Sverige: Syrisk flyktning (19) voldtok 13 år gammel jente vaginalt og analt – fikk to måneders fengsel

DØMT: Mohammed Moayed Maaz fra Syria fikk to måneder fengsel for en grov voldtekt av et barn. Voldtekten fant sted inne på et toalett på jentas skole. Maaz ble frikjent for å ha truet jenta under rettssaken. (Foto: Privat).

Det var i desember at den påståtte 19-åringen dro en 13 år gammel jente inn på et skoletoalett, der han voldtok henne vaginalt og analt.

I dag ble Mohammed Moayed Maaz dømt til to måneders fengsel.

TO MÅNEDER FOR VOLDTEKT AV BARN: En 19 år gammel syrisk flyktning ble i dag dømt til to måneder i fengsel og tilsyn etter å ha voldtatt en 13 år gammel jente både vaginalt og analt på en skole jenta gikk på. (Foto: Fria Tider).

Les også: Fem afghanere dømt for sadistisk voldtekt av ung gutt – slipper utvisning av humanitære hensyn

Fra dommen:

Mohammed Maaz har den 21 december 2016 på Wargentinskolan i Östersund genomfört vaginalt och analt samlag med den då trettonåriga målsäganden samt fört in sina fingrar i hennes underliv. Han har tvingat målsägande att tåla de sexualla handlingarna genom våld, vilket bestått i att han – trots att hon bett honom sluta – tryckt henne mot en vägg, mot hennes vilja dragit av hennes kläder, böjt henne framåt och hållit fast hennes höfter. Vidare har, då den äldre och fysiskt starkare Maaz dragit in målsägande på en toalett till vilken han sedan låst dörren, målsägande befunnit sig i en särskilt utsatt situation. Maaz begick gärningen med uppsåt och hade i vart fall skälig anledning att anta att målsägande var under 15 år.

Mannen skal også ha vært tiltalt for en annen voldtekt av et barn som skjedde uken før, på den samme skolen.

I det tilfellet gjaldt det en 14 år gammel jente. Ifølge den syriske flyktningen skal begge barna har vært sammen med ham frivillig. Han hevder også at han ikke visste at de var under 15 år gamle.

Les også: 10 år gamle svenske skolejenter overfalt og voldtatt av muslimer på skolen

Retten i Östersund valgte i tilfellet med 14-åringen å frafalle siktelsen om voldtekt, ettersom jenta snart fylte 15 og man mente at det hadde vært frivillig. Mohammed Moayed Maaz fikk da siktelsen redusert til seksuell utnyttelse av barn.

Den syriske flyktningen ble dømt for voldtekt av barn og seksuell utnyttelse av barn til to måneders fengsel og tilsyn.

Les også: Flyktninger får kurs i hvordan man plukker opp svenske jenter

Han ble frifunnet for overgrep i rettssak, etter at han skal ha truet med mishandle 13-åringen hvis hun fortalte noen om hva som hadde skjedd.

Aktor valgte å ikke be om utvisning etter endt soning.

Les også: Somalier voldtok 12-årige Ida – fikk 22 dagers samfunnstjeneste

Les også: Ida (13) trakasseres av somalisk miljø etter brutal voldtekt – ble slått i ansiktet

På sosiale medier har det vært stort oppstyr rundt dommen, som mange mener er altfor mild. Det klages også på at han ikke utvises.

På nettsiden Fria Tider har man lagt til en dom som gjelder skattefusk, og som kom samme dag som voldtektsdommen til Mohammed Moayed Maaz.

Les også: Flyktningbarn dømt for grov gjengvoldtekt i Sverige

Den viser at en person skal ha brutt regnskapsloven, skatteloven og gjort det vanskelig for skattemyndighetene å sjekke hans regnskap.

Denne personen ble dømt til fire og et halvt års fengsel.

STRENG DOM: En svensk mann skal ha fått fire og et halvt år i fengsel for brudd på regnskap- og skatteloven i Sverige. Når man ser på dommen ovenfor fra voldtektssaken så vil man kanskje forstå at svenske skattebetalere reagerer på straffeutmålingen. (Foto: Fria Tider).

Les også: Flyktningbarn pågrepet for voldtekt av mindreårig gutt