Trump-effekten: Bilgiganten Ford vurderte å flytte til Mexico – nå blir de i USA

Ford Motor Company bekrefter nå at man ikke flytter produksjonen av sin populære Lincoln MKC Suv fra delstaten Kentucky til Mexico som tidligere annonsert.

USAs nyvalgte president Donald Trump truet under valgkampen med å innføre et 35-prosents tollnivå for biler som produseres i den nye fabrikken i Mexico om Ford fullfører sine planer om å flytte produksjonen dit.

Les også: En knusende seier for folket – et sviende nederlag for verdenseliten

Ford ansatt Sofia Rodriquez får beholde jobben sin på fabrikken i Lousville, Kentucky etter at Donald Trump ble president i USA. Hadde Hillary Clinton vunnet ville bilgiganten ha flyttet produksjonen til Mexico.
GLADE ARBEIDERE: Ford-ansatt Sofia Rodriquez får beholde jobben sin på fabrikken i Lousville, Kentucky, etter at Donald Trump ble president i USA. Hadde Hillary Clinton vunnet ville bilgiganten ha flyttet produksjonen til Mexico.

Ifølge Fox News så kontaktet firmaet Donald Trump på torsdag for å informere om at man ble i Kentucky.

I en uttalelse skriver Ford at man har blitt enige med den tiltredende presidenten at man kommer til å fortsette å produsere Lincoln MKC i fabrikken i Lousville og la til at man var «oppmuntret av den kommende president Trump og kongressens planer om å øke USAs konkurransekraft, som vil gjøre det mulig å beholde bilproduksjonen innen USAs grenser».

Tired of winning yet?

Andre positive ting som har skjedd de siste to ukene er at USA og Russland nå snakker igjen og de to presidentene har hatt gode samtaler. Dette har ført til at amerikanske myndigheter nå har senket trusselnivået fra Defcon 4 til Defcon 5, som er det laveste og tryggeste nivået.

Les også: Triumf for Trump – sjokktallene media ikke regnet med

D
GODT FORHOLD: USA og Russland har allerede et bedre forhold etter at Donald Trump vant presidentvalget. De to mektigste mennene i verden har hatt positive og konstruktive samtaler og har allerede blitt enige om å samarbeide i Syria.

Trump har også hatt samtaler med Kina, Japan og flere statsledere i Europa som har vært positive.

Dollaren har styrket seg mot euroen og børsindeksen Dow Jones har steget rekordhøyt.

Alt i alt ganske motsatt av hva etablerte medier og venstreorienterte politikere har advart mot.