TERROR I AUSTRALIA: Politiet: «Det var gjort med vilje» – 16 skadet – barn svever mellom liv og død – to «skjeggete menn» pågrepet

Det var klokken 16 lokal tid i Melbourne, Australia at en mann (32) med afghansk og muslimsk bakgrunn skal ha kjørt en hvit SUV av typens Suzuki opp på fortauet der kristne og ikke-muslimer var ute og handlet til julen.

En kvinne på plassen forteller at hun hørte skrik før hun så «mennesker i lufta overalt», skriver Daily Express.

Daily Mail skriver at begge de pågrepne mennene er «skjeggete». De skriver også at bilen kjørte inn i folkemassen «med vilje».

PÅGREPET: To menn med muslimsk tro, en fra afghanistan og en annen med ukjent etnisk bakgrunn, ble pågrepet etter det brutale angrepet. Den ene muslimske mannen som filmet hendelsen ble pågrepet med tre kniver i en bag.

Mellom 15-20 personer skal være skadet og et fireårig barn skal ha fått alvorlige skader og er operert på sykehus. Det er uklart om barnets tilstand i skrivende stund.

I tillegg til den afghanske hatforbryteren og rasisten som kjørte bilen inn i de uskyldige julehandlende, så sto det en muslimsk mann (24) og tok bilder av hendelsen. Han skal ha blitt pågrepet av politiet fant tre kniver i bagen hans.

«MED VILJE»: Ifølge vitner så kjørte den muslimske mannen ned uskyldige menn, kvinner og barn med vilje.

På sosiale medier kritiseres de store mediehusene for å kalle bilføreren for «mentalt ustabil», en ensom ulv og at hendelsen ikke var terror-relatert.