Tysk avis: «Venstresiden er de nye fascistene» – opptøyer og vold i Hamburg – VIDEOER OG BILDER

G20 HAMBURG/VENSTREOPPTØYER

Opptøyene har vart i flere dager i Hamburg i forbindelse med G20-møtet i byen. Titusenvis av såkalte rødgrønne politikere, aktivister og venstreekstremister har gjort byen til en slagmark. Over 200 politimenn er skadet og det rapporteres om omfattende bilbranner og plyndringer av butikker.

ANGRIPER VENSTRESIDEN: Redaktør i avisen Die Welt går til angrep mot de rødgrønne etter opptøyene i Hamburg i helgen.

Ulf Poschardt er redaktør for avisen Die Welt og har skrevet en svært dømmende kommentar om det som nå utspiller seg i den nordlige tyske havnebyen.

Han kaller opptøyene og volden for «Den nye fascistiske volden på venstresiden».

Les også: EUROPOL: Venstreekstrem terror 27 ganger vanligere enn høyreekstrem

Poschardt går til angrep på det som kalles den «sorte blokken» på venstresiden og sammenligner dem med den politiske volden man så under den fascistiske diktatoren Benito Mussolini på 1920-tallet.

– Deres svarte kostymer avslører deres inspirasjon av Mussolinis svartskjorter. De oppfører seg som fascister. De sprer frykt og usikkerhet. Den svarte blokken har omgjort Hamburg til et borgerkrigslignende landskap siden torsdag, skriver han.

-I oppkjøringen til G20-møtet, så har det vært to typer protester: En idealistisk fredfull, men over og over igjen – en drøm fylt av hat i et ødelagt dystopia, akkurat slik som i Batman filmen «The Dark Knight Rises.

Les mer: Venstreekstremister tenner på innvandrere sine biler i Tyskland

PLYNDRER: Rødgrønne aktivister knuser vinduer, ramponerer og plyndrer butikker i Hamburg.

Les også: Venstreorientert organisasjon ga våpentrening til jihadister i Norge

«Voldsorgie»

Flere medier omtaler det som har foregått i Hamburg som en «voldsorgie».

Ifølge SVT skal rundt 1.000 «aktivister» ha maskert seg under opptøyene allerede på torsdag, noe som økte til 8.000 utover kvelden og fredagen. Til sammen 100.000 venstreradikale mennesker skal ha deltatt.

Politiet har blant annet måttet bruke vannkanoner, tåregass og opprørsutstyr. En politimann skal ha måttet avfyre et varselsskudd med tjenestevåpenet sitt etter å ha blitt alvorlig truet av en større gruppe venstreekstremister.

Les også: Venstreekstremister slår politisjef bevisstløs på gaten

En syrisk asylsøker som har blitt intervjuet sier han ikke tror sine egne øyne. Ifølge mannen skal han ha flyktet fra sitt land nettopp på grunn av slike scener.

En av de mest alvorlige hendelsene var da de rødgrønne ekstremistene brukte såkalt «grønn laser» mot et politihelikopter som førte til at to politibetjenter måtte fraktes til sykehus med skader på synet.

– Politimenn blir fremdeles angrep, sa en talsperson for politiet i Hamburg natt til fredag.

G20-møtet samler som navnet tilsier lederne for de 19 største industrinasjonene, samt EU.

Les også: Venstreekstremister vandaliserte bokhandel i Oslo

TOPPMØTE: Lederne for de største industrinasjonene, samt EU-ledere, har hatt møter i Hamburg denne helgen.

«Hat og sinne»

Porschardt kaller medlemmene av den sorte blokken for «eventyr-turister» og påpeker at de fleste ikke engang er fra byen, men har kommet dit for å ødelegge og lage opptøyer. Han påpeker også at den gjennomsnittlige venstreekstremisten er en ung mann i «sen pubertet» som ikke har noe å tilby politisk enn et oppsamlet hat og sinne, samt et regime bygget på frykt.

Les mer: 9 av 10 venstreekstremister bor hjemme hos mamma

Die Welt-redaktøren mener at problemet med venstreekstremsitene har bygget seg opp over mange år. Han sier at politiet og myndighetene tidligere har gjort feilen med «å forveksle okkupanter med boligeiere», og har tillatt offentlige plasser å bli renset for høyrevridde meninger av «antifascister med en forkjærlighet for fascistisk makt».

Les også: VIDEO: 20 venstreekstremister slår, sparker og mishandler enslig kvinne

«VELKOMMEN TIL HELVETE»: De rødgrønne ekstremistene var ikke kommet for å demonstrere, men for å destruere.

Les også: Venstreekstremisme i sterk vekst i Tyskland – har begynt å angripe innvandrere

Over 200 politimenn skadet

Venstreekstremistene skal ha skadet mer enn 200 politibetjenter og stått bak ødeleggelser for titalls av millioner av euro i byen. Poschard påpeker at Miljøpartiet har lagt skylden på politiet, og at «Dette er grotesk med tanke på de klare truslene om vold og slagord som ‘Velkommen til Helvete'», som demonstrantene sto bak.

Redaktøren påpeker også at den tradisjonelle ideen om at venstresiden representerer arbeiderklassen er en myte. Han sa at ekte arbeiderklassemennesker i svært stor grad ville være på politiets side under en demonstrasjon, og ikke demonstrantene, som beskrives som ikledd dyre Northface-jakker og med «joggesko fra merkebutikker».

Les også: VIDEO: Venstreekstremister angriper mørkhudet politimann

ARBEIDERE: Den ekte arbeiderklassen har ikke tid eller ork til å vandalisere og ramponere i flere dager i strekk. De må derimot rydde opp etter de bortskjemte og voldelige demonstrantene.
HØY DOBBELTMORAL: Etter en lang dag med opptøyer og vandalisme, samt angrep på politiet, så trenger man påfyll. På kapitalist-giganten McDonalds…

Poschardt er en av få tyske mediepersonligheter som har kalt ut den rødgrønne ekstremismen på en slik måte og med slike ord, selv om han ikke er ukjent for å komme med kontroversielle uttalelser. Blant annet skal han ha skrevet at den beste måten å kjempe mot den nye amerikanske presidenten var «Å være mere homofile og flerkulturelle».

Enn så lenge skal kun 100 av de mest voldelige deltakerne ha blitt pågrepet av politiet.

G20-møtet har til tross for de ekstreme opptøyene klart å bli avholdt og noen av temaene skal være Nord-Korea, den russisk-amerikanske relasjonen, klima, samt verdenshandelen. G20-gruppen ble opprettet etter finanskrisen i Asia i 1999.

Dommer etter venstreekstreme opptøyer i USA

Lignende opptøyer utført av rødgrønne og venstreekstreme mennesker fant også sted i Washington etter at Donald Trump vant det amerikanske presidentvalget.

Der gikk man imidlertid til pågripelse og arrestasjon av de mest aktive menneskene. Ifølge The Washington Times skal de rødgrønne demonstrantene ha vært bevæpnet med hammere, brekkjern, jernstenger, stokker og andre slagvåpen. De skal ha ramponert minst et dusin forretninger og kastet søplekasser ut på gatene, samt ha spraymalt vinduer og fasader. De tente også på en politibil og en limousin, den sistnevnte tilhørende en muslimsk eier.

Les også: VIDEO: Venstreekstremister brenner ned limousin som tilhører muslimsk eier

Allerede nå foreligger de første dommene og en fire måneder lang fengselsdom venter blant annet Dane Powell (31). Powell ble filmet mens han holdt et sort flagg og kastet steiner og mursteiner mot politiet, samt knuste butikkvinduer under opptøyene.

DØMT: Dane Powell fikk nylig fire måneder i fengsel for å ha vært en aktiv deltaker i de voldelige opptøyene etter presidentvalget i november 2016.

Les også: VIDEO: Venstreekstremister bruker kvinner som skjold under demonstrasjoner

Ifølge aktor skal Powell ha oppviglet til vold og kom til byen fra Tampa, Florida og gjemte ansiktet sitt bak en maske.

– Han oppfordret til vold. Han kom til Washington D.C for å utøve vold og gjemme ansiktet sitt, kaste steiner og løpe. Han er en voldelig feiging, sa aktor Jennifer Kerkhoff i retten.

Hun fortsatte:

– Han kastet steiner og mursteiner mot vinduer hvor mennesker, kunder og barn var inne. Han løp mot politiet med mursteiner.

Powell ba om nåde fra dommeren og ba om unnskyldning for de som var redde, skadet eller følte seg truet under opptøyene.

Hans advokat mente at Powell kom til hovedstaden for å protestere fredelig og mente at det var politiet som startet opptøyene med sin oppførsel.

Av de 234 personene som ble arrestert under opptøyene, skal 198 vente på å få sakene sine behandlet av retten.