Ulovlig innvandrer utvist fem ganger – skjøt og drepte Kathryn (32)

USA/INNVANDRING

En ulovlig innvandrer som har blitt utvist hele fem ganger fra USA, sitter nå i arresten for å ha skutt og drept en kvinne på en travel turistattraksjon i San Francisco.

Den ulovlige mexicanske innvandreren, Juan Francisco Lopez-Sanchez, (52), skjøt på onsdag ihjel en kvinne på en travel turistattraksjon langs vannkanten i San Francisco.

Kathryn Steinle, (32), var ute og gikk en tur med sin far og en venn av familien, sammen med andre turister og småbarnsfamilier, da Juan Francisco Lopez-Sanchez helt uten advarsel gikk opp til kvinnen og skjøt henne ihjel foran sin far og skrekkslagne vitner.

FG
SKUTT FORAN SIN FAR: Kathryn Steinle (32) ble skutt foran sin far. Faren forsøkte forgjeves å gi sin datter førstehjelp mens hun lå hardt skadet på bakken. Sjokkerte vitner rakk å ta bilder av drapsmannen før han løp fra åstedet.

Sanchez skal ha blitt utvist hele fem ganger av amerikanske myndigheter, og hadde blant annet syv dommer mot seg. En av disse skal ha vært for brudd på narkotikaloven.

Han siste utvisning var i 2009, men han skal ha kommet seg ulovlig tilbake inn i USA igjen.

Sanchez ble løslatt av politimyndighetene i byen, etter å ha blitt arrestert for narkotikaforbrytelser, selv om immigrasjonsmyndighetene hadde sendt ut en begjæring om å ikke gjøre dette på grunnlag av hans ulovlige oppholdsstatus.

Les også: – Ulovlig innvandrer drepte to politimenn

SKUTT OG DREPT: Kathryn Steinle ble bare 32 år gammel. Hun hadde en suksessfull karriere innen legemiddelindustrien og hadde nylig flyttet hjem til San Francisco. (Foto: Facebook).

Løslatelsen av Sanchez skjedde fordi de lokale myndighetene ikke aksepterer immigrasjonsmyndighetenes forespørsel om å holde på kriminelle hvor man har mistanke om ulovlig opphold i landet.

En av grunnene til dette er fordi man er redde for å skape fiendtlige relasjoner mellom innvandrerne i landet og politimyndighetene.

San Francisco er en såkalt «sanctuary city«, hvor politimyndighetene velger å ikke sjekke innbyggernes oppholdstillatelse eller borgerstatus, selv om det skulle kunne foreligge mistanke om at personen oppholder seg ulovlig i landet.

D
ULOVLIG INNVANDRER; Juan Francisco Lopez-Sanchez (52) hadde blitt utvist hele fem ganger fra USA. Han hadde også syv dommer. Allikevel lot lokale myndigheter ham slippe ut uten å kontakte immigrasjonsmyndighetene. Dette som følge av sterke politiske krefter i samfunnet som ønsker amnesti for alle ulovlige innvandrere i landet.

Kathryn Steinles mor gikk hardt ut mot de lokale myndighetene etter drapet på hennes datter:

– Han skulle aldri ha blitt løslatt, og nå er vår datter borte for alltid.

Vitner som var i nærheten da hendelsen fant sted tok bilder av Sanchez som forsøkte å løpe fra åstedet. Han ble funnet kort tid senere på bakgrunn av de bildene som ble tatt og vitner som pekte ut retningen han løp.

32-årige Steinle ble fraktet til sykehus men døde få timer senere av skuddskadene.

Faren til Kathryn Steinle, Jim Steinle, som sto ved siden av sin datter da hun ble skutt skal ha uttalt at datteren snudde seg mot ham og sa: «Hjelp meg pappa, hjelp meg».

– Jeg har ennå ikke forstått hva som har skjedd. Hun kjempet for sitt liv, avslutter faren i et intervju.

D
LYKKELIGE TIDER: Her er familien samlet for et foto. (Foto: Facebook).

Katryn’s bror skal ha uttalt at hans søster var verdens snilleste og mest omsorgsfulle jente:

– Hvis noen kan lære noe av dette, hvis man virkelig elsker noen, så fortell dem at du elsker dem.

D
I SORG: Kathryn’s bror, Brad Steinle, fortalte journalister at hans søster var den mest snille og omsorgsfulle personen han kjente.
D
MOR OG FAR: – Vi er en sterk familie. Sammen skal vi komme gjennom dette, fortalte Kathryn’s mor og far etter det meningsløse drapet på deres datter.

Nyhetskanaler i USA har satt fokus på det faktum at Juan Francisco Lopez-Sanchez, (52), hadde en utestående sak på seg fra immigrasjonsmyndighetene, men at de lokale politimyndighetene i San Francisco valgte å overse denne som følge av «the sanctuary act», da de løslot den ulovlige innvandreren etter et kortere fengselsopphold.

Det skal oppholde seg opptil 20 millioner ulovlige innvandrere i USA. Men enkelte har hevdet at dette tallet i realiteten er så høyt som 30 millioner.

Ingen norske medier har så langt valgt å skrive om saken.

Relatert:

– Republikanere advarer Obama i innvandringsspørsmålet

– Rockestjerne med brev til Obama om innvandring

– Hvite elever nå i minoritet i USA

– 10.000 i masseprotest mot ulovlig innvandring

– Ønsker å stille Obama for riksrett

– Far og sønn henrettet av afroamerikansk ranspar

– Drepte samboeren og hennes to barn

– Drepte hvite tenåringer – fordømmer rasisme mot svarte

– Torturdrapsmenn slipper dødsstraff

– Politiet på multikulturelle skoler i USA får militære automatvåpen

– Obama vil tvangsblande hvite forsteder

Kommentarer

kommentarer