Ulovlig innvandrer drepte to politimenn

USA/POLITIDRAP

En ulovlig innvandrer, i samfunnsdebatten ofte kalt en såkalt "papirløs flyktning", skjøt ihjel to politimenn under en blodig ransbølge i California på fredag. Hendelsen skjer etter at debatten om ulovlig innvandring den seneste tiden har tilspisset seg i amerikanske medier.

Firebarnsfaren Michael David Davis Jr, samt tobarnsfaren Danny Oliver, begge politimenn ble skutt og drept på fredag en såkalt "papirløs flyktning". (Foto: Politiet).
Firebarnsfaren Michael David Davis Jr, samt tobarnsfaren Danny Oliver, begge politimenn, ble skutt og drept på fredag av en såkalt «papirløs flyktning». (Foto: Politiet).

Den 34-årige ulovlige innvandreren fra Mexico ranet og kapret sammen med sin kone tre ulike bilister og biler på fredag formiddag. Etter det første ranet skjøt han ihjel den 47-årige politimannen og tobarnsfaren Danny Oliver med et skudd i pannen, etter at politimannen skal ha nærmet seg bilen da den så «mistenkelig» ut.

Luis-Enrique-Monroy-Bracamonte
MEXICAN-PRIDE: Kan drapene ha vært rasistisk motiverte? Luis Enrique Monroy-Bracamonte har en rasistisk tatovering på magen som sier «Mexican Pride«.

34-åringen fortsatte deretter sin blodige ferd der han, tilsynelatende uten motiv, ranet og kapret ytterligere to bilister for deres biler. En av dem, som til tross for trussel med våpen nektet å gi fra seg sin bil frivillig, ble i forbindelse med ranet skutt og pådro seg alvorlige skader.

Etter det brutale ranet i California ble en massiv politijakt satt igang på den «papirløse flyktningen» og hans kvinnelige medskyldige, skriver Daily Mail. I forbindelse med jakten skjøt 34-åringen ytterligere en politimann, den 42-årige drapsetterforskeren og firebarnfaren Michael David Davis Jr. Politimannen døde senere på sykehuset av sine skader.

Den første av ransparet som ble arrestert var kvinnen, mens mannen ble pågrepet senere, fem mil fra åstedet der han drepte den første politimannen. Med hjelp av tåregass tvang politiet ut dobbeltmorderen av huset og tvang ham til å gi opp.

Den nå anholdte 34-åringen har i avhør presentert seg som en «Marcelo Marquez» fra Salt Lake City, men hans fingeravtrykk er identiske med en to ganger utvist ulovlig innvandrer som heter Luis Enrique Monroy-Bracamonte. Monroy-Bracamonte ble utvist fra USA første gang i 1997 etter å ha blitt dømt for brudd på narkotikaloven og så igjen i 2001, ifølge Associated Press.

Luis-Enrique-Monroy-Bracamonte2A
«PAPIRLØS-FLYKTNING»: Luis Enrique Monroy-Bracamonte forskanset seg etter drapene på politimennene i et hus og måtte gasses ut av politiet.

Den arresterte kvinnen er hans hustru, 38-årige Janelle Marquez Monroy, som nå er siktet for mordforsøk og to tilfeller av bilkapring. Begge to har vært avhørt under helgen, men etterforskerne har ennå ikke klart å fremlegge noe motiv til deres handlinger. Ingen av dem var etterlyste av noen myndigheter, selv om de i egenskap av å være «papirløse flyktninger» oppholdt seg ulovlig i landet.

ll
DOBBELTDRAPSSIKTET: 38-årige Janelle Marquez Monroy og Luis Enrique Monroy-Bracamonte er nå fengslet etter å ha reist rundt på en ransbølge som endte med at to politimenn ble skutt og drept. (Foto: Facebook)

Danny Oliver etterlater seg en kone og to nå fedreløse døtre. Michael David Davis Jr. rapporteres å ha dødd eksakt på dagen, 26 år etter at hans egen far døde, også han som politimann i tjeneste.

 • HenrikHenriksen

  Har ikke lest om denne saken i norske medier… men saken hadde nok vært en annen hvis det hadde vært en hvit mann med «white pride» tatovert på magen som hadde drept to afroamerikanske eller latinamerikanske politimenn….da hadde det blitt dobbeltside i farger med krigsoverskrifter. Men to hvite politifolk drept av en ulovlig innvandrer passer ikke helt inn i redaksjonsprofilen til VG, Dagbladet og resten av dem… det kan jo skape ubalanse i den flerkulturelle drømmen.

 • OnkelBlaa

  I Norge ville disse sluppet ut etter 8-10 år i fengsel, men det gjør de heldigvis ikke i USA, disse vil aldri bli å se ute blant folk igjen, heldigvis.

 • laksefakse

  «Verdens største idioter er muslimer»

  Påstanden
  om at verdens største idioter er muslimer er fremsatt av den danske
  muslimen Naser Khader i 2010. Uttalelsen falt i anledning islams
  altutslettende ondskap, men det kan være god grunn til å evaluere
  påstandens gyldighet også når det kommer til muslimenes mentale
  kapasiteter. Eller er det kanskje måten de velger å bruke sine mentale
  evner på som er problemet? Hemningsløs voldsutøvelse, drap og
  lemlestelser er sikkert en utmattende affære å holde på med. Da blir det
  lite ork igjen til å bedrive forskning og utvikling.

 • AMG65

  Tragisk for etterlatte familier med barn og det hele. Norske medier virker mere opptatt av onanere om en sak om ei steinrøys som visstnok skal rase ut hvert øyeblikk.

 • Pingback: Triumf for Trump - Frieord()

 • Pingback: Ulovlig innvandrer utvist fem ganger - skjøt og drepte kvinne()

 • Pingback: For mange "hvite" politibetjenter i Norge - Frieord()

 • Pingback: Asylsøker dyttet politimann i døden - Frieord()