Den 25. mars klokken 05.30 på morgenen dukker fire maskerte menn opp utenfor en moskè i den tyske byen Kassel.

De knuser først et vindu på bygningen inn mot bønnerommet.

På overvåkingsfilm kan man se at de antenner og kaster tre såkalte molotov coctailer (flasker fylt med tennbar væske) gjennom det knuste vinduet og inn i moskeen. 

Tysk politi omtaler det hele som et brannattentat. Man antok også at angrepet var politisk motivert.

Les også: Tysk avis: «Venstresiden er de nye fascistene – opptøyer og vold i Hamburg – se bilder og videoer

Etter mye spekulasjoner og rykter om hvem som sto bak brannangrepet eller årsaken til det, så innrømmet nylig den venstreekstreme og voldelige gruppen Antifascistisk Aksjon at de sto bak. (Organisasjonen omtales noen ganger også kun som Antifa eller AFA).

Innrømmelsen kom på det venstreorienterte nettstedet Indymedia.

Etter mange spekulasjoner innrømmer vi at vi sto bak angrepet med molotov cocktaliene på møtestedet for tyrkiske fascister i Bunsenstrasse, skriver AFA.

De truer også med flere aksjoner.

Vi fortsetter med flere militante aksjoner hvis ikke Tyrkia stopper sine aggresjoner, skriver organisasjonen.

Omtrent samtidig med angrepet mot moskeen i Kassel, opplevde den tyrkiske ambassaden i København også et angrep med molotov cocktailer. Her ble fire syriske kurdere pågrepet og arrestert.

Les også: Kjent venstreekstremist og antirasist anklages for voldtekt, seksuelle overgrep, vold og «kvinnehat»

ANGREPET: Den tyrkiske ambassaden i København ble brannbombet av kurdiske aktivister sist måned. Samtidig brannbombet venstreekstremister en tyrkisk moske i den tyske byen Kassel. (Foto: Jyllandsposten).

Les også: Antirasister angrep kristne patrioter – da grep samoiske Tiny Toese inn

Ifølge det danske Ekstra Bladet så knytter man opp begge angrepene til Tyrkias nylige invasjon i det nordlige Syria, som i lenger tid har vært under kurdisk kontroll.

Antifascistisk Aksjon sympatiserer med kurderne i Midtøsten og en rekke vesteuropeiske Antifa-medlemmer skal ha reist til området for å delta i den væpnede konflikten.

Det har vært sammenstøt mellom etniske tyrkere og kurdere i de fleste europeiske land de siste årene. De mest alvorlige av dem i Tyskland, som har store grupper av de to minoritetene boende i landet.

Nå har altså venstreekstremister og antirasister for alvor involvert seg i konflikten, med brannbomber mot tyrkiske moskeer og forsamlingslokaler.

Det er uklart om noen oppholdt seg i moskeen da den ble angrepet.

I Norge har Antifascistisk Aksjon hatt tilhold i mange år på det beryktede kommunistiske Blitz-huset i Pilestredet i Oslo sentrum. Derfra har de begått en rekke voldelige og brutale overfall mot sine politiske motstandere, samt  i en årrekke utført hærverk mot blant annet restauranter, butikker, biler og bygninger.

BLITZ-HUSET: I tillegg til å selge vafler, drive feministisk radio og holde konserter, så har Blitzhuset også vært tilholdssted for Antifascistisk Aksjon, som i en årrekke har brukt grov vold og begått hærverk med politiske motiver på Østlandet. Nå innrømmer antifascister at de sto bak en brannbombing av en moske i den tyske byen Kassel. (Foto: Frieord.no).

Gruppen har også samarbeidet med blant annet Antirasistisk senter og andre statsstøttede organisasjoner under demonstrasjoner og markeringer på Østlandet.

Les også: Skribent hos Antirasistisk Senter ønsket å bruke smørsyre mot politiske motstandere

Les også: Antirasistisk Senter deltar i voldelige demonstrasjoner med venstreekstremister

Les også: Antirasistisk Senter redd for vold fra sine egne demonstranter

I USA er bevegelsen klassifisert som en «terror-organisasjon» av myndighetene, etter at gruppen har benyttet seg av brannbomber, våpen og politisk terror mot sine meningsmotstandere.

VIDEO: Dokumentar om Antifa – se avsløringen av den farligste antidemokratiske bevegelsen i dag

Relatert: