Politiet hadde store problemer med å stoppe de rabiate afrikanske gatebandene som gikk amok på strandområdet St Kilda i storbyen Melbourne torsdag den 14. desember denne måneden.

Sjokkerende videoer har kommet ut som viser unge mørkhudede menn og kvinner som skriker, slår og sparker på hverandre, mens dusinvis av tilskuere står rundt og skriker ukvemsord.

Angrep restaurant

Det hele startet klokken 02.55 lokal tid, da mellom 60 afrikanske ungdommer vandaliserte en McDonalds-restaurant, kastet stoler og knuste vinduer.

Dette ble etterfulgt av en rekke grove overfall og ran langs strandpromenaden utover natten og morgenen mot uskyldige australiere som var ute for å kose seg før julen. Da skal antallet afrikanere på plassen ha kommet opp i over 200 stykker.

Politiet hadde store problemer med å stoppe den dyriske oppførselen, overfallene og ranene på lokale beboere og turister som besøkte området.

Ifølge politiet skal oppførselen til de afrikanske ungdommene ha vært «uakseptabel».

Uheldigvis hadde vi en større gruppen ungdommer, med afrikansk utseende, som utviste antisosial oppførsel.

De har begått forbrytelser, de har vært involvert i en rekke overfall langs strandlinjen på St Kilda.

Deres oppførsel var totalt uakseptabel og jeg ber om at de involverte melder seg selv før vi må begynne å spore dem opp, forteller politiet.

Les også: Afrikanske gjenger herjer i Australia – raner butikker og invaderer barnefamiliers hjem

Angrep arbeidere

Arbeidere som jobbet langs strandpromenaden ble brutalt slått bevisstløse av gjengen.

De var som dyr, sier den ene arbeideren. Vi ba dem stoppe, men da bare gikk de til brutalt angrep på oss og slo oss helseløse.

De angrep 20 mot 1, sier et vitne.

Vi så folk som blødde fra hodet, sier et annet.

Man kan tydelig se blodsporene i betongen etter der de to arbeiderne ble mishandlet.

Angrep 16-åringer

Faren til en tenåring som ble offer for de afrikanske ungdommenes voldelige oppførsel forteller at hans 16-årige sønn ble ranet på sin mobiltelefon, og tilogmed sin t-skjorte, etter å ha blitt slått om og om igjen.

Angrep politiet med steiner

Bare dager senere skal en melding ha blitt sendt ut internt blant politibetjentene i byen hvor man advarte sine ansatte om at afrikanske ungdommer forsøker å lure betjentene ut på oppdrag, for deretter å fysisk og svært voldelig angripe dem.

Det fortelles om hvordan en politipatrulje ble sendt på jakt etter en 13 år gammel afrikansk ungdom i en stjålet bil som kjørte ned en trang bakgate.

Da politiet la seg på hjul nedover gaten ble de møtt av 30-40 afrikanere som løp mot dem.

Det er forstått at det var en plan for å lure politiet i en trang gate, uten noen fluktrute, med mindre man kjørte gjennom folkemengden. De var omringet.

Samtidig kommer nyheter om hvordan nye gategjenger har etablert seg i byen og hvordan man konkurrerer med allerede etablerte afrikanske gategjenger. To av disse heter MTP – Menace To Society og den allerede beryktede Apex-gjengen.

En politipatrulje ble kalt ut til en fest i den vestlige delen av byen. Da politiet ankom adressen ble angrepet av en stor mengde afrikanske ungdommer som kastet steiner på dem.

Det hele var såpass omfattende at politiet måtte sende ut sin innsatsstyrke med skjold, hjelmer og pansrede biler. Huset var ramponert og det var spraymalt gjengtegn på vegger og møbler – symboler som viser til spesielle gjenger kalt «Apex» og «MTS», som er kjente kriminelle afrikanske gategjenger. Gjengen(e) skal deretter ha løpt nedover gaten i boligfeltet og vandalisert både biler og hus.

Vindusruter på både bolighus og biler i hele nabolaget ble knust og en livredd mor forteller hvordan de opplevde det hele:

Det var forferdelig.. jeg tok tak i min unge datter og gjemte oss i det innerste rommet i huset, slik at hvis de (afrikanerne red. anm.) brøt seg inn i huset så ville det bli vanskeligere å få tak i oss.

De var ute etter bråk, sier et annet vitne.

Et annet vitne sier gjengen var ikledd basketball-trøyer og at politiet var i klart mindretall.

Så fort de begynte å kaste steiner på politiet, så trodde de at de kunne gjøre hva de ville, og det ble fort verre.. de ser på det som et spill, sier en nabokvinne.

Politiet skal ikke ha klart å arrestert noen av de afrikanske ungdommene.

Så langt Frieord har klart å finne ut av, har ingen av de norske riksmediene skrevet om noen av disse sakene som er nevnt i denne artikkelen, ennå det har vært store oppslag i både australske og europeiske medier om hendelsene de siste ukene.

Finnes i alle de store byene

Dessverre er det ikke bare i Melbourne at disse afrikanske gjengene eksisterer og utøver hjemmeinvasjoner, angriper uskyldige mennesker på gatene og politiet. Det er rapportert også byer som Sydney og Brisbane har de samme problemene.