TERROR I FINLAND: Marokkaner (18) ville drepe finske kvinner – to drept – åtte skadet

På lørdag formiddag rapporterte den finske allmennkringkasteren YLE at politiet nå etterforsker det brutale knivangrepet i Åbo som muslimsk terrorisme.

– Det var tre menn som løp og ropte «Allahu Akbar». De har knivhogget mennesker, sa et øyenvitne til YLE rett etter det rasistiske angrepet.

Angrepet fant sted klokken 16 og skal ha skjedd på et torg i byen som var fullt av mennesker som handlet og koste seg.

– Det første vi hørte var en ung kvinne som skrek som gal. Jeg trodde først at det var noen unge som lekte..men så begynte folk å flytte på seg og jeg så en mann med en kniv i hånden, som knivstakk en kvinne, sier Laura Laine til nyhetsbyrået Reuters.

Hun fortsatte:

– Så kom en person løpende mot oss som skrek; ‘han har en kniv’ og alle som var ute på terrassen løp inn. Deretter kom en kvinne inn på kafeen. Hun gråt hysterisk og falt ned på kne, mens hun sa at noen hadde fått nakken skåret åpen.

Asylsøker fra Marokko pågrepet

Under en pressekonferanse på lørdag, bekreftet finsk politi at den pågrepne gjerningsmannen er en 18-årig asylsøker fra Marokko. Han skal ha ønsket å drepe kvinner, skriver nyhetskanalen RT.

De angrepne skal være mellom 15 og 67 år gamle. Seks av de åtte ofrene skal være kvinner.

Les mer: Innvandrere omringet finsk mor og datter – slikket på jentas hals og mishandlet moren

DREPT AV MUSLIMSK RASIST: Anti-europeiske og anti-kristne rasister har angrepet innbyggere i Spania og Finland denne uken. Muslimer fra Marokko sto bak begge angrepene.

Les mer: Finland: Mørkhudet mann med øks hogg ihjel to mennesker på gaten

To mennesker skal ha blitt drept og åtte skadet. De to drepte er finske statsborgere, mens to av de skadde er fra Sverige.

– Kniven han hadde var enorm. Først trodde jeg at det var en machete. Men jeg så etterpå at det var en kniv, sier Paiman Afzali, et vitne til angrepet.

Gjerningsmannen kunne pågripes etter at politiet skjøt ham i beinet.

Les også: 50.000 asylsøkere til Finland

Les også: Lokalbefolkning angrep asylmottak etter mishandling av 15 år gammel gutt

Samtlige av de skadde, inkludert gjerningsmannen, blir nå behandlet på universitetssykehuset i Åbo.

– Det er en veldig lavmælt stemning her. Folk gråter, legger ned blomster og tenner lys, sier SVT-reporteren Lars Erik Taubert.

Dette er det andre muslimske hat-angrepet på kort tid. På torsdag drepte en større gruppe, også de marokkanske, 14 mennesker og skadet 130 i Spania.

Les mer: 22-årig marokkaner jages for terroren i Barcelona – kjørte bilen som drepte 14 mennesker

BLOMSTER OG LYS: Europeere og kristne legger ned blomster og tenner lys, etter nok et muslimsk terrorangrep. Ifølge finske myndigheter var de muslimske rasistene spesielt ute etter å drepe kvinner på gaten i Åbo.

Les også: Jonna (17) voldtatt, tent på og drept av asylsøker

Titusenvis av muslimer

Finland har de siste årene åpnet grensen på vidt gap og tatt imot titusenvis av økonomiske migranter fra Afrika og Midtøsten. I all hovedsak muslimer.

Tilsammen bor det mellom 50.000 – 60.000 muslimer i landet. Den største gruppen er somaliere som utgjør over 15.000 av disse. Innvandringen til landet fra muslimske land har foregått siden midten av 1990-tallet.

Les også: Finsk president: «Masseinnvandringen endrer våre verdier»

Innvandringen har ført til en økning i narkotikasalg, gatevold, menneskehandel og rasistiske hat-angrep mot finske mennesker.

Denne plutselige masseinnvandringen har også resultert i en sterk økning i antall overfall- og gjengvoldtekter på gater og offentlige plasser. Samtidig viser statistikk at innvandrere fra ikke-vestlige land står bak åtte ganger så mange voldtekter som etniske finner.

Les også: Den finske regjeringen skal undersøke asyl-voldtekter

Men som i Norge og Sverige, så har finske myndigheter beordret politiet til å legge lokk på identiteten og den etniske bakgrunnen til mange av de kriminelle. Dette for å «ikke skape grobunn for rasisme» og for å gi et falskt bilde av tryggheten i samfunnet etter at masseinnvandringen startet.

Finland, som Norge og Sverige, har også opplevd at muslimer bosatt i landet har reist for å tilslutte seg terrorgruppen IS i Midtøsten.

Relatert: