«Vi er opprørte men framfor alt urolige foreldre til jenter som går på Osbecksgymnasiet. Våre døtre forteller om det som nærmest kan beskrives som seksuelle overgrep på, i prinsippet, daglig basis», skriver foreldregruppen.

Les også: Rektor på svensk skole la lokk på voldtekt i skolegården på grunn av overgripernes etniske bakgrunn

Jentene føler seg spesielt utrygge når de skal gå til og fra klasserom i paviljongene: «det plystres, ropes, skrikes på andre språk og smugfotograferes».

«Til og med utilbørlige tilnærmelser har forekommet i form av sexistiske kommentarer og ord på andre språk som jenter nå til dags forstår», skriver foreldrene.

Rektorene oppgis å kjenne til problemene men setter på av tross dette ikke inn noen som helst form for tiltak for å få en slutt på trakasseringene.

Les også: Flyktningbarn arrestert for gjengvoldtekt av ung kvinne i Sverige

«I stedet opplever jentene våre at problemene forminskes og ikke blir tatt på alvor, samt skyves over på jentene. De skal ikke gå alene på skolens område uten venner, er forslaget til løsningen på problemet, i hvert fall ifølge rektorene.»

«Vi kan forstå men aldri rettferdiggjøre eller akseptere at et skjevt kvinnesyn gjør at våre døtre blir utsatt for seksuell trakassering hver dag. Det dreier seg, ifølge våre jenter, om en gruppering av nyinnflyttede elever som holder til i paviljongene», fortsetter foreldrene.

Les også: Sophie (16) slått ned av tre innvandrere – mistet følelsen i beina

I mailvekslingen med kommunen, som Fria Tider har tatt del i, framgår det at driftslederen og avdelingssjefen ved Kultur- og utviklingsnemden på mandag holder et møte med rektorene og representanter fra sosialkontoret for å prate om den seksuelle trakasseringen. Kommunen forsikrer at dette ikke er «noe som vi legger lokk på eller vil forminske, tvert imot så tar vi det på største alvor».

Foreldrene har siden blitt bedt på et møte med driftsleder Ulf Mattsson på rådhuset den 23. mai. Men foreldrene takket nei til møtet, i redsel for «represalier og negative konsekvenser», og fordi de ikke vil at døtrene skal eksponeres noe mer enn de allerede er blitt.

Les også: Somalier voldtok 11 år gamle Ida – fikk 22 timers samfunnsstraff

Kommunen lover dog å igangsette tiltak for å minske problemet, blant annet gjennom å jobbe med «sosialisering av normer».

«Det som kommer til å skje på skolen nå er at vi forsterker med ekstra personell som skal være tilgjengelig i områdene som skoleledelsen har ringet inn. Det er områder der elever uttrykker uro. Vi kommer i det langsiktige arbeidet i kommunen, til å koble ulike instanser som skal kartlegge og arbeide med sosialisering av de normer og verdier som samfunnet står for, og som man får forholde seg til.

Relatert: