Tidligere borgermester i New York: 19 av 20 mordere er ikke-hvite

Det var under et møte med tenketanken Aspen Institute i begynnelsen av februar som den tidligere borgmesteren for USA’s største by med over 8 millioner innbyggere, fikk spørsmålet om hvordan man skal gå frem for å stoppe den grove kriminaliteten.

Bloomberg skapte oppstandelse gjennom å forsvare politiets taktikk med å fokusere på de områdene preget av etnisk mangfolk. Han konstaterte at «det er der all kriminaliteten finnes».

– Det er kontroversielt å si, men 95 prosent av alle mordere og mordofre passer inn i en og samme profil. Man skulle kunne ta den beskrivelsen, kopiere den og sende den ut til alle politifolk. De er menn fra minoritetsgrupper, 15 til 25 år. Slik ser det ut i New York og i prinsipp alle andre steder i USA, kan man høre Michael Bloomberg si på lydopptaket.

Bloombergs forgjenger Rudy Giuliani, som var New Yorks borgermester i årene 1994-2001, har nylig fått sterk kritikk etter å ha kommet med lignende uttalelser.

I forbindelse med raseopptøyene i Ferguson nå i vinter, så stilte Giuliani seg på politiets side. Guiliani konstaterte at det er afroamerikanernes egen feil at de i så stor utstrekning får problemer med politiet, ettersom sorte i gjennomsnitt begår 8 ganger flere mord enn andre samfunngrupper.

Hør lydopptaket der Michael Bloomberg diskuterer mangfold og kriminalitet:

Relatert:

– Drepte hvite tenåringer – fordømmer rasisme mot svarte

– Torturdrapsmenn slipper dødsstraff

– VG og NTB lyver om politidrapet på Michael Brown

– Michael Brown slo og mishandlet politimannen som skjøt ham

– Bildene og videoene norske medier ikke ønsker å vise

– Afroamerikaner drepte to politimenn i New York

– Politiet på multikulturelle skoler i USA får militære automatvåpen

– Nyheten norske medier glemte – halshugging i USA

– Youtube fjernet video lagt ut av politiet

– Obama vil tvangsblande hvite forsteder