3,495 saker. Når det gjaldt tyverier var 42,8 prosent av mistenkte av utenlandsk opprinnelse. Også i Tysklands hovedstad Berlin viser kriminalitetsstatistikken at innvandrere er overrepresentert sammenlignet med tyskere.

Kommentarer

kommentarer