Svensk bank advarer mot Sveriges masseinnvandring – «De gyldne tidene er over»

DET NYE SVERIGE: En skoleklasse bestående av bare innvandrere fra ikke-vestlige land er ute og går i Stockholm i 2016. Svenske myndigheter advarer mot at den demografiske utviklingen i landet vil skape stor økonomisk uro i årene som kommer. (Foto: Frieord.no).
DET NYE SVERIGE

Mange kommuner og lokale myndigheter i Sverige kommer til å få store problemer med å finansiere investeringer i barneomsorg, skole, sykehjem og eldreomsorgen. Det spår Nordea i sin nye konjukturrapport Regionala Utsikter. Ifølge rapporter kommer andelen personer i arbeidsfør alder til å havne på det laveste nivået på 50 år.

De gyldne årene på arbeidsmarkedet er over.

ADVARER: Sjef for Konjukturinstitutet i Sverige, Urban Hansson Brusewitz, advarer mot den «demografiske utfordringen» i Sverige. (Foto: Konjukturinstitutet.se).

Det var den svært skremmende meldingen fra Nordea da de la frem sin konjukturrapport Regionala Utsikter i går.

Ifølge rapporten kommer andelen unge og eldre i Sveriges befolkning de nærmeste åtte årene stige til de høyeste nivåene på minst 50 år. Dette skjer som følge av de store demografiske forandringene i landet.

I flere år har politikere mast på at Sverige trenger innvandring for å redde velferden og ta vare på de eldre. I virkeligheten har innvandringen bidratt til en ubalansert demografi med flere gamle og barn, og stadig færre mennesker som arbeider.

Mange kommuner vil få problemer med å finansiere barneomsorg, skolen, sykepleien og eldreomsorgen – Nordea bank, Sverige

Les også: Sverige – over tre millioner innvandrere

Les også: Svensk barnefamilie kastes ut for å gjøre plass for flyktninger – Faren: «Jeg er helt tom»

I går skrev SvD at det er «flere år av rekordhøy innvandring» som har fått landets befolkning å øke så mye og Konjukturinstitutets sjef, Urban Hansson Brusewitz, advarte mot en «demografisk utfordring» som gjør at kommunene kan tvinges til å øke skattene for å klare å betjene velferden.

Andelen i arbeidsfør alder havner på sitt laveste nivå på minst 50 år i alle regioner frem til år 2025. Det er dessuten et nytt normalnivå som ventes å bestå under de kommende tiårene, sier Nordeas senioranalytiker, Susanne Spector.

Les også: «Vi kommer ikke til å ha råd med så mye annet enn innvandring fremover»

Les også: Sjokktall fra Sverige: 32.800 kroner i bidrag for en innvandrerfamilie

Mange kommuner kommer derfor til å få problemer med å finansiere de investeringene i barneomsorgen, skolen, sykepleien og eldreomsorgen som kreves når antallet unge og eldre øker raskt, ifølge Nordea.

Om disse finansieres med økninger i kommuneskatten, risikerer det å minske antallet arbeidede timer og dermed vanskeliggjøre finansieringen ytterligere, skriver banken.

Forbedret integrasjon og forhøyet produktivitet burde stå høyest på agendaen for neste regjering om vi skal kunne møte befolkningsendringene på en fremgangsrik måte, sier Spector.

Les også: Svenskene er en minoritet om 10-15 år med dagens masseinnvandring

Les også: Somalisk familie flyktet fra krig til Sverige – nå krever de å få reise hjem på ferie

DYSTER SPÅDOM: Susanne Spector hos Nordea sier at Sverige nå går inn i en vanskelig økonomisk tid der man vil få store problemer med å finansiere grunnleggende ting som skole og omsorg for innbyggerne. Årsaken skal være den massive og ukontrollerte innvandringen som politikerne har ført gjennom mange tiår. (Foto: Nordea).

Les også: 15.000 svenske pensjonister risikerer å sulte ihjel

Les også: Asylsøkere ankom Sverige i privatjet med skinnseter og gullkraner

Ifølge Nordea senkes også konjukturutsiktene i stor grad i Stockholm. Sverige kommer til å gå inn i en ny fase der den innenlandske etterspørselen dempes mens den globale oppgangen allikevel vil sørge for en økning i eksportindustrien. Nedgangen på boligmarkedet synes tydeligst i Stockholms- og Mälardalsregionen.

Tilveksten konsentreres mer enn tidligere til de eksportavhengige regionene. Tilveksten til Stockholm dempes når pengebruken vokser langsommere, samtidig som boliginvesteringene faller, sier Susanne Spector.

Les også: Doktor og bedriftseier: Sverige er i ferd med å ødelegges

Les også: Det svenske folket er i ferd med å byttes ut i rekordfart

Les også: IS-terrorister som kommer «hjem» skal få gratis førerkort, arbeide og boliger i Sverige

Les også: 500 asylsøkere innkvarteres på luksushotell i Sverige med spa-anlegg og nattklubb

 • LON1

  Det er så deilig å se underdanige muslimske kvinner gå i anstendig avstand fra deres menn. Slik skal likestilling være, bare kvinnene holder seg unna.

  • Hans Hansen

   Hehe, slik må også hvite feminist- #metoo-bitches snart gå. De må holde kjeft, bruke hijab og gå to skritt bak oss gamlekara:)

   La oss takke Islam:-/

   • invernes

    vi bøyer oss og takker.

    • Hans Hansen

     Allahu akbar!!!!

 • rosinen

  Det er migrantene som har tatt over de gyldne tider….

 • Hans Hansen

  Rart å tenke på at spådommene i manifestet til Fjotolf Hansen ser ut til å gå i oppfyllelse. Bare med den forskjell at Der Untergang kommer nå og ikke om 70-80 år:(

 • ks

  Uansett hvem og hvor mange som er bekymret, er hjernen til Løfven i total dvale.

 • Ragnar Lodbroge

  Nå er det bare at vente på at politikerne våkner, og det er ikke umuligt at dem gjør det, i DK våknede Sosialkammerraterne endelig, etter 40 år i mørket, selv det Radikale Venstre som er de mest hjernedøde ekstremister på venstresiden, ser nå lyset, at muslimerne ikke er en velsignelse, men en sikker vei mot en katastrofe

  • Otto Bronson

   Føler selv at det er ting på gang – hele familien min har ihvertfall våknet, og vi har sovet tungt. Men, nå er det andre boller.

  • invernes

   VOD 🙂

 • Leo Fred Johnsen

  Ja, om det ikke er den raskeste veien, så er det i alle fall den sikreste veien til konkurs å importere inn lav IQ som ikke engang klarer en rema 1000 jobb:)

 • sveinconner

  Thank yourself,stupid European fuckers!
  Welcome refugees,and hope you regret now,but it’s to late!! 😂😅

 • Jostein B

  Ikke rart at Nordea rømmer til Finlnd med hovedkontoret.