Svensk mediegigant mørkla bakgrunnen til hatforbrytere som overfalt homoseksuelt par

MISHANDLET AV MUSLIMER: Et homofilt ektepar ble brutalt mishandlet av en gjeng som i hovedsak besto av muslimske unge menn. SVT bestemte seg for å utelate gjerningsmennenes opprinnelse. (Foto: Privat).
DINOSAURMEDIA

Et homofilt ektepar i Nederland opplevde i begynnelsen av april å bli mishandlet grovt av en større gjeng med innvandrere. Men der nederlandske og tilogmed norske medier tok med denne informasjonen, valgte SVT å redigere dette ut av sine nyheter om saken.

Et gift homoseksuelt par i den nederlandske byen Arnhem, Jasper Vernes-Sewratan og Ronnie Sewratan-Vernes, ble søndag natt den 2. april overfalt og brutalt mishandlet av en gjeng unge menn.

Overfallet skjedde i parets nærområde, da Jasper og Ronnie var ute og gikk en tur mens de holdt hender. Motivet for overfallet synes kun å ha vært et hat mot homoseksuelle.

Les også: 52 prosent av muslimer i Storbritannia vil forby homofili

BRUTALT MISHANDLET: Det var her ved denne broen i byen Arnhem at overfallet fant sted. (Foto: Facebook).

Les også: Årets Osloborger: «Homofili er forbudt, ferdig snakka!»

De unge mennene skal ha skreket nedsettende ord om homoseksuelle, før hatforbrytelsen gikk over i fysisk vold.

Begge de homoseksuelle mennene ble utsatt for grov vold. Verst gikk det utover Ronnie. En av mennene i gjengen skal ha vært bevæpnet med en knipetang. Denne ble brukt mot Ronnies ansikt som igjen førte til at han mistet flere tenner.

Les også: Muslimsk taxisjåfør angrep, slo og ranet homofil kunde

Dagen etter ugjerningen fortalte Jasper Vernes-Sewratan i et Facebook-innlegg hva han og Ronnie hadde blitt utsatt for. Facebook-innlegget fikk raskt stor spredning og resulterte i en nasjonal manifestasjon mot homofobi og hatforbrytelser mot homoseksuelle.

Manifestasjonen gikk ut på at menn, uansett legning, gikk hånd i hånd på offentlige plasser. Blant annet skal et flertall kjente politikere og idrettspersoner ha deltatt på manifestasjonen.

Les mer: Lærer på muslimsk friskole: «Homoseksuelle skal steines»

Gjengen som sto bak overfallet skal ha vært en blanding av marokkansk, tyrkisk og nederlandsk ungdom, med hovedvekt på de to første gruppene.

I den respekterte nederlandske avisen de Volkskrant skal man i en artikkel etter overfallet ha påpekt at unge menn med marokkansk bakgrunn er sterkt overrepresenterte i hatforbrytelser mot homoseksuelle. Avisen viser også til en undersøkelse gjort av nederlandsk politi i 2013.

Les mer: Lesbisk innvandrer måtte ha bevæpnet politibeskyttelse mot muslimer i Hardanger

HAT MOT HOMOFILE: Muslimske imamer og lærde som blant annet Hamza-Sodagar preker at homofile bør drepes på de mest bestialske måter. Slike ekstreme meninger og miljøer finnes også i Norge. (Fra bloggen themuslimissue.wordpress.com)

Les mer: Ikke-vestlig innvandring en trussel mot homofile

Undersøkelsen viste at marokkanere utgjør 2.2 prosent av innbyggerne i Nederland, men sto for hele 16.6 prosent av de mistenkte hatforbrytelsene mot homoseksuelle.

Den svenske mediegiganten SVT som finansierer sin drift gjennom tvungen lisens til alle husstander i Sverige valgte imidlertid å utelate all slik informasjon til sine millioner av kunder. Kunder som de er ansvarlige for å informere så saklig og korrekt som mulig.

Les mer: Homoseksuelt par drapstruet av demokrater og Hillary-tilhengere

SKJULER FAKTA: Sveriges Television blir stadig avslørt i å lyve og skjule opplysninger for sine lisensbetalere. Denne gangen utelot rikskringkasteren å informere om hvem som sto bak det grove angrepet på det homofile ekteparet. (Foto: Frieord.no).

Les mer: SV vil snakke med terrorgruppe som voldtar og dreper kvinner, barn og homofile

I Norge valgte både TV2 og Aftenposten å gå ut med informasjonen om hatforbryternes etniske bakgrunn. Man stoppet imidlertid der og nevnte ikke at muslimske innvandrere er overrepresentert i mange europeiske land i slike forbrytelser.

Spesielt har det vært flere grove voldsepisoder i Oslo de siste årene der muslimske innvandrere har overfalt homofile par på gaten.

Les mer: Fortsetter å steine homofile til døde