TREDJE VERDEN I SVERIGE: Kvinne som ble gruppevoldtatt av 20 menn ble nektet hjelp – «Du har sperm i ansiktet» – «Du er ekkel»

Under det som varte i flere timer, skal en kvinne i 30-årene ha blitt gruppevoldtatt i en trappeoppgang i den beryktede innvandrerbydelen Fittja i august i fjor.

Opptil 20 utenlandske personer, med blant annet irakisk og somalisk bakgrunn, skal ha deltatt i den grove forbrytelsen. Kvinnen skal også ha blitt mishandlet under gruppevoldtekten.

Kvinnen skal ha møtt mennene i Fittja sentrum og blitt med dem til et torg. Derfra gikk turen inn i en boligblokk, der overgrepene fant sted.

Les også: Sverige: Syrisk flyktning (19) voldtok 13 år gammel jente vaginalt og analt – fikk to måneder fengsel

Les også: Voldtektsmenn får fortsette på offerets skole – rektor: «De er også ofre»

Under selve voldtekten hadde en mann kommet ut i trappeoppgangen. Han hadde sett hva som skjedde, men ifølge kvinnen så valgte han å ikke ringe til politiet. Da politiet senere avhørte den mannen som antas å ha vært vitne til overgrepet forklarte han at han har bodd i Fittja i 15 år og at man «har lært seg å ikke se eller høre mye».

Det 30-årige offeret skal ha blitt holdt fast og dratt i håret, før irakerne og somalierne slo hodet hennes mot en trapp slik at hun mistet bevisstheten. De skal deretter ha revet av henne klærne, mens de slo og sparket henne. Kvinnen skal også ha blitt truet med en kniv som ble vist frem i tilfelle hun lagde en lyd. Volden var så grov at den påførte «smerte, blodutredning, ømhet, hevelser, endring i hudfargen og hudavskrapning», skriver aktor i saken.

Les også: Sjokkstudie – 96% av overfallsvoldtekter i Sverige begås av innvandrere

Les også: Sverige: Her blir flyktningbarna pågrepet for seksuelle overgrep mot unge jenter

BOLIGBLOKK: Det grove overgrepet fant sted inne i trappeoppgangen i en boligblokk i Fittja. Verken vitner til gruppevoldtekten eller beboere kvinnen skal ha bedt om hjelp fra, ønsket å hjelpe kvinnen. 91.1 prosent av de som bor i Fittja er ikke-etniske svensker. (Foto: Politiet).

Les også: Sverige – helt siden 1978 har det vært klart hvem som voldtok

Les også: Syrisk flyktning tvang svensk kvinne å drikke toalettvann – filmet grov oral og vaginal voldtekt

Etter at de utenlandske mennene til slutt hadde gjort seg ferdig med kvinnen, skal hun ha ringt på en dør i blokken og bedt personen om å ringe politiet. Men mannen skal ha nektet å ringe og viste henne istedenfor ut døren på blokka, ifølge politiet.

Kvinnen tok seg da inn til Fittja sentrum for å få hjelp. Flere personer hun møtte på gaten spurte hva som hadde skjedd. Da hun fortalte at hun hadde blitt voldtatt fikk hun høre, «Men, æsj, du har sperm i ansiktet og på klærne, ikke bland oss inn i dette», noe som har blitt skrevet inn i kvinnens sykejournal.

Les også: Fem afghanere dømt for sadistisk voldtekt av ung gutt – slipper utvisning av humanitære hensyn

Les også: Det brutale drapet på Elin Krantz (Obs: Sterke bilder)

I avhøret av kvinnen ble følgende nedskrevet av politiet:

«En mann som gikk frem til kvinnen sa at hun var ekkel og at hun hadde sperm i håret. Kvinnen forsøkte da å få hjelp av billettkontrolløren ved T-banestasjonen. Han skal bare ha åpnet barrieren og vinket til kvinnen at hun skulle gå gjennom. Han hadde ingen interesse av å hjelpe henne».

Kvinnen tok da T-banen til Stockholm sentrum der hun tok kontakt med politiet og fikk hjelp til å komme seg på sykehuset.

Les også: Svensk jente (16) knivskåret i ansiktet av flyktning da hun nektet å ha sex

Les også: Afghanske asylsøkere gruppevoldtok handikappet kvinne i flere timer – frikjent av retten fordi offeret ikke gjorde nok motstand

FITTJA SENTRUM: Den voldtatte og forslåtte kvinnen skal ha bedt om hjelp fra forbipasserende og billettvakten ved T-banestasjonen, men ikke bare nektet folk å hjelpe kvinnen, de avviste henne. (Foto: Wikimedia Commons).

Les også: «I’m gonna fuck you Swedish girl» – så overfalt og voldtok asylsøkeren henne

Les også: Svensk kvinne voldtatt på tog: «Det er så synd på ham for han er flyktning»

Sædrestene som ble sikret på kvinnens klær ble i fjor matchet mot tre mistenkte gjerningsmenn. De ble allikevel ikke pågrepet før i juni i år på grunn av ressursmangel hos politiet, ifølge aktor Markus Hankkio. En av de siktede som ikke ble hentet inn, ennå man visste hans identitet, skal ha fortsatt å begå grove forbrytelser frem til han ble pågrepet. Han skal imidlertid ha blitt pågrepet for narkotikaforbrytelser og brudd på våpenloven, blant annet i den samme gaten der han var med på gruppevoldtekten av kvinnen. Politiet valgte imidlertid å slippe ham løs, da man visste at resultatene av voldtektssaken ville ta så lang tid at man ikke hadde mulighet for å holde ham under hele perioden.

Les også: Svensk jente voldtatt med pistol i munnen av innvandrere

Les også: Sverige: Småbarnsmor brutalt voldtatt på parkeringsplass utenfor kjøpesenter

Da ble det også oppdaget at politiet hadde vært inne i feil trappeoppgang og måtte tilbake og gjøre nye undersøkelser av åstedet. Sperma ble da funnet og kunne matches mot en 22-årig mann som har blitt tiltalt for medvirkning til grov voldtekt. En 28-årig mann ble tiltalt for samme forbrytelse. De skal ha ledd og filmet voldtekten med mobilkameraer, ifølge tiltalen. Disse filmene har politiet ikke klart å få tak i.

Ifølge kvinnens advokat, Elisabeth Massi Fritz, så skal det handle om en «fryktelig voldtekt, som har ført til en meget torturlignende trauma for min klient. Dette er en av de vanskeligste sakene jeg har vært borti på mine 26 år som jurist».

Les også: Somalier voldtok 12-år gamle Ida – fikk 22 timers samfunnstjeneste

Les også: Ungjenter sex-trakasseres daglig på skolen i Sverige – foreldrene fortviler

ADVOKAT: Elisabeth Massi Fritz er advokat for den voldtatte kvinnen. Fritz sier saken er en av de groveste hun har vært borti i sine 26 år som jurist. (Foto: Resume.se).

Les også: Svensk mor inviterte syrisk flyktningbarn hjem – da voldtok han familiens 14-årige datter

Les også: Her blir flyktningbarna pågrepet for seksuelle overgrep under festival i Sverige

Tre menn, mellom 19 og 23 år gamle, er tiltalt for grov voldtekt. Alle har nektet for skyld. Rettssaken går i disse dager i Stockholm.

Om politiet har sikret spor mot de resterende 15 mennene kommer ikke frem i nyhetsformidlingen av saken fra Sverige.

Les også: Sverige: Dømt for brutal voldtekt av 15 år gammel jente – fikk to måneders fengsel

Les også: 10 år gamle svenske jenter voldtatt av muslimer på skolen

Les også: Hundrevis av politimikrofoner uplassert i svenske bydeler – skal høre kvinner skrike

Les også: 30 muslimer truet med å voldta kvinne og drepe hennes sønn på asylmottak i Sverige