Video: Her går antirasistene til angrep mot politiet

SVERIGE/POLITISK VOLD

Medieselskapet Ruptly, som eies av den russiske TV-selskapet RT, var på plass og dokumenterte den voldsomme demonstrasjonen på lørdag, der antirasister og venstreekstremister angriper politiet og tjenestehundene deres, samt ramponerer en hinduistisk fredsfestival.

I videoklippet som vises her ovenfor kan man blant annet se hvordan antirasistene kaster steiner, stoler og benker mot politiet. Man ser også de sjakkbrikkene som ble stjålet fra den hinduistiske kulturfestivalen etter at antirasistene hadde vandalisert den. Mer inngående om demonstrasjonen kan dere lese her.

Skadde politihunder

En politimann med tjenestehund har selv lagt ut et bilde av sin skadde hund Chritor, etter at den ble truffet av en gatestein over snuten. (trykk på bildene for større versjon).

POLITIHUNDEN CHRITOR: Her hviler Chritor etter å ha funnet en savnet kvinne.
POLITIHUNDEN CHRITOR: Her hviler Chritor etter å ha funnet en savnet kvinne.

Slik så politihunden ut etter at antirasistene hadde kastet gatesteiner på den:

SKADET: Chirtor måtte behandles hos veterinæren etter et ublidt møte med antirasistene og deres gatesteiner.
SKADET: Chirtor måtte behandles hos veterinæren etter et ublidt møte med antirasistene og deres gatesteiner.

NRK-søsterparti journalist hyllet volden mot politiet

En av de som var med på hisse opp stemningen mot det lovlige politiske møtet og mot politiet som gjorde jobben sin, var Kakan Hermansson, en programleder fra NRK sin søsterkanal i Sverige, SVT. På sin Twitterprofil oppildner hun demonstrantene og kaller politiet for «drittsekker». SVT har i ettertid gått ut og tatt avstand fra deres programleder, men hun selv ler av beskyldningene og uttaler at hun ikke bryr seg om hva folk synes om henne.

HYLLER VOLD MOT POLITIET: Svensk Radio sin journalist
HYLLER VOLD MOT POLITIET: Svensk Televison sin programleder Kakan Hermansson hisser opp til demonstrasjonen og sier på sin Twitterprofil at «All cops are bastards» – oversatt til «Alle politimenn er drittsekker».