Svensk skole forbyr det svenske flagget

OPPDATERT 24.12.2014 Kl. 21.29. I et internt skriv til skolens elever og deres foreldre som ble sendt ut rett før juleuka, så skriver skolens rektor at «ingen annen anvendelse av det svenske flagget er tillatt», rapporterer Nyheter idag.

D
FORBUDT: Rektor ved Söndrumsskolan i Halmstad har bestemt at kun skoleledelsen kan benytte seg av det svenske flagget. Elever som bruker det risikerer å bli utvist.

Svensk flagg kan oppfattes som rasistisk

Bakgrunnen for forbudet skal være en maskerade som ble avholdt på skolen nylig, hvor en av elevene valgte å male ansiktet i blått og gult. Han skal i tillegg ha tatt med seg et leketøysvåpen til maskeraden.

D
BLE NEKTET SKOLEFOTO: Det er ikke uvanlig i Sverige at elever nektes å ha på seg klær med svenske farger eller flagg. Årsaken er at det svenske flagget kan oppfattes som «rasistisk».

Dette reagerte skoleledelsen veldig sterkt på og man forbyr nå både det svenske flagget og leketøysvåpen.

– Vil stoppe dette før det går for langt, sier skolens rektor, Hans Åkerlund til Nyheter Idag.

– Vi forsøker å hjelpe elevene med å ikke gjøre dumme ting når det gjelder flagg og våpen.

Åkerlund mener i tillegg at man gjennom å bruke det svenske flagget kan gjøre seg skyldig i «Hets mot folkgrupp» (Brudd på rasismeparagrafen red.anm.). Man risikerer også å forulempe enkelte mennesker.

Forbudet gjelder også ved skolefotografering, da skoleledelsen ønsker at skolefotografier skal være «frie for nasjonale symboler».

Obskøn kunst

Dette er ikke første gang Söndrum skole i Halmstad er i hardt vær. På veggen inne på skolen finnes et grafittimaleri som er laget av kunstneren Carolina Falkholt, som forestiller en skrevende kvinne med en synlig vagina og ikledd nettingstrømper. Dette fikk blant annet lokalpolitikere til å rette kritikk mot skolens ledelse, uten at dette førte frem.

D
VAGINA-KUNST: Kunstner Carolina Falkholt har tegnet en naken kvinne som skrever med vaginaen tydelig synlig. Dette mener rektor og skoleledelsen er flott og inkluderende for barneskoleelevene. Det svenske flagget derimot er støtende og forbys nå brukt på skolens område.

OPPDATERING: En av våre observante lesere har lagt merke til at det er oppbevaringsskap for barneskoleelever der kunstverket har blitt malt. Man ser tydelig skilt over skapene og låsene midt på. Man ser også at kunstnerens mest sjokkerende detalj, tilhører ett enkelt skap. Hvilken skoleelev har dette skapet? Vet foreldrene til den aktuelle eleven hva slags oppbevaringsskap deres barn har?

Her er brevet fra skoleledelsen til elevene og deres foreldre:

rektor1Rektor2