Det var i 21-tiden på lørdag kveld at en 58-årig nederlandsk kvinne var ute og gikk med en 70-årig venninne på ferieøya Tenerife.

En mann som beskrives som av «sub-saharisk opprinnelse» skal da ha kommet opp til 58-åringen med en kniv og brutalt ranet henne. Men mannen stoppet ikke ved å kun ta vesken hennes. Han knivstakk kvinnen i magen, armen og låret, før han løp av gårde med kvinnens mobil og veske.

Les også: Dansk kvinne gruppevoldtatt av fire marokkanere på Gran Canaria

Det var imidlertid hennes 70-årige venninnen som ble mest alvorlig skadet etter et knivstikk i magen, da hun forsøkte å redde venninnen under ranet.

Afrikaneren skal ha knivstukket de to kvinnene uten forvarsel mens de var på vei hjem til sitt hotell fra strandpromenaden rett over gaten.

Les også: Afrikaner tiltalt for voldtekt mot norsk 16-åring på Gran Canaria

FERIEPARADIS: Området der det brutale ranet og drapsforsøket fant sted er spesielt tilrettelagt for syke og eldre mennesker med revmatisme og bevegelseshemming. Det er uklart om det finnes rasistiske motiv bak overfallet, da afrikanske bander i all hovedsak mishandler, raner og voldtar hvite turister. (Foto: Google Streetview).

Les også: Norsk barnefamilie slått og knivstukket på ferie i Tyrkia

To ambulanser ankom plassen og kjørte dem til et lokalt sykehus, men måtte raskt overføre dem til det største sykehuset på øya, Nuestra Senora de La Candelaria Univeristy Hospital, da man oppdaget omfanget av skadene.

Les også: Asylsøkere arrestert etter den brutale gjengvoldtekten av turistpar i Italia

Nuestra Senora de La Candelaria Univeristy Hospital: De to nederlandske kvinnene ble behandlet for de alvorlige knivskadene på ferieøyas største sykehus. (Foto: Lapinion.es).

Les også: Afrikanere amok i spansk ferieby

Ranet og drapsforsøket skjedde rett utenfor kvinnenes hotell, Mar Y Sol Spa and Sport Hotel, som informerer på sine hjemmesider er bygd spesielt for syke og pleietrengende mennesker med multippel sklerose og revmatiske problemer, og er gjort rullestolvennlig.

Det er ikke informert i internasjonale medier som skriver om saken om den afrikanske ransmannen lette spesielt etter eldre, syke og svake hvite mennesker som ikke kunne forsvare seg selv.

Les også: Nederlandsk familie knivangrepet i Marokko (OBS: Sterke bilder)

I Norge er det blant annet Ving som tilbyr hotellet for norske reisende. Det er uklart om det var noen norske besøkende på hotellet da ranet og drapsforsøket fant sted. Det er så langt ikke skrevet noen advarsler til de reisende om hendelsen sist lørdag på Ving sine nettsider.

Fra Ving.no:

Mar y Sol er et velkjent og godt utstyrt rehabiliteringshotell som i mange år har vært veldig populært blant bevegelseshemmede gjester. Leilighetshotellet har fin beliggenhet, bare ca. 400 meter fra strandpromenaden i Los Cristianos. Mar y Sol tilbyr et stort behandlingsprogram som er tilpasset blant annet bevegelseshemmede, og som er spesielt egnet for allergikere, revmatikere og astmatikere. Alle behandlingsprogram bestilles og betales på stedet (for mer informasjon og priser, ta direkte kontakt med hotellet). Hotellet arrangerer underholdning flere kvelder i uken.

Alle slags hjelpemidler for bevegelseshemmede samt hotellets minibuss kan leies, les mer på www.lero.net

Les mer: 37 turister drept på hotell i Tunisia – muslim skjøt vilt rundt seg med maskingevær på stranden

TILRETTELAGT FOR SYKE OG ELDRE: Hotellområdet er spesielt tilrettelagt for syke og eldre europeere. Det er uklart om afrikanske ransbander spesielt har sett seg ut forsvarsløse og syke mennesker i området der drapsforsøket fant sted. (Foto: Ortoweb.com).

Les også: Fransk mor og hennes tre døtre knivstukket på feriested – muslimsk mann arrestert

Les også: Afrikansk flyktning ranet, voldtok og drepte eldre ektepar på Sicilia

AFRIKANERE: Tusenvis av afrikanske menn har kommet seg til de spanske ferieøyene utenfor den afrikanske kysten. Der lever de i stor grad av å selge billige varer og prostitusjon. Men en ikke ubetydelig andel av dem begår også tyverier, innbrudd, gateran, voldtekter og i enkelte tilfeller drap. (Foto: Afrikanske migranter på grensegjerde inn mot Spania).