Tyskland: Halvparten av tyske kvinner føler seg utrygge i sine egne nabolag

KVINNER LEVER I FRYKT: Det flerkulturelle samfunnet har skapt uro og frykt for etnisk tyske kvinner. (Foto: Illustrasjonsbilde).
TYSKLAND/MASSEINNVANDRING

En ny studie laget av Emnid for den tyske avisen Bild am Sonntag viser at 58 prosent av tyske kvinner føler at offentlige plasser har blitt mindre trygge den siste tiden. Redselen har spesielt økt etter de massive overgrepene på nyttårsaften i fjor.

Flere kvinner ber nå sine ektemenn eller mannlige bekjentskaper om selskap hvis de skal ut og gå på kvelden. Andre sier de går med nøklene sine mellom fingrene i tilfelle de blir angrepet.

  • 48 prosent av kvinnene sier de har endret sine utendørsvaner og unngår spesielt områder der de ikke føler seg trygge
  • 16 prosent sier de går med forsvarspray

Les også: Syrisk asylsøker amok med machete på gaten i Tyskland – gravid kvinne hakket ihjel

NØKLER: Man trenger ikke alltid å kjøpe spray eller andre produkter. Et sett med nøkler kan også være et våpen for å beskytte seg i det flerkulturelle samfunnet. (Illustrasjonsbilde).

VIDEO: Muslimske innvandrere i Tyskland skryter av gruppevoldtekt av jomfru

En kvinne ved navn Kerstin sier:

– Jeg føler meg ikke lenger trygg som en kvinne. Hets, voldtekter og grupper av menn finnes overalt. Jeg ble spesielt sjokkert av saken om den kvinnelige joggeren Carolin G, som ble drept. Jeg løper også og fant det veldig ubehagelig at overfallet og drapet skjedde midt på lyse dagen.

– Jeg føler meg veldig ukomfortabel alene og unngår å reise alene på kveldene eller natten. Jeg har alltid med meg pepperspray.

Les også: AVSLØRT: Hussain Khavari pågrepet for voldtekten og mordet på legestudenten Maria (19)

FUNNET VOLDTATT OG DREPT: 27-årige Caroline Gruber hadde kun vært gift i litt over ett år da hun ble funnet voldtatt og drept på en joggesti. Nå mistenker politiet at Caroline ble drept av den samme asylsøkeren som sitter fengslet for voldtekten og drapet på den 19-år gamle legestudenten Maria Ladenburger. (Foto: Privat).

Les mer: Arrestert: Sigøynere bak det brutale overfallet på en kvinne i Berlin

En annen kvinne, Natalia, forteller at hun «såvidt» unnslapp å være tilstede i Køln under de seksuelle angrepene, men heldigvis bestemte seg for å ikke dra dit. «Siden den gang har jeg unngått grupper av mennesker etter mørkets frembrudd».

Les også: Sluttrapporten fra Køln klar – nesten alle overgriperne var asylsøkere og ulovlige innvandrere fra muslimske land

Hun forteller videre at hun aldri reiser noen steder i mørket alene.

– Hvis jeg kommer med toget til vår lille togstasjon, så vil min far alltid være der for å gå gjennom tunnelen. Jeg tør ikke gå der alene.

Hun fortsetter:

– Jeg bestilte to beholdere med pepperspray to måneder siden fra Amazon. To, slik at jeg kan ha en i hver av mine vinterjakker.

– Det bekymrer meg veldig mye at selv den tyske staten ikke vet hvem som er her.

Les også: Høygravide Maria (19) brent ihjel levende av to tyrkere i Tyskland

214.600 forbrytelser har blitt begått av migranter i Tyskland i 2016, en økning på flere tusen mer enn i 2015, ifølge den tyske utgaven av Huffington Post.

Avisen påpeker også at 213.00 asylsøkere registrerte seg i landet i 2016.

Men i november kom de tyske føderale politimyndighetene ut og innrømmet at det har vært en 31.6 prosent økning i kriminalitet i 2016, i forhold til året før. Dette skyldes ifølge politimyndighetene forbundskansler Angela Merkel sin innvandringspolitikk.

Les også: Sjokktall fra Tyskland – migranter bak 142.500 forbrytelser på seks måneder

Relatert: