Trump knuser Obama på alle fronter

USA/POLITIKK

President Trump har vært i Det hvite hus i syv måneder og tallene viser at han har gjort en svært god jobb. Sammenligner man med tidligere president Obama i den samme perioden, er resultatene slående.

Børsen

– President Trump er den eneste presidenten i amerikansk historie som har opplevd to børsperioder på ni dager eller mer hvor markedene har nådd nye høyder hver eneste dag.

– 28. februar tangerte president Trump tidligere president Reagans rekord fra 1987 ved å oppleve 12 dager med rekordnoteringer på rad.

– Siden innsettelsesdagen den 20. januar, så har DOW-indeksen økt med 11 prosent. Økningen er den raskeste i amerikansk historie.

– S & P 500 og NASDAQ har begge satt nye rekordnoteringer i samme periode.

– Den amerikanske børsen har økt med 4 billioner dollar i verdi siden Trumps innsettelse.

– S & P 500 nådde 20 billioner for første gang i sin historie.

– Obama på sin side klarte ikke å nå en eneste rekordnotering under hele sin første 4-årige periode som president.

Gjeld

– I dag har president Trump senket den nasjonale gjelden siden innsettelsen med 103 milliarder dollar. Dette gjør at han kan skryte av den lengste og største nedgangen i amerikanske føderal gjeld i USAs historie.

– Da president Trump ble innsatt den 20. januar, 2017, var den amerikanske føderale gjelden både internt og eksternt, over 19 billioner dollar. (19,947,304,555,212). Den 31. august var gjelden sunket med mer enn 100 milliarder.

– Ingen president, utenom Trump, har klart å senke den amerikanske gjelden med 100 milliarder noen gang i historien.

– Obama på sin side økte gjelden i sine fem første måneder med 771 milliarder dollar.

 

Arbeide

– Ifølge amerikanske jobbmyndigheter så skapte president Trump 1.405.000 jobber på sine første åtte måneder i det ovale kontor.

– Obama på sin side mistet 4.367.000 jobber på sine første åtte måneder.

– President Obama var så dårlig på å skape arbeidsplasser at han på slutten av sin andre presidentperiode sa at jobbene ikke ville komme tilbake.

Arbeidsledighet

– Amerikanske arbeidsmyndigheters statistikk viser at president Trump senket arbeidsledigheten fra 4.8 prosent til 4.4 prosent på sine åtte første måneder. Den har ikke vært høyere enn de 4.8 prosentene han tok over fra Obama.

– Obama på sin side sørget for at arbeidsledigheten økte fra 7.8 prosent til 9.8 prosent på sine første åtte måneder.

Hussalg

– Boligsalget går i et forrykende tempo i disse dager i USA. I 2011 lå et hus på markedet i gjennomsnitt 84 dager. I dag ligger det ute i 45 dager.

– Ifølge US Census Bureau så har det vært solgt dobbelt så mange hus de siste månedene som sammenlignet med den samme perioden under president Obama.

Økonomisk fremtid

– Under president Trump har veksten i BNP (Bruttonasjonalprodukt) doblet seg fra første til andre kvartal. USA’s BNP har også passert 19 billiarder for første gang i amerikansk historie.

– Obama på sin side er den eneste amerikanske presidenten som ikke klarte å nå en 3% økning i BNP i løpet av sin periode som president.

– Den amerikanske industri-indeksen har også klatret til sin høyeste posisjon på 33 år, noe den nådde i februar 2017. Da nådde indeksen 43.

– Obama på sin side klarte å kjøre indeksen helt ned i doble minustall i løpet av sine fem første måneder i Det hvite hus. Obamas beste tall var 8, i august, 2009.

Rentehevelser

– Den føderale banken har økt sine rentesatser tre ganger siden president Trump ble valgt til president i november, 2016.

– De økte renten bare en gang under Obamas åtte år, inntil økningen i desember, 2016.

– Ingen renteøkninger fant sted mellom juni 2006 til desember 2015. Under denne perioden skal Obama ha regjert under «syv år med den mest gjestmilde økonomiske politikken i amerikansk historie». Allikevel blekner Obamas økonomiske ettermæle, som følge den arbeidsfiendtlige politikken han førte.

Ulovlig innvandring

– Ulovlig innvandring har gått ned med 67 prosent siden president Trump inntok Det hvite hus. Ulovlige krysninger av grensen mot Mexico er ned med 93 prosent.

– Obama åpnet USA’s grenser, noe som førte til massive påkjenninger på økonomi, arbeidsplasser og velferdssystemet. Trumps politikk har ført til betydelig lavere utgifter for de føderale myndighetene og skattebetalerne.

Bensinpriser

– Bensinprisene har sunket til rundt 2.30 dollar per gallon, noe som vil bedre økonomien til millioner av amerikanere som er helt avhengige av bilen sin. De lave bensinprisene kommer som følge av at president Trump har tillatt boring etter olje på amerikansk jord, og dermed gjort seg mindre avhengig av å importere olje fra land i Midtøsten.

– Obama på sin side økte bensinprisene til nesten 4 dollar for en gallon. (3.8 liter).

Reguleringer

– En av de første tingene president Trump gjorde da han inntok Det hvite hus var å redusere antallet reguleringer som kom på plass under Obama. I januar signerte Trump et vedtak om at for hver nye regulering som kom på plass, så måtte to reguleringer fjernes. Selv det venstreekstreme nettstedet Politico påpekte at myndighetenes reguleringer nærmest har stoppet opp siden Trumps innsetting.

– Reguleringer koster amerikanere og amerikanske selskaper mer penger å implementere og vedlikeholde. Å redusere og stoppe reguleringer tillater selskaper å bruke sine penger på egne produkter og nyvinning – og å tjene penger.

Sammendrag

Basert på alle tallene og informasjonen ovenfor så er det klart at president Trump gjør en solid, om ikke en fantastisk jobb.

Gammelmediene unnlater eller nekter å rapportere denne utviklingen i den amerikanske økonomien, men Trumps forretningserfaring har vist seg å knuse Obamas sosiale rettferdighetsprogrammer på alle målbare områder.

MAKE AMERICA GREAT AGAIN! President Donald J. Trump kjemper en hard kamp for å snu Obamas 8 år i Det hvite hus. Men nå er økonomien på vei opp, jobbene på vei tilbake og fremtiden ser lysere ut enn på mange år for den jevne amerikaner.