Terroralarm i Gøteborg – mann med flere kniver og koraner i bilen kjørte mot trafikken – angrep politiet

Det var i 16.30-tiden i går at politiet ble alarmert om en bilist som kjørte i feil kjøreretning fra Ålvsborgsbroen mot Lundbytunnelen.

Føreren, en mann i 30-årsalderen, kjørte under ferden på tre andre biler før han måtte stoppe inne i tunnelen.

Bilen hans hadde fått skader som gjorde at han ikke kunne fortsette.

Da politiet kommer til plassen gjør mannen motstand og sprayes derfor med OC-spray, skriver Gøteborg-politiet i sin hendelsesrapport.

Han ble pågrepet mistenkt for forsøk til grov mishandling, vold mot tjenestemann, samt voldsom motstand. De tre bilene han kjørte på fikk lettere skader. Ingen person skal allikevel ha blitt skadet av villmannskjøringen.

Men klokken 20.00 på tirsdags kveld endret aktor siktelsen fra forsøk til grov mishandling til drapsforsøk.

Nå fremkommer det også at mannen hadde flere kniver og eksemplarer av koranen i bilen, rapporterer Göteborgs-Posten.

KNIVER OG KORANER: Politiet i Gøteborg fant at den muslimske mannen hadde flere kniver og koraner i bilen sin under villmannskjøringen. (Foto: Illustrasjonsbilde).

Bombegruppen og sikkerhetspolitiet ble koblet inn av frykt for at det handlet om et terrorangrep og det hele ble kalt en «særskilt hendelse». En husransakelse ble også gjort av mannens leilighet.

Til tross for all denne informasjonen sier avisen at myndighetene ikke tror det hele var et terrorangrep, men at gjerningspersonen «følte seg dårlig».

Politiet er allikevel veldig tilbakeholdne om saken. Da nettavisen Fria Tider ringer får de beskjeden «ingen kommentar».

Så langt Frieord har kjennskap til, har ingen norske medier skrevet om hendelsen.