VIDEO: Hvit mann brutalt overfalt på gaten i USA – fikk hjerneblødning etter 50 slag og spark

En bibliotekar som var ute og gikk i sentrum av den amerikanske byen Cincinnati i mai i fjor, ble utsatt for et svært brutalt og uprovosert angrep av tre afroamerikanske menn. En fjerde mann skal ha stått på utkikk for å si fra om vitner passerte.

En av de rasistiske mennene, John Watts, var flere minutter inn i dommen sin, da dommeren spurte ham hvorfor han uten forvarsel og mening angrep en uskyldig mann på gaten.

 – Jeg bare angrep ham, svarte 20-åringen.

 – Hvorfor skjedde dette? spurte dommer Jody Luebbers.

– Jeg klarer ikke å forklare det, svarte Watts iført stripede drakt og bundet på hender og føtter med hånd og fotjern.

RASISTISK OVERFALL: John Watts (20) ble nylig dømt til 7 års fengsel for et grov, uprovosert og rasistisk angrep på en hvit mann som var ute og gikk i mai i fjor i den amerikanske byen Cincinnati. En av de andre mennene som var involvert i overfallet fikk ni år. (Foto: Politiet).

Watts er den andre personen som er dømt etter det brutale og rasistiske angrepet som fant sted den 15. mai i 2017. Han fikk syv års fengsel.

I september i fjor fikk Johntae Dearmond ni års fengsel, etter å ha innrømmet grovt ran. Dearmond skyldte på at han var full som unnskyldning for hendelsen

Offeret, en bibliotekar  i 40-årene, var ute og gikk i nærheten av biblioteket etter midnatt, da Watts, Dearborn og en annen afroamerikansk mann kom opp til ham. En fjerde mann sto på utkikk, ifølge rettsdokumentene.

50 SLAG OG SPARK: Det rasistiske angrepet varte i over ett helt minutt. Ifølge overvåkingsfilmen så skal offeret ha mottatt minst 50 slag og spark. Han ble også frastjålet mobilen sin. (Foto: Politiet).

De spurte den hvite mannen om sigaretter. Deretter begynte det brutale og meningsløse overfallet. Det var Watts som slo ham i asfalten, sa assisterende aktor i saken, Allison Oswall, sist torsdag.

Mannen ble slått og sparket minst 50 ganger. Han ble sparket i ansiktet. Angrepet varte i over ett minutt. Han skal ha fått hjerneblødning og blod skal ha kommet ut av øret hans. Etter angrepet stjal afroamerikanerne mobiltelefonen hans.

Overvåkingsfilmen ble vist i retten, men ble stoppet før den var ferdig.

Det er nok. Jeg kan ikke se mer, sa dommeren.

Politietterforsker Dan Kreider hos Cincinnati-politiet uttalte under rettssaken at det var en av de to verste overfallene han har sett i sin karriere.

«Meningsløst», «Dyrisk», «Grusomt», var noen av ordene som ble brukt av dommer Luebbers for å beskrive overfallet, før dommen kom sist torsdag.

INGEN FORKLARING: John Watts hadde ingen forklaring på hvorfor han og hans tre afroamerikanske venner gikk løs på en enslig hvit eldre mann midt på gaten i hjembyen sin. (Foto: Cincinnati.com).

Saken har fått liten eller ingen oppmerksomhet i amerikanske medier. Ingen norske medier har valgt å omtale overfallet.

Frieord skrev i 2015 om et lignende og svært brutalt overfall av en hvit mann, utført av så mange som 40 afroamerikanere i sentrum av Cincinnati. Les om den saken her: