Svensk skole forbyr det svenske flagget

FORBUDT: Det svenske flagget har nå blitt forbudt på en barne- og ungdomsskole i Sverige. Grunnen er at flagget kan virke støtende på enkelte grupper og bryte loven om "Hets mot folkgrupp". (Foto: Wikicommons).
SVERIGE/POLITISK KORREKTHET

En skole i Sverige har nå valgt å forby daglig bruk av det svenske flagget. Det oppsiktsvekkende forbudet er innført hos Söndrum skole i Halmstad. Bruk av flagget er nå kun tillatt på på nasjonaldagen eller når man inviterer utenlandske studenter.

OPPDATERT 24.12.2014 Kl. 21.29. I et internt skriv til skolens elever og deres foreldre som ble sendt ut rett før juleuka, så skriver skolens rektor at «ingen annen anvendelse av det svenske flagget er tillatt», rapporterer Nyheter idag.

D
FORBUDT: Rektor ved Söndrumsskolan i Halmstad har bestemt at kun skoleledelsen kan benytte seg av det svenske flagget. Elever som bruker det risikerer å bli utvist.

Svensk flagg kan oppfattes som rasistisk

Bakgrunnen for forbudet skal være en maskerade som ble avholdt på skolen nylig, hvor en av elevene valgte å male ansiktet i blått og gult. Han skal i tillegg ha tatt med seg et leketøysvåpen til maskeraden.

D
BLE NEKTET SKOLEFOTO: Det er ikke uvanlig i Sverige at elever nektes å ha på seg klær med svenske farger eller flagg. Årsaken er at det svenske flagget kan oppfattes som «rasistisk».

Dette reagerte skoleledelsen veldig sterkt på og man forbyr nå både det svenske flagget og leketøysvåpen.

– Vil stoppe dette før det går for langt, sier skolens rektor, Hans Åkerlund til Nyheter Idag.

– Vi forsøker å hjelpe elevene med å ikke gjøre dumme ting når det gjelder flagg og våpen.

Åkerlund mener i tillegg at man gjennom å bruke det svenske flagget kan gjøre seg skyldig i «Hets mot folkgrupp» (Brudd på rasismeparagrafen red.anm.). Man risikerer også å forulempe enkelte mennesker.

Forbudet gjelder også ved skolefotografering, da skoleledelsen ønsker at skolefotografier skal være «frie for nasjonale symboler».

Obskøn kunst

Dette er ikke første gang Söndrum skole i Halmstad er i hardt vær. På veggen inne på skolen finnes et grafittimaleri som er laget av kunstneren Carolina Falkholt, som forestiller en skrevende kvinne med en synlig vagina og ikledd nettingstrømper. Dette fikk blant annet lokalpolitikere til å rette kritikk mot skolens ledelse, uten at dette førte frem.

D
VAGINA-KUNST: Kunstner Carolina Falkholt har tegnet en naken kvinne som skrever med vaginaen tydelig synlig. Dette mener rektor og skoleledelsen er flott og inkluderende for barneskoleelevene. Det svenske flagget derimot er støtende og forbys nå brukt på skolens område.

OPPDATERING: En av våre observante lesere har lagt merke til at det er oppbevaringsskap for barneskoleelever der kunstverket har blitt malt. Man ser tydelig skilt over skapene og låsene midt på. Man ser også at kunstnerens mest sjokkerende detalj, tilhører ett enkelt skap. Hvilken skoleelev har dette skapet? Vet foreldrene til den aktuelle eleven hva slags oppbevaringsskap deres barn har?

Her er brevet fra skoleledelsen til elevene og deres foreldre:

rektor1Rektor2

 • $6065254

  Vi må bare heie på SD ved neste valg i Sverige, valget som forhåpentlig blir avviklet i mars!

  • PolitiskUkorrekt

   Jeg tror faktisk ikke at det blir nyvalg i mars, for 7-kløvern ser at SD da vil styrke sin posisjon betraktelig.
   Den møtevirksomheten som har foregått den siste uken vil etter all sannsynlighet resultere i at grunnloven blir satt til side, og at det svenske demokratiet dermed faller fullstendig.

   • $6065254

    God grunn til å frykte det ja, for sterke krefter arbeider jo for å ødelegge dette landet.
    Men som sagt, håpe kan en jo i alle fall.

    • tiger

     Ikke blir nyvalg? Blir det sammarbeid over blokkene da med S og M? De kommer til å kjøre sine parti ned i avgrunnen, det blir som om Norske AP og H skulle ha dannet en rejering sammen…

     • $6065254

      Ingenting er avgjort som jeg har sett, men det var visst forhandlinger mellom S og M, men vi får jo bare håpe på nyvalg i mars!

  • Jostein B

   Jeg skulle ønske vi hadde et SD

   • Rent fedreland

    SD er som FRP i dag, og etter debatten mellom FrP og SD virket faktisk SD mer liberale enn FrP i innvandringsspørsmålet.

    • tiger

     SD er vel mer slik som DF? Tror de er mer liberale enn FrP når det gjelder flykningehjelp og vil gi mer penger til nødhjelp og U-hjelp i andre land o.l

    • tiger

     SD er vel mer slik som DF? Tror de er mer liberale enn FrP når det gjelder flykningehjelp og vil gi mer penger til nødhjelp og U-hjelp i andre land o.l

 • krea tiv

  Han må være hjerneskada han rektorn!! Hvordan i all verden kan noen mene at det er rasistisk å flagge med flagget til landet man er i!!!???? Landssvikere! !

 • Marcus_T

  Valget i mars blir det nok ikke noe av. Politikerne i PK partiet i Sverige holder på å pisse i buksa av skrekk pga det! Det blir avlyst.
  Men etter 2018 når SD vinner valget, må denne rektor avskediges!

 • AMG65

  Det hele er så surrealistisk at det er vanskelig å fatte.

 • Jostein B

  For en rævslikker av en rektor.

 • HenrikHenriksen

  Ok…er det bare meg…eller kikk litt nærmere på det «vagina»-bildet. Det er ikke bare en vegg…men faktisk oppbevaringsskap for elevene! Det er små skilt over skapene og man ser også låser midt på…. og ett av skapene er plassert MIDT PÅ VAGINAEN.

  Dette er en BARNESKOLE!

  Dette er altså OK for rektoren på skolen, men ikke en t-skjorte med et svensk flagg på??

 • kjetil østhus

  «Jag är inte sjuk……»! Trøste å bære for 1 ISlam-røvslikk! Denne «folkgrupp» er ikke tilfeldig vis org. «muslimer» som er stolt over å føle tilhørighet i et perverst brorskap som har bragt Sverige på VM-pallen i (vantro)våldtekt. Her påtvinges de igjen offerrolle mens de ler seg skakk med 1 helt annen facist-agenda med hjelp av sine nyttige idioter i våldsvänstern (fleste i skoleverket) og stort sett alle utenom SD!

 • Artisjokk

  Et sykt, sykt land. Sverige er kun kroneksempelet på den mentale lidelsen de fleste hvite har blitt angrepet av, på global basis. Etniske svensker med dette tankesettet kan like gjerne skyte seg i hodet, først som sist. Går fortere, langt mindre smerte involvert, og de oppnår eksakt samme resultat!

 • tiger

  Jeg trodde først når jeg leste at flaggforbudet gjelder alle flagg(dustete å forby flagg tenkte jeg..), men etter å ha lest brevet så ser jeg det kun gjelder for svenske flagg og ingen andre….? Vedder på at den samme skolen ikke har noe nedskrevet forbud mot ISIS flagget.

 • wiggen evensen

  Sverige er desverre et fortapt land så lenge de lar slike personer få styre og stelle, rektor burde jo vært avsatt og fått fengsel for det han her gjør mot landets flagg..

 • sussebassa

  Det er ikke bara rektorer som er mentalt hjerneskadde, altså ikke lengre bara hjernevasket., men en varig mental hjerneskade..gjelder alla Pkère..også
  «på høgsta nivå».
  Reinfeldt uttalte i svt 1 på julafton at han ansåg innvandrere som den egentlige svenske befolkning, och ikke de som har bodd i landet i flere generasjoner..når han måtte velge mellom dessa.
  avpixlat.se.
  Vi snakker nu mera om en mental varig alvorlig lidelse som har drabbat Pkère.
  Får bare håpe den ikke er for smittsam.

 • Odd Inge Andersen

  he he.. GRENSELØST dette..

 • ingep

  Denne rektoren burde blir stilt for retten for forakt for flagget . Flagget er jo det fremste symbolet for en nasjon . Kan ikke denne personen innse det , bør han finne seg noe annet å gjøre . Han kan slå seg sammen med «asfaltdunkerne» som snart terroriserer og dreper for fote i denne personens hjemland ….. Hvis ikke disse snyltere som kommer til hans land , kan innfinne seg m3ed at de har et flagg som de ikke liker , ja da får de finne et annet land , med et flagg og en kultur de liker .

 • NyeRagnar Lodbroge

  Det her må stoppes før det går for langt, siger Rektor,
  Men nå er det mange år siden at det er gået for langt i Sverigstan, men det verste det er at dem er fornøjet med det, stakkers svenskere, men dem får som fortjent

 • Stefandemert
 • Stefandemert
 • HURRA

  Sverige du Sverige, nå er det ikke bare flagget, sosserne og modraterne har blitt enig om å samarbeide ???? Bare for å forsette med å ha masseinnvandring av nye landsmennn, puhhh å svensker har fra før av 8% arbeidsledighet og må låne enorme summer for å holde landet nogenlunde i rute, helt uttrolig, luksusfellen kom dere over dit å redd dette landet, før vi får en ny svenskebølge av nye svensker her, God jul

 • Gabrovitcs

  Den kvinnliga rektorn vid aktuell skola är säkert genuscertifierad och utbildad i kulturmarxism.

 • Maalfrid

  Han Åkerlund. Merk dere navnet. Hans Åkerlund.

  Jeg får en følelse av at forandring er på vei i Europa. Jeg ber alle om å huske personer som dette, både private og offentlige. Det kommer til et punkt i fremtiden der man inderligst skulle huske hvem som stod for hva.

  Det er positive og lyse følelser som skal løftes frem. Altså ……. Ikke det svenske flagget.

 • Tor Ole Vitsøe

  «Jag e inte sjuk, jag e bara svensk»

 • Pingback: Multikulturell skole stengt etter trusler og voldsbruk - Frieord()

 • Borgny Gundersen

  En er ikke rasist fordi om en er stolt av landet sitt og flagget sitt. En skal ikke skamme seg over sin nasjonalitet. En burde kunne vise flagget sitt når og hvor som helst. Snart er d vel ikke lov I Norge heller.

 • Pingback: Fylkesmann: norske skoler plikter å følge islamske regler - Frieord()

 • Jan Syvertsen

  Stakkars mann 🙁

 • Pingback: Skolene på Voss avlyser julegudstjenesten - Frieord()

 • Pingback: Hytteeier får ikke heise det norske flagget på eiendommen sin - Frieord()