Talsmann for Egypts ledende islamske universitet: «IS-terroristene er ikke vantro»

Etter det grusomme terrorangrepet mot en egyptisk moske er det mange egyptere som mener at terroristene bør stemples som vantro. Det mener ikke talsmannen for det ledende egyptiske universitet. Deres talsmann uttalte i et TV-program at terroristene ikke kan anklages for å være ikke-muslimske vantro, skriver den egyptiske avisen Egypt Independent.

Under TV-programmet ble talsmannen for universitetet og den tilknyttede moskeen stilt følgende spørsmål fra programlederen: «Hvorfor har dere ikke erklært dem som vantro? Er du ikke klar over at disse menneskene har millioner av tilhengere som de overbeviser om sine ideer ved å bruke Koranen og Sunna?» «Det er ikke Al-Azhars makt å erklære angriperne i Al-Rawda som vantro. Al-Azhar dømmer ikke folk, fordi dette åpner dører vi ikke kan lukke,» sa talmannen Abbas Shuman, som svar på spørsmål fra programlederen om hvorfor terroristene ikke var erklært for vantro.

En rekke egyptiske politikere, bevegelser og imamer har kommet med et opprop hvor de krever at Al-Azhar endrer dette synet. «Kriminalitetene til disse terroristgruppene har krysset en rød linje. Å ødelegge Guds hus er en stor forbrytelse. Al-Azhar må utstede et sterkt svar til disse menneskene ved å erklære dem som vantro «, heter det i en felles uttalelse, skriver Egypt Independent. Sheikh Alaa Abu Al-Azaem, leder av World Union for Sufi Orders, understreket at medlemmene av den islamske staten ikke er muslimer på grunn av deres anti-islamske syn, som han beskrev som «ødeleggende».

Les også: Egypt – universitet utdanner tusenvis av radikale islamister