Brevene ble sendt ut etter hat-angrepet mot det kristne julemarkedet i Berlin i desember, som tok livet av 12 mennesker og skadet 50. Blant klubbene som har tatt affære er Manchester United som under sist ligakamp mot Middlesbrough gjennomsøkte flere biler utenfor stadion.

En fan forteller:

– Min bil ble stoppet og de søkte gjennom den på veien inn til stadion. De hadde lange speil som bombegruppa har og de brukte dem til å se under bilen min. Det hele var litt surrealistisk, men hvis det er det som må til for at  alle skal være sikre så får det så være.

Ledelsen har bedt klubbene om å øke sikkerheten rundt stadionene sine, men lar det være opptil hver klubb å bestemme hva slags tiltak de ønsker å innføre.

Det har vært terrorangrep mot fotballstadioner tidligere, blant annet den 10. desember, bare timer etter en Besiktas-kamp i Tyrkia, da en bilbombe gikk av og 44 mennesker omkom. De fleste var politimenn på oppdrag under kampen.

Tre selvmordsbombere skal også ha planlagt å angripe Stade de France i Paris under en vennskapskamp mellom Frankrike og Tyskland, men de endte opp med å begå selvmord utenfor stadion da de ikke klarte å komme seg inn.

Nordmenn bør også være observante da de er på tur. Hvert år reiser hundretusenvis av nordmenn til England på ferie og shopping, og svært mange av disse ser også fotballkamper.

Frieord har tidligere skrevet om hvordan Manchester United allerede har forsterket alle glassoverflater på stadionet sitt.

Fra Frieord:

De muslimske terrorangrepene i Europa har kommet med kortere mellomrom de siste årene. Terroristene har vist at de ikke går av veien for å drepe sivile eller angripe mål der hundrevis av mennesker samles til blant annet konserter.

I fremtiden frykter man at også idrettsarenaer kan angripes. Blant annet storklubber som Manchester United, som har en kapasitet på 75.000 tilskuere, pluss tusenvis av ansatte og vakter.

Manchester United har derfor økt sikkerheten på stadionet Old Trafford, ved å sette på bombesikker film på alle vinduene på stadionet.

MASSIVE VINDUER: Old Trafford har enorme vindusmengder. Nå skal de dekkes med bombesikker film, i tilfelle muslimske terrorister velger å utføre et terrorangrep mot stadionet. (Foto: Old Trafford).
MASSIVE VINDUER: Old Trafford har enorme vindusmengder. Nå skal de dekkes med bombesikker film, i tilfelle muslimske terrorister velger å utføre et terrorangrep mot stadionet. (Foto: Old Trafford).

I tillegg får tilskuere alle gjennomsøkt vesker og bager, samt blir kroppsvisitert når de skal inn på stadion. Dette ble innført etter det siste angrepet i Paris, hvor 130 mennesker ble massakrert av muslimske terrorister under en konsert i sentrum av byen.

Ifølge Daily Mail får alle supporterne en såkalt «full skanning», og noen av de ansatte og supportere blir også bedt om å ta av seg jakker på utvalgte deler av tirbunen.

STRENG SIKKERHET: Alle tilskuere på Old Trafford blir kroppsvisitert, samt må åpne vesker og bager. På enkelte deler av stadion må man også ta av seg jakker og frakker.
STRENG SIKKERHET: Alle tilskuere på Old Trafford blir kroppsvisitert, samt må åpne vesker og bager. På enkelte deler av stadion må man også ta av seg jakker og frakker.

Nasjonalstadionet, Stade de France, var et av målene som terroristene hadde sett seg ut. Dette terrorangrepet ble imidlertid stoppet av politiet.

Ifølge Manchester United sin (daværende red. anm.) trener, Louis Van Gaal, så skal flere av spillerne på laget ha blitt traumatisert etter vennskapskampen mellom Frankrike og Tyskland. Man kunne høre eksplosjonene utenfor stadion under kampen. Både Morgan Schneiderlin (Frankrike) og Bastian Schweinsteiger (Tyskland) spilte kampen.

Tusenvis av fans flokket seg ut på banen etter full tid, livredde for å gå hjem, mens blodbadet fant sted i hovedstaden.

Flere fotballkamper ble avlyst i tiden etter terrorangrepene i Paris, blant annet landskampen mellom Tyskland og Nederland. Man skal ha avslørt flere bombeplaner, og arrestert dusinvis av muslimer som i et tilfelle bare var 90 minutter ifra å gjennomføre angrepene.

En av måtene terroristene ønsket å utføre angrepet var å kamuflere en bil fullastet med eksplosiver som en ambulanse, og kjøre inn på stadionet.