«Støttefestivalen ble en suksess! Fantastiske musikere bød på fengende musikk. Automat leverte supergod mat. Talene var passe lange og meget engasjerte«, skrev HEM selv på sin Facebook-side.

Men skattefinansierte Cyklopen som på Wikipedia beskrives som et samlingssted for «kunstnere, musikere og den autonome venstresiden», gir et delvis annet bilde av hendelsen i et eget innlegg på Facebook:

– «Dessverre var det mange som ble frastjålet sine mobiltelefoner og vi skal gjøre et forsøk på å få dem tilbake. Om du ble frastjålet din mobil, så send en melding til Elin Olofsson«, skriver Cyklopen i et innlegg de senere slettet på den sosiale nettverkssiden.

Ifølge den venstreekstreme organisasjonen Expo, så er ikke dette første gang som lovpriste alternativ til støtte for romfolk ender opp med omfattende tyverier i Sverige. Når Siewert Öholms TV-program «Nattcafé» handlet om fordommer mot romfolk var alle gjestene enige om at det var forferdelig med «myter» om «tyvaktige sigøynere». Når programmet var slutt og gjestene hadde reist hjem, så hadde alt porselenet blitt stjålet fra TV-studioet, skriver venstreekstreme Expo.