SVERIGE: To kvinner kastet ut fra balkonger i natt – en død og en hardt skadet

CYKLONVÄGEN. (Foto: Bostadsregisteret.se).
UTENRIKS

To kvinner mistenkes å ha blitt kastet ut fra balkonger på to ulike plasser i Sverige sent på torsdag kveld. Den ene i Södertjelje og den andre i Uddevalla. En av kvinnene har dødd og den andre har svært alvorlige skader. Flere mistenkte gjerningsmenn har blitt pågrepet.

Klokken 22.55 ble politiet sendt ut til en blokk i det svært innvandrertette boligområdet Ronna i Södertelje etter at en kvinne falt ut fra en balkong i tredje etasje.

Kvinnen døde av sine skader. Politiet mistenker drap og en gjerninsmann er pågrepet, skriver politiet på sin hjemmeside.

Les også: Lot datteren drukne – for ærens skyld

Leiligheten har blitt sperret av for teknisk etterforskning.

– Etterforskningen vil vise mer, men vi har grunn til å tro at noe har skjedd, sier Towe Hägg, pressetalskvinne hos politiet i Stockholm, til Aftonbladet.

Les også: Mange æresdrap i Sverige

Samtidig rapporterte politiet i byen Uddevall om et drapsforsøk på Cyklonvägen. Der ble en kvinne i 30-års alderen funnet skadet utenfor en blokk. Også der tror politiet at kvinnen har falt fra en balkong flere etasjer opp i blokken.

Kvinnen ble kjørt med ambulanse til sykehuset og hennes skader bedømmes som meget alvorlige. To mistenkte gjerningspersoner har blitt pågrepet, skriver politiet på sin hjemmeside.

– En mann er pågrepet for mistanke om drapsforsøk, sier Johan Josarp, fungerende vaktsjef ved politiet i Västra Götaland, til SVT.

Les også: Tyskland i sjokk: Muslim bandt småbarnsmor til bilen og dro henne flere hundre meter

Den andre personen er også mistenkt for drapsforsøk, men er ikke pågrepet.

Jenter og kvinner som hopper selv, blir tvunget til å hoppe eller rett og slett blir dyttet ut av balkonger og vinduer har blitt endel av hverdagen i Sverige. Dette gjøres for å redde familiens «ære» og er i all hovedsak forbundet med familier med muslimsk bakgrunn.

Les også: Afghaner knivdrepte trebarnsmor på Trosterud – sjokkerte vitner så drapet

DREPT: En politimann fotograferer plassen der en 16 år gammel jente falt til døden fra fjerde etasje fra en blokk i Malmø i 2008. På under ti måneder døde 7 jenter og kvinner på denne måten i Sverige i 2007-2008.

Les også: Syrisk flyktning drepte kona og sine to barn og puttet dem i fryseren

Det er rapportert at jenter så unge som 13 år gamle har blitt utsatt for fenomenet.

Ifølge svenske medier er æreskulturen med å drepe jenter og kvinner utbredt i Sverige. «Hvor mange balkongjenter skal dø før vi innser alvoret?», skriver to muslimske jenter i et innlegg i den svenske avisen Expressen.

Les også: Jente brutalt voldtatt – dømt til døden av landsbyen