Sverige har endelig fått bekreftet det vi i Norge har visst i mange år offentlig, nemlig at masseinnvandringen fra ikke-vestlige land er en betydelig utgiftsbyrde for staten.

I Norge har Brochmann-rapporten og flere økonomer bekreftet at innvandringsregnskapet blør rødt og det med enorme konsekvenser for vårt velferdssamfunn og sosiale goder. I tillegg til å skape konflikter og utenforskap blant befolkningen.

Frieord la i dag tidlig ut videoen som har fått stor spredning på sosiale medier i vårt naboland:

VIDEO: Se hvordan SVTs programleder mister kontrollen under intervju om innvandringskostnader

Nå har forfatteren av den svenske studien, Joakim Ruist, som jobber i en komitte under Finansdepartementet, konkludert med at den innvandringspolitikken som svenske politikere og myndigheter har holdt på med de siste 40-50 årene ikke er holdbar økonomisk eller samfunnsmessig.

Det er en reell kalddusj for det svenske etablissementet, rødgrønne partier og media som i de samme årene har holdt på myten om at innvandringen beriker Sverige økonomisk og at innvandrerne tar de jobbene svenskene ikke vil ha.

Les også: Asylkostnadene sprer panikk innad i den svenske regjeringen

Les også: Svensk barnefamilie kastes ut for å gjøre plass til flyktninger – faren: «Jeg er helt tom»

Faktum er at svenskene har blitt fordrevet fra disse jobbene gjennom ulike arbeidsprogram som svenske myndigheter har igangsatt. Program som har kostet milliarder av kroner og som kun har fungert som et spark i baken til millioner av svenske arbeidere som har mistet både jobb og et verdig liv. Og tryggheten i samfunnet med på kjøpet med en enorm økning i hverdagskriminaliteten og hele boområder tapt til utenforskap.

ESOs studie viser at flyktningers sysselsettningsutvikling gradvis har blitt lavere under den undersøkte tidsperioden. På 1980-tallet oppgis integrasjonen å ha vært betydelig raskere enn under 1990-tallet og fremover.

Les også: Svenske myndigheter gir 5 milliarder til asylsøkere – stenger sykehus pga pengemangel

Les mer: Sverige: Kreftsyke Solbritt (72) sendt hjem for å dø – «Sykehuset er dessverre fullt»

Les mer: Sverige: 72-årig ektemann lå ved siden av død kone i fire dager i egen avføring – ble nektet behandling og døde selv

Siden 1990-tallskrisen har integrasjonstakten utjevnet seg, men man kan allikevel se en gradvis nedgang.

Integrasjonen av flyktninger i Sverige kommer sannsynlig aldri å bli like god som på 1980-tallet, men Joakim Ruist mener allikevel at å beskrive den som mislykket er overdrevet.

Det finnes ikke noen konkret målestokk som man kan bruke for å konstatere om noe er vellykket eller mislykket, men vi kan konstatere at det alltid har vært vanskelig å sysselsette flyktninger, sier Ruist i SVTs Morgonstudion.

Les også: Sjokktall fra Sverige: 32.800 kroner i måneden i bidrag for en innvandrerfamilie

Les også: Svensk statsminister: «Vi kommer ikke til å ha råd med så mye annet enn innvandring fremover»

Rapporten viser også at det er stor forskjell mellom de ulike flyktninggruppene. Under visse perioder har det vært en forskjell på 40 prosentenheter mellom de minst og mest fremgangsrike gruppene.

Det som imidlertid er klart er at svaret med to streker er at Sverige taper massive summer på flyktningpolitikken sin slik den er i dag og slik den har vært siden 1970-tallet.

Les også: Svensk kommune kjøpte tre boliger til 14 millioner for EN muslimsk mann, hans TRE koner og 16 barn

Les også: Asylsøkere kom til Sverige i privatjet

Det kommer frem at selv de mest suksessfulle flyktningene som etter en periode begynner å gå i pluss for samfunnet, allikevel ikke klare å betale tilbake for de utgiftene flyktningen sto for da han/hun ankom Sverige.

Tallet i rapporten viser at en gjennomsnittlig flyktning koster 74.000 kroner i året under sitt opphold i landet.

Med tall som er i hundretusen årlig av innkomne asylsøkere og flyktninger, samt med det faktum at det bor 1.7 millioner mennesker i Sverige som er født i utlandet, så kan man fort bli svimmel av summene som vil havne nederst på arket.

Les også: 15.000 svenske pensjonister risikerer å sulte ihjel

Les mer: Sverige: Lotti måtte vente i 50 timer på akutten før hun fikk hjelp

Det er ennå uklart hva slags konsekvenser rapporten vil få i Sverige, nå som det er avslørt at den seiglivede løgnen er avlivet.

Se Joakim Ruist i TV-studio, der en lettere fortvilet programvert forsøker å redde statskanalens ansikt.

https://www.youtube.com/watch?v=6XqfaRDevek