VIDEO: Svensk politisjef under konferanse: «Hjelp oss! Hjelp oss!»

– Jeg har blitt overrasket etter at jeg ble rikspolitisjef hvor ille det er i visse områder på kveldene. Om vi ikke bremser den utviklingen så er jeg overbevist om at ikke bare tradisjonell kriminalitet, men også radikalisering og terror kommer til å øke i vår samfunn.

Ordene ble uttalt i fjor og slo ned i det svenske samfunnet som en regndråpe i havet. Ingen politikere hevet et øyenbryn. Ingen tiltak ble iverksatt. Ingen debatt fulgte. Istedenfor fortsatte man som før. Den eneste grunnen til at politisjefen ikke ble kalt rasist, nazist og islamofob, er at han er en av venstresidens egne. En som har gått ut på sosiale medier og sagt at han «spyr» av partilederen til Sverigedemokraterna.

Så kom terroren i Stockholm, med fem drepte. Inkludert en liten jente som ble delt i to av en muslimsk terrorist med lastebil i en gågate – midt på lyse dagen.

MUSLIMSK TERRORISME I STOCKHOLM: En ulovlig asylsøker fra Usbekistan drepte fem mennesker i Stockholm sentrum i april i år. Hatet mot kristne og vestlige mennesker fra muslimer har etter en rekke undersøkelser og studier vist seg å være betydelig større enn man har trodd. (Foto: Ukjent).

Nå går rikspolitisjefen ut på TV og ber om hjelp fra svenske myndigheter. Han er Sveriges egen komiske Ali:

– Hjelp oss! Hjelp oss! Vi må ha lokale myndigheter med oss.

– Vi må gjøre mer sammen for å snu denne krisen rundt.

– Antallet risiko-soner har økt. Dette kommer delvis av at vi rapporterer forskjellig.

– På noen områder har det blitt verre… på noen områder kan det muligens ha blitt bedre, selv om det ikke synes på statistikken.

Ordene kommer nok en gang til å falle for døve ører. Mens man samtidig bygger Sveriges største moské i Malmø og en skuddsikker politistasjon i Stockholm.

DET NYE SVERIGE: Noen sier 60. Noen sier 130. Noen sier flere hundre utenforskapsområder. Faktum er at svenske myndigheter har mistet kontrollen over deler av landet sitt. Nå roper rikspolitisjefen «Hjelp oss! Hjelp oss!», på TV. (Skjermbilde/NRK).

Skrevet av

Magnus Kristiansen

Fast skribent på Frieord. Med føttene plassert i storbyen og med et hjerte for livets glade sider.