Venstreekstremist sparket mann fra Soldiers of Odin i hodet og kroppen – fikk 75 timers samfunnstjeneste

Sverige har de siste årene opplevd en lavineartet økning av overfall- og gruppevoldtekter av svenske kvinner på gater og torg.

Som en konsekvens av dette har enkelte personer valgt å danne såkalte borgerforeninger hvor man på kveld og nattestid patruljerer populære områder der mennesker ferdes på vei hjem fra restauranter og nattklubber.

En av disse natteravnlignende-grupperingene heter «Soldiers of Odin». Istedenfor å hylles for sitt frivillige arbeide med å skape et tryggere samfunn, så har venstreekstreme og venstreorienterte grupper angrepet borgerforeningen og kalt den «rasistisk».

Dette fordi så og si alle overfall- og gjengvoldtektene i både Sverige og Norge utføres av ikke-vestlige innvandrere og asylsøkere, mens så og si alle ofrene er nordiske kvinner. Det betyr at sannsynligheten for at en person som vil bli pågrepet for en slik forbrytelse vil være en innvandrer er svært stor.

At Soldiers of Odin også har valgt norrøne symboler og skandinaviske flagg er en rød klut i ansiktet på innvandringsforkjemperne.

Det var under en slik patrulje på gatene i den svenske hovedstaden at en gruppe fra Soldiers of Odin uten foranledning ble angrepet av en større gruppe maskerte og bevæpnede venstreekstremister.

En av venstreekstremistene, en 23-årig mann, slo ned et av medlemmene i Soldiers of Odin, slik at han falt i bakken. Det var imidlertid ikke nok vold for overgriperen, som deretter fortsatte med å sparke den forsvarsløse mannen i ansiktet og overkroppen mens han lå nede.

SLÅTT NED: Her ligger offeret på bakken etter å ha blitt slått ned av venstreekstremistene. Han skal i tillegg ha blitt sparket i hodet og kroppen mens han lå forsvarsløs på bakken. (Foto: Friatider.se/Youtube)

Noen av de andre medlemmene av borgerforeningen som ikke ble alvorlig skadet klarte å innhente den voldelige 23-åringen og holde ham nede til politiet fikk ankommet plassen. Resten av den maskerte og bevæpnede gruppen klarte imidlertid å rømme fra plassen de gikk til angrep.

Svensk politi rubriserte i utgangspunkt forbrytelsen som grov mishandling, men 23-åringen ble kun dømt til «mishandling av normalgrad», av Stockholms tingrett.

Han ble også dømt til betinget dom med samfunnstjeneste i 75 timer for det brutale angrepet, og må betale 10.000 kroner i erstatning til offeret.

Venstreekstremisten var også tiltalt for brudd på våpenloven, for å ha sprayet borgergruppen med pepperspray i forbindelse med det brutale overfallet. Men i følge tingretten går det ikke å bevise at det var 23-åringen som brukte sprayen og han ble derfor frifunnet fra dette tiltalepunktet. Dette skal imidlertid ikke være den første gangen 23-åringen har sett innsiden av en rettssal i Sverige. Rullebladet er fullt av mindre forbrytelser som brudd på narkotikaloven og skadeverk. I desember 2015 skal han også ha blitt dømt for vandalisering av trafikkskilt i Stockholm sentrum. Han skal også ha hatt flere narkotiske stoffer som cannabis og amfetamin på seg da han ble pågrepet.

PÅGREPET: Her sitter den da 21-årige voldsutøveren og venstreekstremisten, akkurat pågrepet av politiet for skadeverk på offentlig plass. Mannen skal også ha hatt narkotiske stoffer på seg da han ble tatt. (Foto: Politiet).

Da politiet fikk informasjon om 23-åringens boligadresse, så kom det fram at han delte denne med en mann som var aktiv i den nå nedlagte «Revolusjonære Fronten», en voldelig kommunistisk gruppe som har stått bak svært grove kriminelle handlinger mot politiske motstandere i Sverige.

Det er uklart hvilke skader og konsekvenser slagene og sparkene offeret fikk i hodet og kroppen har hatt for ham i hverdagen. Ved en tidligere anledning skal venstreekstremister i et lignende overfall ha slått og sparket, samt mishandlet et kvinnelig medlem av borgerforeningen med jernrør.