Det er glassprodusenten Hammerglass beliggende i det svenske tettstedet Förslöv som har fått sin største bestilling noensinne.

Ifølge nettsiden 8till5.se handler det om en eiendom som tilhører en svensk myndighet som nå har bestilt skuddsikre og eksplosjonssikre vinduer og dører til en verdi av 18 millioner kroner.

Les også: Politibil sprengt utenfor politihuset i Malmø (Video)

Les også: Innvandrere kastet skarp granat mot politibil full av betjenter

Det råder «svært streng hemmelighet» rundt prosjektet, som gjør at firmaet ikke får lov å informere om hvilken svensk myndighet som har bestilt utstyret eller hvor i Sverige det skal leveres og installeres.

Det skal allikevel være klart at det dreier seg om en oppgradering av eiendommen, som skal sikres mot terrorangrep.

Les også: Svenske politibetjenter flykter fra jobben – overarbeidet, utslitte og redde

Ler mer: Det nye Sverige – Bombe- og skuddsikker politistasjon – politibetjentene kjøres til jobb

POLITIET: Hammerglass har tidligere levert sikkerhetsvinduer til politiet. Dette er politistasjonen i Helsingborg som har fått sikret både vinduer og dører. (Foto: Hammerglass.se).

Les også: Svensk politisjef: «Vi kan ikke lenger garantere sikkerheten til det svenske folk»

Les mer: Hjemmet til politimann beskutt med automatvåpen

Produktene fra Hammerglass oppgis å være 300 ganger sterkere enn normalt glass og skal tåle eksplosjoner fra så mye som 100 TNT.

I en pressemelding om rekordbestillingen så sier Hammerglass’ markedssjef, Torbjörn Timmermanns, om trusselen fra «terrorangrep».

Fremdeles er det mange som tror at det holder å ha en beskyttelsesfilm på innsiden av ruten for å stå imot terrorangrep. Dessverre viser både erfaring og tester at ikke engang høyt klasset film hjelper i større grad. I 9 av 10 tilfeller mangler dessuten muligheten for å forankre filmen i vinduskarmen på en korrekt måte, som innebærer at hele glassrammen skytes inn mot rommet ved et kraftig angrep. Vi lever i en verden med stadig økende risiko for terrorangrep og alt flere innser viktigheten av å ha rett type beskyttelse om noe skulle skje, sier han.

Les også: 15 mord, 44 mordforsøk, 58 grove mishandlinger, 62 mishandlinger og 16 mordbranner – EN måned i Sverige

Les også:Tidligere SVT-journalist: 163 drap og 435 drapsforsøk i Sverige i 2016

Ifølge selskapet har salget av terrorsikrede produkter økt kraftig det siste året.

Vi økte omsetning med 80 prosent fra 2016 til 2017 og allerede ved utgangen av februar hadde vi budsjettet for 2018 i havn, sier Bengt Nilsson, direktør for Hammerglass.

Les også: Ambulanser krever militærutstyr for å jobbe i innvandrertette områder

Les også: Svensk politimann gikk ut med sannheten om kriminaliteten – ble politianmeldt

Angrep med maskinpistoler, granater og bomber har bokstavelig talt eksplodert de siste årene, med månedlige angrep mot politistasjoner og utrykningskjøretøy, samt mot politimenns private hjem.

Alle disse angrepene har sin bakgrunn i det svenske politiets kamp mot organisert kriminalitet drevet av utenlandske personer fra Afrika, Midtøsten og Balkan.

Les også: Brannmenn i Malmø opplever at noen skjærer istykker dekk og løsner muttere på brannbilene

Les også: Krig i Malmø: Fire skuddepisoder på en dag – mann drept, bussjåfør og barnefamilie beskutt