Sverige: Innvandrere kastet skarp granat mot politibil

OPPDATERT: Vi har nå fått inn bilde av den angrepne politibilen.

D
GRANATANGREP: Politiet har nå lagt ut bilde av politibilen som ble utsatt for et skarpt granatangrep forrige fredag. Teip-bitene markere der bilen har blitt truffet av splinter.

Det var midnatt forrige fredag at en politipatrulje var stasjonert i Tumba Centrum, cirka 2.5 mil utenfor Stockholm. Inne i politibilen satt det fire politimenn. De hadde ankommet stedet etter at innvandrerbander hadde kastet stener og forsøkt å brenne ned politihuset i bydelen.

Les også: Politimann forlatt av sine egne i Sverige

D
MORDBRANN: Politistasjonen i Tumbla ble utsatt for mordbrann sist fredag natt. Innvandrergjenger skal også ha kastet steiner på politi som ankom stedet. Det hele endte med at innvandrerne kastet en skarp granat mot en politibil med fire betjenter. (Foto: Avpixlat).

Plutselig kastet noen en skarp håndgranat som eksploderte rett ved siden av politibilen.

Ifølge politiet landet granaten omtrent en og en halv meter fra politibilen.

Politiet skriver selv om hendelsen på sine nettsider:

Takket være at bilen var utstyrt med ekstra armering så ble ingen skadet, men skadene på bilen viser tydelig hvor ille det kunne ha gått om kjøretøyet ikke hadde hatt den ekstra beskyttelsen eller om en person hadde stått i nærheten av bilen.

– Et angrep mot liv og helse er alltid en grov forbrytelse. I dette tilfellet skjedde det mot politimenn, som innebærer et angrep på hele samfunnet og rettsvesenet, kommenterer Carolina Paasikivi som er områdesjef for politiet i Stockholm syd.

– Det er også et angrep mot innbyggerne som vi er satt til å beskytte, noe som gjør granatangrepet ennå mer alvorlig og helt uakseptabelt, fortsetter Paasikivi.

Les også: Innvandrere angrep politistasjon i Sverige

D
ANGREP PÅ POLITISTASJON: Et ikke helt uvanlig syn i Sverige. Her ved en tidligere anledning i Rågsved i Stockholm i 2014.

Politiet har ennå ingen mistenkte for granatangrepet, som betegnes som mordforsøk.

– Eksakt hvordan vi etterforsker denne saken forteller vi ikke før vi er ferdige. De begikk en grov forbrytelse og et grovt feiltak, sier politisjef Palle Nilsson.

Politiet, brannvesen og ambulanser er svært utsatt for angrep og drapsforsøk i Sverige. De siste årene har hundrevis av angrep forekommet i hovedsaklig innvandrerdominerte områder rundt storbyer som Stockholm, Gøteborg og Malmø.

Såvidt Frieord har fått med seg har ingen norske medier dekket drapsforsøket på de fire politimennene.

Relatert:

–  Skole satt i brann: innvandrerungdom angrep brannmenn

– Doktor og bedriftseier: Sverige er i ferd med å ødelegges

– Politimann forlatt av sine egne i Sverige

– Ambulanser krever militærutstyr for å jobbe i innvandrertette områder

– Schenker-sjåfør fikk tennene utslått av innvandrere

– Steinkasting, trusler og vold stengte byggeplass

– Sverige, Nordens svar på Texas

– Syv personer skutt på ett døgn i Sverige

– Dansk storavis: Sverige kan få borgerkrig

– Nyttårsfeiring i Sverige: Skyting, knivran og angrep på politi