VIDEO: Antirasist arrestert etter at politihest døde under demonstrasjon

En demonstrant for den venstreekstreme terrororganisasjonen Antifascistisk Aksjon, ble på mandag pågrepet i den nederlandske byen Nijmegen.

Arrestasjonen kom etter at en politihest falt om og døde da den konservative gruppen Pegida holdt en markering utenfor en asylbolig i byen og ble angrepet av venstreekstremistene.

Politioffiseren som satt på hesten ble også skadet.

Les også: 500 antirasister amok i Tyskland – angrep politiet og brant dekk

Ifølge rapporter var stemningen «dyster», med opprørspoliti som måtte sørge for å holde kontroll på venstreekstremistene.

En Antifa-demonstrant skal ha kastet en røykbombe mot Pegida og ble arrestert. En annen venstreekstremist som var sammen med ham, har ikke blitt identifisert i skrivende stund.

Bilder fra hendelsen viser en kvinnelig politibetjent som sitter gråtende ved siden av hesten sin.

Les også: VIDEO: Venstreekstremister slår politisjef bevisstløs på gaten

DØDE: En politihest skal ha fått hjerteattakk under tjeneste.

Les også: Skribent hos Antirasistisk Senter ønsket å bruke smørsyre mot politiske motstandere

Selv om det ikke er helt avklart at det var smellet fra røykbomben som var årsaken til at hesten fikk et hjerteattakk og døde, så er ikke dette første gangen at dyr i polititjeneste har blitt angrepet og alvorlig skadet av venstreekstremister og antirasister.

Under en anti-Trump marsj i Houston, USA, i november i fjor, skal en kvinnelig venstreekstremist ha slått en politihest.

Et 23-årig antifa-medlem, Lisa Joy Simon, skal også ha blitt siktet for grov mishandling i juni i år, etter å ha brukt en flaggstang med en sølvspiss på tuppen til å spidde en politihest i nakken under en demonstrasjon i Harrisburg. Hendelsen fant sted da venstreekstremistene angrep en gruppe anti-Sharia-demonstranter.

Under en anti-Trump aksjon i mars, 2016, skal politiet i Kansas City ha pågrepet en kvinnelig antirasist ved navn April Foster (29), etter at hun slo en politihest i ansiktet. Hun ble senere siktet for mishandling av dyr i tjeneste og fikk 180 dager i fengsel. Hun fikk også forbud mot å nærme seg politibetjenter med tjenestedyr av noe slag.

Les også: Antirasister i Sverige angrep barnefamilie – kastet steiner gjennom husvinduer

VOLDELIGE ANTIRASISTER: Venstreaktivister har en lang historie med å angripe både hunder og hester som er i tjeneste hos politiet. (Foto: Demonstrasjon i USA).

Les også: DOKUMENTAR: ANTIFA – se avsløringen av den farligste antidemokratiske bevegelsen i dag

Relatert: