Svenske ung-liberalere vil utestenge Ron Paul

FRIA MODERATA STUDENTFORBUND. De svenske ungdomspolitikerne finner seg ikke i at noen som har et politisk syn som avviker fra deres eget, skal få uttale seg på kongressen.

Ron Paul er en amerikansk politiker som har stilt som presidentkandidat for det republikanske partiet. I mange politisk korrekte kretser er han derimot svært kontroversiell. Han ønsker å ta USA i en helt ny politisk retning. Han ønsker blant annet en ikke-inngripende utenrikspolitikk, han vil begrense de føderale myndighetenes rolle og avskaffe sentralbanken. Han er nå invitert av den internasjonale libertarianske organisasjonen Students for Liberty (SFL) som hovedtaler på deres kongress. Dette har derimot falt noen ungdomspolitikere fra svenske Moderaternas studentforening tungt for brystet.

Ron Paul har etter at det politiske spenningsnivået med Russland har økt, vært i hardt vær for ikke å ta nok avstand fra Vladimir Putin.

Den svenske ungdomspolitikeren Alexandra Ivanov legger ikke fingrene imellom når hun angriper Ron Paul i et åpent brev til SFL. I følge den unge sosial-liberaleren har Paul, ved blant annet å ikke ta sterk nok avstand fra Vladimir Putin, «gått over en grense» og engasjert seg i «uttalt forsvar av tyranner og løgnene de sprer».

Ivanov passer også på å tegne et heltemodig bilde av seg selv og sin bevegelse.

Ron Paul. Den republikanske politikeren er kjent for å kritisere USAs aggresive utenrikspolitiske linje.
Ron Paul. Den republikanske politikeren er kjent for å kritisere USAs aggresive utenrikspolitiske linje.

«Gjennom å bedrive en desinformasjonskampanje i friheten, fredens og velstandens navn er Ron Paul på kant med alt som SFL står for, når han undergraver en bevegelse av studenter som setter sine egne liv og frihet på spill i kampen mot brutale regimer», skriver hun.

Blant libertarianere i Sverige har Fria Moderata studentforbundets uttalelser vakt sterke følelser. Forfatteren Peter Harold skriver i sin blogg at Alexandra Ivanov opptrer helt på linje med mainstream media og de neokonservative kreftene, representert ved Council on Foreign Relations i USA og mektige finansaktører som Zbigniew Brzezinski og George Soros.

«Dere vet, de Herrene som anvender nasjoner som spillebrikker og som betrakter folkene som sjakkspillets bønder, som kan ofres uten en tåre», skriver Peter Harold om de to globalistene på sin blogg.

På LewRockwell.com har den libertariansk-konservative debattøren Robert Wenzel publisert en tekst om hvordan SFL nå raskt beveger seg i neokonservativ retning. Han konstaterer at de svenske liberalerne anklager Ron Paul for å spre russisk propaganda når han konstaterer at regjeringsskiftet i Ukraina var et statskupp som var støttet av USA.

«Det er uklart hvor oppdaterte disse damene er når det gjelder aktuelle spørsmål, men revolusjonen i Ukraina var et kupp, støttet, om ikke direkte planlagt av USA. Det er et faktum. En samtale mellom USAs utenrikspolitiske statssekretær, Victoria Nuland, og USA sin ambassadør i Kiev, Geoffrey Pyatt, ble tatt opp på bånd. Der diskuterte de den nye ukrainske statsledelsen, før kuppet faktisk hadde skjedd», skriver Robert Wenzel.

Den svenske nyhetssiden Fria Tider skrev for tre år siden om hvordan multi-milliardærene og de neokonservative haukene Charles og David Koch hadde kjøpt seg inn i den libertarianske tankesmien Cato, hvis slagord er «individuell frihet, frie markeder og fred». Koch, som etter alt å dømme er misfornøyd med det siste ordet i dette slagordet, har arbeidet aktivt for å fremme intervensjonistiske og neokonservative krefter innenfor tankesmien.

Fria Moderata studentforbund finansieres av den svenske regjeringen gjennom den statlige forvaltningsmyndigheten. Sammen med det Moderate Ungdomsforbundet mottar forbundet 3 millioner skattekroner for bidragsåret 2015.

 • invernes

  Egentlig likegyldig til dette da svensker ikke er helt tilregnelige lenger, det er vel ikke lenge til før svensker klatrer opp i trærne igjen og spiser bananer. 😉

  • Stefandemert

   som norrmän alltså.

   • invernes

    Ja vi dilter alltid etter svenskene 🙂

 • AMG65

  Jeg har fult litt med på svenske debatt programmer på svensk tv om det som har skjedd i Paris den siste tid, og for å si det forsiktig, de virker ikke helt friske.

 • tiger

  Heldigvis finnes det noen få ekte svensker igjen også. Disse vil våkne til liv å kjempe for landet sitt når det kolapser innen 10års tid…

 • Stefandemert

  Vet inte vad ni tycker är så bra med Ron Paul.

 • Tom Grinderud

  Bare uinterresante saker på denne nettsida.

 • Tom Grinderud

  Idag ble jeg fjernet fra vitnet.no.Blir det vel snart her også.Tåler ikke kritikk,bare medhold disse nettsidene.

  • tiger

   Det synes jeg er litt dumt egentlig. Selv om jeg ikke er enig med deg så synes jeg dine innlegg skal få stå. Sålenge det ikke innholder trussler eller usakelig sjitkasting.

   • Tom Grinderud

    Synes alle skal få ha sin mening.Jeg har visst lett for å provosere andre,men jeg ønsker ingen noe vondt.
    Takk skal du ha forresten.

 • Ron Paul stemte mot krigen i Irak, som den eneste i det republikanske partiet. Dette gjør vel han til en antiliberaler hos svenske «liberalister» som vil bombe fremmede land i utide (les: Irak, Afghanistan, Syria og Libya) og deretter motta disse landenes innbyggere som flyktninger. Målet er selvfølgelig å gjøre alle land mest mulig jævlige og kaotiske.

  Løsningen er enkel. Alle «liberalistene» som vil bombe land i Midtøsten og som samtidig vil utrydde sine egne medborgere gjennom masseinnvandring kan melde seg frivillig som selvmordsbombere til kamikazeoppdrag på enveisbillett. Disse blir da å anse som terrorister, og bør behandles tilsvarende av sine norske medborgere. Det er samtidig viktig at det nroske militæret ikke involveres i oppdrag som dette. Roreslår at Stoltenberg, Gahr Støre, Lysbakken, Solberg, Jensen, Hareide og Grande setter seg på første fly nedover. Det ville sannelig ha vært godt å bli kvitt denne antihvite folkemordergjengen.

  Det norske og svenske militæret skal selvfølgelig kun brukes til å forsvare norsk og svensk territorium, ikke til å bombe uskyldige.

  PS: Er ikke nødvendigvis noen fan av Ron Paul heller, men jeg ville heller ha lyttet til han enn mange andre politikere, deriblant de overnevnte.

 • Hvemda

  Du verden. Disse tre damene er både «frie» og «moderate». Det var fint at de kalles det, i tilfelle deres handlinger skulle gi tegn på det motsatte.