Tyskland: Innvandrere voldtar 9 tyskere hver dag

ILLUSTRASJONSBILDE.

De siste fire årene har det vært en økning i voldtekter og seksuelt misbruk av barn på 500 prosent i Tyskland. Hver dag står innvandrere bak 9 slike forbrytelser.

Det fremkommer av årsrapporten – Kriminalitet i forbindelse med migrasjon (Kriminalität im Kontext von Zuwanderung) – utgitt av Bundeskriminalamt, BKA, 27. april i år. Rapporten viste at innvandrere (Zuwanderer, definert som asylsøkere, flyktninger og ulovlige innvandrere) begikk 3,404 seksualforbrytelser i 2016. Dette er en økning på 102% fra 2015.

I 2015 stod innvandrere bak 1,683 seksualforbrytelser – rundt fem per dag. Til sammenligning begikk innvandrere 949 seksualforbrytelser i 2014, rundt tre per dag; Og 599 seksualforbrytelser i 2013, rundt to per dag. Ifølge rapporten var seksualforbryterne i 2016 fra: Syria (opp 318,7% fra 2015); Afghanistan (opp 259,3%); Irak (opp 222,7%); Pakistan (opp 70,3%); Iran (opp 329,7%); Algerie (opp 100%); Og Marokko (opp 115,7%).

Søren Kern, som er medarbeider i den amerikanske tenketanken Gatestone Institute, skriver i en artikkel at mange mener at tyske myndigheter ikke tar voldtektskrisen på alvor. Tusenvis av tyske kvinner og barn har blitt seksuelt misbrukt siden kansler Angela Merkel tillot rundt to millioner innvandrere fra Afrika, Asia og Midtøsten å komme til Tyskland.

Krisen forverres også av de lave straffereaksjonene for slike overgrep i Tyskland, mener han. I mange tilfeller blir personer som er arrestert for seksualkriminalitet sluppet fri etter å ha blitt stilt noen spørsmål fra politiet, mange slipper også varetekt. Det har muliggjort nye overgrep fra de samme personene.

Søren Kern viser til et eksempel fra Hamburg, der en 29 år gammel afghansk asylsøker begikk overgrep mot en 15-årig jente mens hun sov i et rom på et lokalsykehus. Afghaneren hadde blitt tatt inn på sykehusets beredskapsrom. Uovervåket gikk han først inn på rommet til en 29 år gammel kvinne, men hun klarte å få han ut av rommet. Han gikk da inn på 15-åringens rom og utførte seksuelle handlinger på henne. 29-åringen ble arrestert og sluppet løs. Politiet uttalte at de ikke hadde nok grunnlag for å fengsle han.

I Hamburg besluttet en domstol 8. juni at Ali D., en 29 år gammel innvandrer fra Irak, som voldtok en 13 år gammel jente i byens tunnelbanestasjon Jungfernstieg, ikke kunne være skyldig i anklagene for seksuelt misbruk av barn (Sexueller Missbrauch von Kindern). Årsaken var at han ikke kunne ha kjent til at jenta var under 14.

Ettersom han ikke ble tiltalt for seksuelt misbruk av et barn, ble Ali D. bare dømt for en normal voldtekt, som i dette tilfellet har en maksimal straff på fire år i fengsel. Retten viste tilgivelse fordi Ali D. – som flyktet til Ungarn etter forbrytelsen, og ble utlevert til Tyskland 2. mars – innrømmet å ha voldtatt jenta. Retten sa også at Ali D. hadde «redusert ansvar» fordi han var full når han voldtok sitt offer.