Tysk finansminister: Vi kan lære toleranse av muslimene

I et intervju med den tyske radiostasjonen Deutschlandfunk forrige onsdag, da han ble spurt om det islamistiske angrepet i Manchester hvor 22 for det meste unge mennesker mistet livet, hevder den tyske politikeren at det voksende antall muslimer i Tyskland ikke representerer en trussel, men en læringsmulighet.

Les også: Tyskland: Tobarnsfar drept på gaten fordi han spiste iskrem under ramadan

Les også: Sjokktall fra Tyskland: Migranter bak 142.500 forbrytelser på seks måneder

«Vi kan lære av dem. Mange menneskelige verdier er veldig sterkt representert i islam. Tenk på gjestfrihet, og andre ting som, hva er det … Og også toleranse, tror jeg, for eksempel,» sier finansministeren til radiostasjonen. «Det er fanatisme, ikke bare i islam, som fører til forferdelige forbrytelser,» mener han, ifølge nettavisen Breitbart.

«Verdens store religioner forkynner alle budskapet om at man må se på andre som deres søstre og brødre, og at man må leve med den andre fordi mannen ikke kan leve alene,» sa Schäuble i radiointervjuet. Han fremhevet at «islam er en del av Tyskland. «Den som fornekter dette, benekter virkeligheten og er derfor ikke egnet til å være politikere, fordi politikk er å konfrontere virkeligheten,» la han til.

Les også: Muslim amok med kniv på tog i Tyskland – ropte «Allahu Akbar» – drepte en og skadet tre

Les også: Muslimske flyktningbarn satte fyr på hjemløs mann i Berlin

I samme intervjuet roste, Schäuble den tidligere amerikanske presidenten som «en mann som virkelig kan inspirere folk, som få andre «. Samtidig kritiserte han USAs nåværende president Donald Trump for hans «America First» -plattform, og hevdet at «hvis tyskerne kunne velge mellom president Obama og hans etterfølger, ville et stort flertall av dem stemme på president Obama». I likhet med Angela Merkel representerer Wolfgang Schäuble det kristendemokratiske partiet.

Les også: Massemorder i München var iraner – skrek «Allahu akbar» og skjøt mot barn

Les også: Muslimsk terrorist kjørte inn i kristent julemarked i Berlin – 12 drept – 56 skadd