Tyske myndigheter ønsker å bruke millioner av euro på privatfly for å deportere ulovlige migranter

PRIVATFLY: Ministerpresident for den tyske delstaten Bavaria uttalte nylig at han ønsker å benytte seg av jetfly for å transportere ulovlige asylsøkere ut av lande. (Foto: Illustrasjonsbilde/Wikimedia).
UTENRIKS

Tysklands Markus Söder har uttalt at han ønsker å bruke luksuriøse privatfly for å deportere asylsøkere som har fått avslag på asylsøknaden sin. Uttalelsen skal ifølge avisen Express være et ønske om å provosere forbundskansler Angela Merkels politikk med åpne grenser for mennesker fra den tredje verden.

Ministerpresident i delstaten Bavaria, Markus Söder, har flere ganger langet ut mot Angela Merkel for hennes svært løsslupne innvandringspolitikk og har lovet at han vil ta harde grep mot de migrantene som kommer til den konservative sørlige tyske delstaten.

MARKUS SÖDER (CSU). (Foto: Wikipedia).

På tirsdag sa Söder at han hadde planer om å gjøre noe med asylsøkerne, etter at skandalen om de 1.200 ulovlige asylsøkerne som hadde fått opphold som følge av korrupte statsansatte ble lekket ut.

Målet er å sette opp farten med ventetiden i asylprosessen og starte hjemsending av de som ikke kvalifiserer til beskyttelse av den tyske staten. Bavaria ønsker også å sette igang egne flyruter for å depoertere migrantene.

Söder sa at de ville ha strenge krav til kontantutbetalinger til migranter og planer om å øke hjemsendelsene. Man ønsker også å innføre strengere regler for å kunne holde asylsøkerne på mottakene.

Ministerpresidenten sa videre:

Vi ønsker å vise at loven faktisk fungerer her i Bavaria og kan bli en modell for resten av Tyskland.

Herr Söder er ikke ukjent for å kjempe for sin regions kultur og historie, og støttet i april en lov som gjorde det påbudt for alle offentlige bygninger å ha et kristent kors, som han kalte «et fundementalt symbol på vår bavariske livsstil».

Les også: Asylsøkere ankom til Sverige i privatjet

HJEMREISE: De avslåtte asylsøkerne kan forvente seg jetfly med de luksusgodene som et slikt transportmiddel tilbyr. Her fra en Embraer Lineage 1000. Det er uklart hvilke flymodeller den bavariske delstatspresidenten har tenkt på å benytte for å uttransportere asylsøkerne. (Foto: Illustrasjonsbilde/Wikimedia).