Tyskland: 18 år gammel asylsøker voldtok og drepte på gamlehjem

En 18-år gammel asylsøker skal ha brutt seg inn i en omsorgsbolig i Neuenhaus i fylket Betheim i Tyskland sent i fjor, og sneket seg inn på rommet til en lammet 59-år gammel mann som han voldtok. Politiet sier ifølge den britiske avisen Daily Mail at innvandreren deretter tok seg inn i et tilstøtende rom og voldtok en annen mann. Da hans 87 år gamle kone dukket opp skal han ha drept henne. Nå er han siktet for de groteske forbrytelsene.

Voldtektene og drapet skjedde i morgentimene 22. oktober i fjor på sykehjemmet Haus am Bürgerpark, skriver avisen. Den siktede asylsøkeren blir for tiden holdt i varetekt i et psykiatrisk sykehus, og rettssaken vil bli holdt i en ungdomsdomstol, Landgericht Osnabrück.

Asylsøkeren ble oppdaget av en 32 år gammel vaktmester som gikk runden sin rundt 03.30 om natten. Han oppdaget en figur i en av gangene. Han mistenkte det var en innbruddstyv, og konfronterte mannen, ifølge lokalavisen Grafschafter Nachricthen. 18-åringen stormet forbi ham, hoppet ut av et vindu og flyktet fra omsorgshjemmet.

Politiet var allerede på vei til omsorgshjemmet siden vaktmesteren ringte nødetatene om det han først trodde hadde vært et innbrudd. Da de kom frem fant de blod sølt rundt om langs korridorene, og da de gikk fra rom til rom fant de den døde kvinnen og de to mannlige ofrene. Den mistenkte ble pågrepet i sitt hjem kort tid etterpå.