VG, Dagbladet og Aftenposten mørklegger øksemorderens signalement

Mannen skal ifølge Yle.fi ved sekstiden på kvelden ha slått ihjel to personer ved en kro i byen med noe som beskrives som en øks. Den ettersøkte morderen oppgis å være mørkhudet, kledd i mørke klær og cirka 180 centimeter høy.

– Dette er et forferdelig sjokk. Jeg kan ikke engang forstå hva som har skjedd, sier kro-eieren Markku Kaakinen til kveldsavisen Iltasanomat.

Han var selv på plass når drapene fant sted. Politiet er imidlertid meget tilbakeholdne og han har ikke fått vite så mye om den brutale hendelsen.

En av de drepte skal ha blitt slått ihjel inne på kroen, mens den andre ble drept utenfor kroen, på gaten.

Politiet beskriver den etterlyste morderen som «meget farlig» og man oppfordrer allmennheten å holde seg innendørs og låse dørene – en oppfordring som mange nysgjerrige som har begitt seg ut for å følge dramaet ikke har hørt på, rapporterer Huvudstadsbladet.

I en sen oppdatering skal politiet ha opplyst at man har klart å pågripe den drapssiktede innvandreren.

Norske medier utelater informasjon

Dagbladet, VG og Aftenposten – sammen med NTB, har med viten og vilje valgt å utelate mannens etniske opprinnelse til sine lesere, selv om denne kommer tydelig frem i både de finske avisene og politiets beskrivelser.

Her er originalartikkelen fra finsk media:

DD
FINSKE MEDIER

Og her oversettelsen til norsk:

D
OVERSETTELSE TIL NORSK PÅ GOOGLE TRANSLATE.

Opplysninger som de tre største norske avisene altså mente leserne ikke behøvde å vite.

25 kommentarer til «VG, Dagbladet og Aftenposten mørklegger øksemorderens signalement»

 1. Hvorfor mener aviser og resten av det Norske media at dette ikke er ønsket å få vite av oss etniske Norske borgere, dette er reispikka sensur som blir drevet i land Norge ikke vil bli samenlignet med..Men så lenge vi har frieord så for vi jo vite den fulle sanhet om disse Afrikanske morderne.

 2. Akkurat som at irakere og tyrkere ble til «menn» da Aftenposten skulle sitere den greske dama på den brennende ferja noen uker tilbake. Sensuren forundrer meg ikke lenger, tvert om har jeg begynt å anta utenlandsk gjerningsmann dersom det ikke står nordisk/norsk/vestlig bakgrunn.

 3. Det første som slo meg når jeg leste i en norsk avis er at disse finnene kan være litt rabiate av seg, men så viser det seg, igjen, at det er en del av det multikulturelle eksperiment som allikevel som står bak.

 4. «Morderen oppgis å være mørkhudet» står det – så det betyr altså at han pr. definisjon er en «afrikansk morder», Wiggen? Hva hvis hans foreldre er fra Brasil, at han er født og oppvokst i Finland og slik sett finsk? Hva om rasister har mobbet ham opp gjennom hele barne- og ungdomsskolen? Man uttaler seg altså ene og alene ut fra fargen på huden. Er ikke det nedverdigende for egen verdighet å basere sin fordømming på bakgrunn av det?

  1. Morderen var afrikaner men hadde fått oppholdstillatelse i Finland for noen år siden. Men «nice try» med å forsøke å sverte Frieord for å dømme drapsmenn ut ifra hudfarge.
   Poenget her er at norsk mainstream media bevisst utelater relevante opplysninger som etnisitet på gjerningmannen, men i din verden er vel dette helt på sin plass..?

   Ved pågripelsen prøvde afrikaneren å drepe en av politimennene også, ved å slå ham i hodet med øks. Takket være bruk av hjelm reddet han livet. Ved forsøk nr to trakk politimannen våpen og skjøt uvesenet. Heldigvis døde han av skadene.

Det er stengt for kommentarer.