Den ulovlige innvandrere Pablo Antonio Serrano-Vitorino (40) er nå arrestert og siktet for fem drap i delstatene Kansas og Missouri.

Les også: Republikanere advarer Obama i innvandringsspørsmålet

D
ULOVLIG INNVANDRER: Pablo Antonio Serrano-Vitorino (40) brukte et maskingevær av typen AK-47 og drepte fem mennesker i to amerikanske delstater. Serrano-Vitorino er en ulovlig innvandrer fra Mexico med rulleblad for blant annet terrorisme. Han ble utvist fra USA i 2004. Allikevel klarte han å komme seg tilbake til landet og etablere seg med jobb og familie. (Foto: Politiet).

Serrano-Vitorino skal ha drept fire personer i sitt nabolag i Kansas City. Han skal deretter ha lagt ut på flukt mot delstaten Missouri. Der møtte han på den 49-årige Randy Norman, som han også skjøt og drepte.

Les også: Afroamerikanere skjøt og drepte gravid småbarnsmor

D
SKUTT OG DREPT: Randy Nordman var det siste offeret til den ulovlige innvandreren, Pablo Antonia Serrano-Vitorino. Randy omtales som en snill og hjelpsom mann, og etterlates av sin kone, Florence Nordman. (Foto: Privat).

Innvandring- og grensepolitiet gikk etter pågripelsen av Serrano-Vitorino ut med en offentliggjøring, hvor de bekreftet at han var en mexicansk statsborger som oppholdt seg i USA ulovlig. Ifølge politiet skal Serrano-Vitorino allerede ha klart å pådra seg et rulleblad iløpet av sin tid i landet.

Sist gang han ble arrestert så var det for å kjøre uten førerkort. Da han ble tatt inn fant man at han var etterlyst av de føderale innvandringsmyndighetene, ICE.

Les også: 56 skutt og 12 drept i president Obamas hjemby

En saksbehandlingsfeil gjorde imidlertid at han ble løslatt i 2015. Nå er altså fem mennesker døde som følge av feilen. Myndighetene opplyste også at han skal ha blitt utvist fra USA i 2004, men at han på et eller annet tidspunkt, skal ha klart å komme seg inn i landet igjen.

Mexicaneren skal ha oppholdt seg på en bensinstasjon og siktet på en person med maskingeværet sitt av typen AK-47, da politiet ble oppringt om hendelsen.

Serrano-Vitorino ble arrestert etter en større jakt, hvor både helikopter, politihunder og politiets innsatsstyrke var involvert.

Les også: Afroamerikanere knivdrepte småbarnsmor i bilvask – kjørte rundt med liket

Drepte hvite småbarnsfedre

En av drepte, Michael Capps, var en småbarnsfar med to sønner på tre og syv år.

Søsteren til Michael Capps snakket til lokale medier etter tragedien:

– Dette er et stort tap for vår familie. Han hadde to små gutter som nå er uten sin pappa.

Capps sin ekskone forteller at selv om de var skilt, så hadde de valgt å oppdra barna sammen.

– Jeg har fortalt barna at pappa har lagt seg for å sove og aldri vil våkne igjen. Hans barn forgudet ham.

Les også: Far og sønn henrettet av afroamerikansk ranspar

D
SMÅBARNSFAR: Michael Capps hadde to sønner på tre og syv år som aldri får se sin far igjen. Serrano-Vitorini skal ha skutt og drept Michael Capps i sitt eget hjem, kort tid etter at Capps hadde lagt sine sønner i seng. (Foto: Privat).

Capps skal ha fortalt sine sønner natta-historier, når Serrano-Vitorino uten forvarsel eller grunn, kom seg inn i huset til småbarnsfamilien og begynte å skyte.

En av de andre ofrene var Clint Harter. Han var også en familiefar med en liten datter og hans kone var gravid i åttende måned med deres andre barn.

– Han var så snill og en god far. Alt vi ønsker nå er at folk ber for oss.

Les også: Drepte samboeren og hennes to barn

D
BRØDRE: Austin og Clint Harter ble begge skutt og drept av Serrano-Vitorini. Clint Harter til høyre på bildet hadde en liten datter og hans kone var åtte måneder på vei med deres andre barn. (Foto: Privat).

Serrano-Vitorini sitter nå fengslet uten mulighet for løslatelse, siktet for fem drap og brudd på våpenloven og tyveri.

Flere nettsider i USA har kritisert de største TV-kanalene og mediene for å dekke saken lite og uten detaljer. Det påpekes at frykten for at president-kandidat Donald Trump skal kunne utnytte saken i sin kampanje for strengere innvandringslover.

Alle de drepte var hvite menn.

Norske medier er stille

Ingen norske medier har skrevet om drapene utført av den ulovlige mexicanske innvandreren og hans fem hvite ofre. De er mer opptatt av å demonisere Donald Trump for hans kamp mot ulovlig innvandring.

Hadde det vært en hvit mann som drepte fem ulovlige innvandrere eller mørkhudede, så ville det nok vært annerledes for de norske mediene. Da hadde hendelsen gjerne også blitt koblet opp mot Trump og hans presidentkampanje.

Noe som også har vært hardt for venstremediene i USA og Europa å dekke er at Donald Trump har en betydelig støtte fra nettopp latinamerikanere. Under primærvalget i delstaten Nevada i februar, fikk Trump hele 45 prosent av de latinamerikanske stemmene. Dette til tross for at to av hans største konkurrenter til plassen som det konservative partiets presidentkandidat, Marco Rubio og Ted Cruz, er kubanere.

Les også: Donald Trump lover å utvise alle illegale innvandrere i USA

Flere lignende saker

Frieord skrev i juli ifjor hvordan den ulovlige mexicanske innvandreren, Juan Francisco Lopez-Sanchez, (52), skjøt ihjel en hvit kvinne på en travel turistattraksjon langs vannkanten i San Francisco.

Kathryn Steinle, (32), var ute og gikk en tur med sin far og en venn av familien, sammen med andre turister og småbarnsfamilier, da Juan Francisco Lopez-Sanchez helt uten forvarsel gikk opp til kvinnen og skjøt henne ihjel foran sin far og skrekkslagne vitner.

Les også: USA: 10.000 i masseprotest mot ulovlig innvandring

ULOVLIG INNVANDRER; Juan Francisco Lopez-Sanchez (52) hadde blitt utvist hele fem ganger fra USA. Han hadde også syv dommer. Allikevel lot lokale myndigheter ham slippe ut uten å kontakte immigrasjonsmyndighetene. Dette som følge av sterke politiske krefter i samfunnet som ønsker amnesti for alle ulovlige innvandrere i landet.
ULOVLIG INNVANDRER; Juan Francisco Lopez-Sanchez (52) hadde blitt utvist hele fem ganger fra USA. Han hadde også syv dommer. Allikevel lot lokale myndigheter ham slippe ut uten å kontakte immigrasjonsmyndighetene. Dette som følge av sterke politiske krefter i samfunnet som ønsker amnesti for alle ulovlige innvandrere i landet. (Foto: Privat/Politiet).

Sanchez skal ha blitt utvist hele fem ganger av amerikanske myndigheter, og hadde blant annet syv dommer mot seg. En av disse skal ha vært for brudd på narkotikaloven.

Han siste utvisning var i 2009, men han skal ha kommet seg ulovlig tilbake inn i USA igjen.

Sanchez ble løslatt av politimyndighetene i byen, etter å ha blitt arrestert for narkotikaforbrytelser, selv om immigrasjonsmyndighetene hadde sendt ut en begjæring om å ikke gjøre dette på grunnlag av hans ulovlige oppholdsstatus.

Les også: Rockestjerne med brev til Obama om innvandring

SKUTT OG DREPT: Kathryn Steinle ble bare 32 år gammel. Hun hadde en suksessfull karriere inn legemiddelindustrien og hadde nylig flyttet hjem til San Francisco. (Foto: Facebook).
SKUTT OG DREPT: Kathryn Steinle ble bare 32 år gammel. Hun hadde en suksessfull karriere inn legemiddelindustrien og hadde nylig flyttet hjem til San Francisco for å være nærmere familien sin. (Foto: Facebook).

Løslatelsen av Sanchez skjedde fordi de lokale myndighetene ikke aksepterer immigrasjonsmyndighetenes forespørsel om å holde på kriminelle hvor man har mistanke om ulovlig opphold i landet.

En av grunnene til dette er fordi man er redde for å skape fiendtlige relasjoner mellom innvandrerne i landet og politimyndighetene.

San Francisco er en såkalt “sanctuary city“, hvor politimyndighetene velger å ikke sjekke innbyggernes oppholdstillatelse eller borgerstatus, selv om det skulle kunne foreligge mistanke om at personen oppholder seg ulovlig i landet.

Sanchez skal selv under politiavhør innrømmet at han valgte å slå seg ned i San Francisco fordi han ikke ville bli kontrollert av politiet der.

Dette er en av de lovene Donald Trump kommer til å stramme inn på hvis han blir valgt som president.

Les også: Politiet på multikulturelle skoler i USA får militære automatvåpen

Fakta om innvandring i USA

– Det oppholder seg mellom 5 og 6 millioner ulovlige innvandrere fra Mexico i USA.

– Det oppholder seg mellom 10 og 20 millioner ulovlige innvandrere fra hele verden i USA.

– Ulovlig innvandring koster amerikanske skattebetalere over 200 milliarder dollar hver år.

90 prosent av all narkotikaen som kommer til landet kommer fra Mexico med ulovlige innvandrere.

40 prosent av alle forbrytelser som registreres i USA, registreres i de fem delstatene som grenser til Mexico.

75 prosent av alle kriminelle som står på FBI sin mest ettersøkt-liste er ikke født i USA.

95 prosent av alle ettersøkte for mord i Los Angeles er ulovlig innvandrere.

2.000 seksualforbrytere arresteres, dømmes og deporteres fra delstaten Texas alene hvert år. En tredjedel av disse er pedofile overgripere.

Over 1.000 barn har blitt seksuelt misbrukt av ulovlige innvandrere i Texas bare de siste tre årene.

– Hvert år arresteres over 72.000 ulovlige innvandrere i USA for narkotikarelaterte forbrytelser.

– I 2013 løslot Obama-administrasjonen over 36.000 ulovlige innvandrere fra fengsel. Til sammen hadde disse over 88.000 lovbrudd på rullebladet. Tusenvis av disse har igjen blitt arrestert og dømt for nye lovbrudd.

– Mer enn hver femte av alle innsatte i amerikanske fengsler er ulovlige innvandrere eller ikke amerikanske statsborgere. I delstater som California, New Mexico, Arizona og Texas er tallet ennå høyere.

– Fra 2007 og til 2010, så økte antallet ulovlige innvandrere som har blitt pågrepet og utvist fra USA fra 7.000 til 79.000.

40 svar til “Ulovlig innvandrer skjøt og drepte fem mennesker i USA”

 1. Obamas åpne grense politikk hvor han har beordret US Border Patrol om å trappe ned grensekontrollen og å slippe alle som hevder å ha oppholdt seg i US før en viss dato, har konsekvenser for vanlige amerikaneres sikkerhet og arbeidsmarked, på samme måte som Hareide & Co.’s politikk med fri flyt av islam inn i Europa har sterkt negative konsekvenser her.

 2. Den eneste trøsten de etterlatte får er at svinet blir grillet , men dette er et resultat av at amerikanerne stemte på en terrorist til president Obama er medskyldig.

  1. Den skandale» fredsprisen» som klovnen Jagland delte ut til Obama ,
   er en like stor skandale som EU med Merkel forræderen fikk prisen .

 3. De kommer sørfra og er brune og kriminelle. Men Norge vil ikke snakke om den løsningen som Trump har på dette problemet. Med unntak av SP.

  1. Der har det vært 4 meter høye gjerder i mange år.
   tucsoncitizen.com/morgue/2009/01/28/108727-u-s-mexico-border-fence-almost-complete/

  2. Og du vet vel at Europabevegelsen sprengte en symbolsk mur i 1994. Klart det er smart med murer. Hvorfor tro du kineserne bygde sin mur ?

 4. IS sympatisør truet med å drepe alle på et pendlertog i Stockholm

  avpixlat.info/2016/03/11/is-sympatisor-hotade-doda-alla-pa-pendeltag-i-stockholm/

 5. Vi får jo bare håpe at Trump blir president slik at USA blir kvitt de kriminelle mexene!

    1. Det er vel heller frykten for at Indonesia skal forlange, å få betalt tilbake det som USA, er skyldig dem av penger. for da er USA like konkurs som Hellas.

  1. Skulle håpe indianerne kunne bli kvitt alle kriminelle som har kommet til landet deres. Men jeg frykter at Norge ikke vil ta sine kriminelle tilbake til landet vårt ?

 6. Godhetstyranneriet truer demokratiet.
  aftenposten.no/meninger/kronikker/Derfor-truer-godhetstyrraniet-demokratiet-selv–Terje-Tvedt-8389448.html

 7. Tysk statlig nettside på 13 forskjellige språk lærer asylsøkere å ha sex.

  breitbart.com/london/2016/03/11/government-funded-website-teaches-migrants-how-to-have-sex/?utm_source=facebook&utm_medium=social

  1. Trodde det var det eneste de kunne jeg. Det er det eneste de har der opp i topplokket. Det er vel måten de gjør det på da og den trenger kanskje forbedres eller hva?

 8. Imamen ville ikke håndhilse på TV 2s studiovert – ble utfordret på direkten på Nyhetskanalen:
  http://www.tv2.no/nyheter/8128017/

  Greit nok, vil man ikke håndhilse på jenter så la vær, men, hadde det vært snakk om å voldta en kvinne; hvor vanskelig ville det da være for en gjennomsnittelig islamist å si nei ?

 9. Jeg er egentlig forundret over et innvandringsmotstandere i Norge, ikke liker tanken på at vi skal ha grensekontroll, inn til landet vårt. Denne mannen, er etter det jeg erfarer, ikke muslim. Men det er likevel gode grunner, til at slike som han, ikke skal få reise inn og ut av Norge fritt.

 10. Jeg er egentlig forundret over et innvandringsmotstandere i Norge, ikke liker tanken på at vi skal ha grensekontroll, inn til landet vårt. Denne mannen, er etter det jeg erfarer, ikke muslim. Men det er likevel gode grunner, til at slike som han, ikke skal få reise inn og ut av Norge fritt.

Det er stengt for kommentarer.