Ulovlig innvandrer drepte to politimenn

Firebarnsfaren Michael David Davis Jr, samt tobarnsfaren Danny Oliver, begge politimenn ble skutt og drept på fredag en såkalt "papirløs flyktning". (Foto: Politiet).
Firebarnsfaren Michael David Davis Jr, samt tobarnsfaren Danny Oliver, begge politimenn, ble skutt og drept på fredag av en såkalt «papirløs flyktning». (Foto: Politiet).

Den 34-årige ulovlige innvandreren fra Mexico ranet og kapret sammen med sin kone tre ulike bilister og biler på fredag formiddag. Etter det første ranet skjøt han ihjel den 47-årige politimannen og tobarnsfaren Danny Oliver med et skudd i pannen, etter at politimannen skal ha nærmet seg bilen da den så «mistenkelig» ut.

Luis-Enrique-Monroy-Bracamonte
MEXICAN-PRIDE: Kan drapene ha vært rasistisk motiverte? Luis Enrique Monroy-Bracamonte har en rasistisk tatovering på magen som sier «Mexican Pride«.

34-åringen fortsatte deretter sin blodige ferd der han, tilsynelatende uten motiv, ranet og kapret ytterligere to bilister for deres biler. En av dem, som til tross for trussel med våpen nektet å gi fra seg sin bil frivillig, ble i forbindelse med ranet skutt og pådro seg alvorlige skader.

Etter det brutale ranet i California ble en massiv politijakt satt igang på den «papirløse flyktningen» og hans kvinnelige medskyldige, skriver Daily Mail. I forbindelse med jakten skjøt 34-åringen ytterligere en politimann, den 42-årige drapsetterforskeren og firebarnfaren Michael David Davis Jr. Politimannen døde senere på sykehuset av sine skader.

Den første av ransparet som ble arrestert var kvinnen, mens mannen ble pågrepet senere, fem mil fra åstedet der han drepte den første politimannen. Med hjelp av tåregass tvang politiet ut dobbeltmorderen av huset og tvang ham til å gi opp.

Den nå anholdte 34-åringen har i avhør presentert seg som en «Marcelo Marquez» fra Salt Lake City, men hans fingeravtrykk er identiske med en to ganger utvist ulovlig innvandrer som heter Luis Enrique Monroy-Bracamonte. Monroy-Bracamonte ble utvist fra USA første gang i 1997 etter å ha blitt dømt for brudd på narkotikaloven og så igjen i 2001, ifølge Associated Press.

Luis-Enrique-Monroy-Bracamonte2A
«PAPIRLØS-FLYKTNING»: Luis Enrique Monroy-Bracamonte forskanset seg etter drapene på politimennene i et hus og måtte gasses ut av politiet.

Den arresterte kvinnen er hans hustru, 38-årige Janelle Marquez Monroy, som nå er siktet for mordforsøk og to tilfeller av bilkapring. Begge to har vært avhørt under helgen, men etterforskerne har ennå ikke klart å fremlegge noe motiv til deres handlinger. Ingen av dem var etterlyste av noen myndigheter, selv om de i egenskap av å være «papirløse flyktninger» oppholdt seg ulovlig i landet.

ll
DOBBELTDRAPSSIKTET: 38-årige Janelle Marquez Monroy og Luis Enrique Monroy-Bracamonte er nå fengslet etter å ha reist rundt på en ransbølge som endte med at to politimenn ble skutt og drept. (Foto: Facebook)

Danny Oliver etterlater seg en kone og to nå fedreløse døtre. Michael David Davis Jr. rapporteres å ha dødd eksakt på dagen, 26 år etter at hans egen far døde, også han som politimann i tjeneste.