USA stanser bistand til Pakistan og palestinske flyktninger

UTENRIKS

Nikki Haley, den amerikanske FN-ambassadøren, meddelte på tirsdag at USA velger å stoppe bistanden til United Nations Relief and Works Agency (UNRWA).

USA har nå valgt å stoppe bistand som går til Pakistan og palestinske flyktninger.

Nikki Haley påpeker at USA ikke kommer til å gi bistand til dette formålet så lenge palestinerne nekter å komme tilbake til fredsforhandlingene.

USA er den klart største bidragsyteren til disse formålene og gir årlig 152 millioner dollar.

Om palestinerne returnerer til fredsforhandlingsborget, så kan USA komme til å begynne å bidra til UNRWA og palestinske flyktninger igjen.

Den andre beslutningen om å stoppe bistanden til Pakistan, kommer etter at president Donald Trump uttalte at Pakistan ikke gjør nok for å bekjempe terrorisme.

USA har dermed umiddelbart stoppet en utbetaling på 255 millioner dollar til landet og påpeker at alle bidrag vil bli avsluttet hvis ikke Pakistan viser en betydelig større innsats i kampen mot terrorisme.

Pakistan har mottatt mer enn 33 milliarder dollar i bistand fra USA de siste 15 årene.

 • invernes

  Norske skattebetalere får nok svi for dette, nå kommer nok våre politikere til å øke bistanden til disse terroriststatene betraktelig, vi må kompensere for USA sier Erna i sin burka.

 • Infowarrior

  Palestina er en NAV`erstat

 • Gudrun Gremnes

  Hva med at Norge følger etter???? Vi overfører jo et meget betydelig beløp dit i tillegg til at ‘halve’ Pakistan bor her til lands.

 • Richard Olsen

  På tide at det blir satt krav til villmennene som tvinger dem å vise hva de er laget av.