Axel Luo Öhman driver blant annet en venstreekstrem podcast kalt «Havaristerna» sammen med «Inte rasist, men«-medarbeiderne Henrik Johansson og Myra Åhbeck Öhrman.

Det var i slutten av mars i år at Öhman twitret om at nettsiden Samhällsnytt var en «drittside som sprer fake news og omtaler privatpersoner som samfunnsfiender».

Hele redaksjonen burde få et velfortjent nakkeskudd, men det er jo en annen sak, fortsatte han.

Når en annen bruker på Twitter ba ham slette innlegget gjentok Axel Luo Öhman truslene.

Nakkeskudd. De skal alle få hvert sitt nakkeskudd. De er horeunger og nakkeskudd er det eneste de skal få, skrev han tilbake.

Da Samhällsnytt tar kontakt med Myra Åhbeck Öhrman sier tar hun ikke avstand fra drapstruslene:

Jeg hadde ikke begynt å gråte om de fikk nakkeskudd, sier hun da hun blir konfrontert med uttalelsene til sin medarbeider.

DRAPSTRUSLER: Inte Rasist, men-ansatt Myra Åhbeck Öhrman og Axel Luo Öhman tar ikke avstand fra de uttalte drapstruslene mot journalister på Samnytt.se-redaksjonen. (Foto: Samnytt.se).

Det hele blir ikke mindre alvorlig av at Inte rasist, men-redaksjonen samarbeider tett med flere store etablerte medier i Sverige, deriblant Expressen. Den samme avisen som har slått stort opp problemet med hat og trusler mot journalister i dagens samfunn, men ser ikke ut til å ha kontakt og samarbeid med venstreekstremister som drapstruer sine politiske meningsmotstandere på nett.

Frilansjournalisten Mattias Albinsson, som på den tiden jobbet for Samhällsnytt, politianmeldte venstreekstremisten etter truslene på Twitter. Og nå har aktor Erik Nilsson i Söderort, opprettet sak mot Axel Luo Öhman for drapstrusler.

Henrik Johansson, som grunnla Inte rasist, men, forsvarte i forbindelse med politianmeldelse sitt samarbeide med den nå anmeldte venstreekstremisten.

Jeg har ingen problemer med å fortsette å samarbeide med ham på podcasten, nei! sa, Johansson, da Samnytt tok kontakt med ham.

I en ny episode av den venstreekstreme podcasten sier Axel Luo Öhman at Samhällsnytts ansvarlige utgiver Mats Dagerlind «er en jævla samfunnsparasitt».

Jeg har et par uker ferie i sommer.. Jeg kan absolutt tenke meg å bruke den tiden til å ødelegge livet til Mattias Albinsson, Mats Dagerlind og Egor Putilov (Alle journalister på Samnytt, red. anm.) Jeg skal ødelegge deres liv som om de var en rusten jævla sykkel!! sier Luo Öhman ifølge Samhällsnytt.

Rettssaken mot Axel Luo Öhman er satt til den 4. september i Södertörns tingrett.

Twitter har ikke stengt Axel Luo Öhman sin Twitter-profil til tross for drapstruslene og rettssaken.

Trusler også i Norge

Også i Norge har fremstående antirasistiske organisasjoner som Antirasistisk Senter kommet med voldstrusler mot uskyldige mennesker under offenlige arrangement i Oslo.

Frieord skrev i mai i fjor om hvordan en skribent hos den statsstøttede organisasjonen Antirasistisk Senter gikk ut på sin Facebook-profil og truet med å bruke smørsyre på deltakere under et arrangement på Eldorado bokhandel.

VIL ANGRIPE USKYLDIGE: Skribent hos Antirasistisk Senter, Martin Knutsen, gikk ifjor ut på Facebook og spurte om man skulle bruke smørsyre mot deltakerne på et arrangement i Oslo sentrum. (Foto: Facebook).

Fra Frieord.no:

Trusselen kom i forbindelse med et arrangement om ytringsfrihet kalt «Den nye politiske virkeligheten», som holdes nå på lørdag den 27. mai, og som er arrangert av nettsiden ektenyheter.no.

På konferansen skal man ifølge nettsiden debattere og fostre dialog, fremfor å skape polarisering i den offentlige debatten.

Temaer på konferansen skal være klima, Brexit og Europas fremtid.

Miljøer og personer tilhørende venstresiden har imidlertid laget en demonstrasjon mot arrangementet. Den skal ha tiltrukket seg elementer som historisk sett har brukt vold og fysisk konfrontasjon som argument.

En av disse skal være Martin Knutsen.

DEMONSTRASJON: Kommunister, venstreekstremister og voldsaktivister ønsker å kneble et arrangement om ytringsfrihet og den nye politiske virkeligheten i Vesten. En av personene som uttrykker ønske om å skade mennesker er ekstern skribent hos Antirasistisk Senter. (Foto: Facebook).

Ifølge nettsiden Ektenyheter.no så skal Martin Knutsen, samt de som befinner seg i kretsen rundt ham være tilknyttet det kommunistiske partiet Rødt og deres ungdomsparti Rød Ungdom.

Det er også koblinger til aktivister fra det voldelige og venstreekstreme miljøet på Blitz.

Som følge av truslene har nettsiden Ektenyheter.no aktivt gått ut og oppfordret Rødt/Rød Ungdom, samt andre venstreekstremister om å ta avstand fra terrortrusler og politisk vold.

 

 

OFFISIELT TILKNYTTET: Martin Knutsen er offisielt tilknyttet Antirasistisk Senter som ekstern skribent med egen artikkelside. (Skjermbilde ARS).

Martin Knutsen som kom med trusselen om å bruke syre mot sine meningsmotstandere, skal også være i politiets arkiver og har tidligere fått offisielt besøksforbud i Oslo sentrum i over 72 timer i forbindelse med politiske arrangement.

Smørsyre

Hva er det Antirasistisk Senters Martin Knutsen så ønsker å benytte seg av mot sine meningsmotstandere?

Smørsyre er ifølge beskrivelsen (butansyre) eller acidum butyricum og er en karboksylsyre og en fargeløs væske med ubehagelig lukt som blant annet finnes i harskt smør og i svette.[1] Noen anaerobiske bakterier konsumerer smørsyre og danner hydrogen. Mennesker som jobber med syren må ha utstyr som gummihansker, beskyttelsesbriller, samt klær og sko som beskytter mot kjemikalier, for å minimere risikoen ved hud eller øyekontakt.

Innhalering av smørsyre kan resultere i sårhet i halsen, hosting, svie og tung pust. Skulle man være så uheldig å svelge smørsyre så vil det kunne føre til magesmerter, sjokk og kollaps. Fysisk kontakt med syren vil forårsake smerte, utslett og hudsår, samt kontakt med øynene vil forårsake smerte, alvorlige dype brannskader og tap av syn.

Mennesker med astma eller andre luftveissykdommer, kroniske sykdommer, angst eller psykiske problemer eller varige øyeskader vil kunne bli permanent skadet eller dø hvis de blir utsatt for smørsyre.

Om Martin Knutsen får fortsette i sin rolle som skribent for Antirasistisk Senter etter sin oppfordring til vold mot uskyldige mennesker, er ennå ikke klart.

OPPFORDRER TIL TERROR: Martin Knutsens Facebook-innlegg. Innlegget har blitt fjernet fra Facebook etter at saken fikk oppmerksomhet på nettet. (Skjermbilde Facebook).

Svar fra Eldorado Bokhandel

Eldorado bokhandel har svart på arrangeringen av en motdemonstrasjon mot ytringsfriheten på Facebook:

Antirasistisk Senter og politisk vold

Dette er ikke første gang Antirasistisk Senter har vært koblet opp mot politisk vold i forbindelse med ytringsfrihetsarrangement i Norge.

I 2014 arrangerte nettsiden Document.no et foredrag om ytringsfrihet med den svenske kunstneren Lars Vilks. Antirasistisk Senter svarte med å arrangere en motdemonstrasjon. Man var imidlertid klar over at dette ville tiltrekke seg voldelige elementer fra deres egen politiske krets. Daglig leder Rune Berglund Steen så seg da nødt til å komme med en advarsel i forkant av demonstrasjonen.

FRYKTET BRÅK FRA ANTIRASISTER: Leder for Antirasistisk Senter, Rune Berglund Steen, fryktet at deler av demonstrasjonen kunne utarte seg i voldelig retning. (Foto: Faksimile fra ARS sine nettsider)

Berglund Steen har tydeligvis ikke lært fra sine tidligere feil og inviterer nå åpenlyst venstreekstremister og voldsutøvere inn i sin organisasjon.

Les også: Antirasistisk Senter deltar i voldelige demonstrasjoner med venstreekstremister

DAGLIG LEDER: Rune Berglund Steen er daglig leder hos Antirasistisk Senter.

På antirasistisk Senter så kan man fremdeles finne Espen Knutsen som «ekstern skribent» og hans innlegg.