Trump vil kutte i bistand til ulovlige migranters hjemland

USAs president Donald Trump meddelte på onsdag at landet ville starte med å redusere bistand til de landene som hadde innbyggere som oppholdt seg ulovlig i USA.

Les mer: Obama løslot ulovlige innvandrere fra fengsel – 121 nye drap var resultatet

Mange av disse landene får enorme summer fra oss. Titalls millioner av dollar. Og vi jobber med en plan for å trekke fra en stor del av denne bistanden, sa Trump under et møte i New York der man blant annet diskuterte den beryktede salvadoranske gjengen MS-13.

Vi skal få igang noe som gjør at hver gang noen kommer fra et spesifikt land, så kommer vi til å trekke ifra en heller stor sum fra det vi gir dem i bistand, hvis vi fortsetter å gi dem bistand i det hele tatt, sa Trump.

Les også: Ulovlig innvandrer utvist fem ganger – skjøt Kathryn (32) foran sin far

Les også: Ulovlig innvandrer kvalte og voldtok Tiffany (33)

GRÅT: President Donald Trump satt sammen med Evelyn Rodriguez, som mistet sin datter Kayla Cuevas, som ble drept av ulovlige innvandrere som tilhørte MS-13 gjengen. Rodriguez gråt da hun fortalte om sin datter og ble trøstet av presidenten som lovet å stoppe demokratenes politikk som førte til drapet. (Foto: Kevin Lamarque)
GJENGPROBLEM: USA sliter svært mye med gjenger som har utgangspunkt i latinamerikanske land. De begår svært alvorlig kriminalitet, som drap og menneske- og narkotikasmugling og koster amerikanske skattebetalere milliarder av dollar årlig. Nå ønsker Trump å stoppe den ulovlige innvandringen og straffe de nasjonene som tillater at kriminelle og gjengmedlemmer reiser ulovlig til USA. (Foto: MS-13 gjengmedlemmer i amerikansk fengsel).

Les også: USA: Sørgende mor støtter Trumps mur – «gi meg en spade»

Les også: Masseinnvandringen setter sine spor – hvite elever nå i minoritet i USA

Trump nevnte ikke noen nasjoner ved navn, men kom med uttalelsen etter at det kom et spørsmål fra panelet om land som nekter å ta imot sine egne borgere som har blitt utvist fra USA.

De prøver å få oss til å tro at de stopper dette. Men de prøver ikke å stoppe det. Jeg tror de oppfordrer mennesker til å reise, de vil ikke ha de menneskene som vi får.

Til tross for alle rapportene jeg får, så tror jeg ikke at disse landene ønsker å hjelpe oss i det hele tatt, og slik er bare livet. Men vi vet hvor disse menneskene kommer fra. Vi ser nå på hele bistandsstrukturen og det kommer til å endres radikalt. Det har allerede startet, sa Trump.

Les også: Ulovlig innvandrer i USA skjøt og drepte fem mennsker

Et av landene USA sliter med er El Salvador, som blant annet fyller på med ulovlige innvandrere som er med i MS-13 gjengen. USA gir landet årlig nærmere en halv milliard kroner i bistand, noe mindre enn Mexico får, som sender hundretusenvis av ulovlige innvandrere til USA hvert år.

Tilsammen gir USA 2.6 milliarder kroner i bistand til ulike land i verden.

Les også: Ulovlig innvandrer kjørte kvinne av veien og voldtok henne i veigrøft

Trump har tidligere truet med å trekke bistand til de landene som ville stemme ned USAs flytting av ambassaden sin fra Tel Aviv til Jerusalem.

Se hele debatten om ulovlig innvandring og bistand her. (Ca. 1 time lang video).

VIDEO: Sørgende mor: «Hvilket av dine barn ville du gitt bort?»

Les også: Donald Trump lover å utvise alle ulovlige og kriminelle innvandrere fra USA

Kriminalitet utført av ulovlige innvandrere i USA et stort problem

– Det oppholder seg mellom 5 og 6 millioner ulovlige innvandrere fra Mexico i USA.

– Det oppholder seg mellom 10 og 20 millioner ulovlige innvandrere fra hele verden i USA.

– Ulovlig innvandring koster amerikanske skattebetalere minst 84 milliarder dollar hver år.

90 prosent av all narkotikaen som kommer til landet kommer fra Mexico med ulovlige innvandrere.

40 prosent av alle forbrytelser som registreres i USA, registreres i de fem delstatene som grenser til Mexico.

75 prosent av alle kriminelle som står på FBI sin mest ettersøkt-liste er ikke født i USA.

95 prosent av alle ettersøkte for mord i Los Angeles er ulovlig innvandrere.

2.000 seksualforbrytere arresteres, dømmes og deporteres fra delstaten Texas alene hvert år. En tredjedel av disse er pedofile overgripere.

Over 1.000 barn har blitt seksuelt misbrukt av ulovlige innvandrere i Texas bare de siste tre årene.

– Hvert år arresteres over 72.000 ulovlige innvandrere i USA for narkotikarelaterte forbrytelser.

– I 2013 løslot Obama-administrasjonen over 36.000 ulovlige innvandrere fra fengsel. Til sammen hadde disse over 88.000 lovbrudd på rullebladet. Tusenvis av disse har igjen blitt arrestert og dømt for nye lovbrudd.

– Mer enn hver femte av alle innsatte i amerikanske fengsler er ulovlige innvandrere eller ikke amerikanske statsborgere. I delstater som California, New Mexico, Arizona og Texas er tallet enda høyere.

– Fra 2007 og til 2010, så økte antallet ulovlige innvandrere som har blitt pågrepet og utvist fra USA fra 7.000 til 79.000.

MILLIONER AV ULOVLIGE INNVANDRERE: USA har mellom 10 og 40 millioner ulovlige innvandrere fordelt på 50 delstater avhengig av hvilken statistikk eller kilde man bruker.
ENORME KOSTNADER: Skattebetalerne i de amerikanske delstatene får enorme summer å betale som følge av den ulovlige innvandringen. Sammenlagt er den offisielle utgiften på 84 MILLIARDER DOLLAR. Det finnes imidlertid indikasjoner og statistikk på at dette beløpet er på over 200 milliarder dollar. (Foto: Fairus.org).