Svensk politisjef: «Vi kan ikke garantere sikkerheten til det svenske folk»

Det er den svenske løssalgsavisen Expressen som denne uken kunne formidle at rikspolitisjef Dan Eliasson under en paneldebatt innrømmet at han er overrasket over den grove kriminaliteten i Sverige.

Jeg har blitt overrasket etter at jeg ble rikspolitisjef hvor ille det er i  visse områder på kveldene. Om vi ikke bremser den utviklingen så er jeg overbevist om at ikke bare tradisjonell kriminalitet, men også radikalisering og terror kommer til å øke i vår samfunn.

Les også: Ambulanser krever militærutstyr for å jobbe i innvandrertette områder

D
TØFF HVERDAG: Både innbyggere og politiet har en tøff hverdag i de mange bydelene som finnes rundt byer som Stockholm, Gøteborg og Malmø. Ukentlige skytinger, drap, bombeangrep, henrettelser og opptøyer har blitt endel av hverdagen i vårt naboland. Nå går rikspolitisjefen ut og innrømmer at man har mistet kontrollen. (Foto: Bydel Tensta i Stockholm).

Det skal ha vært i forbindelse med en paneldebatt om terrortrusler at rikspolitisjefen advarte mot utviklingen i enkelte bydeler i Sverige.

Han nevnte blant annet steder som Alby, Fittja, Tensta, Rinkeby, Araby og Rosengård, hvor det svenske samfunnet slites i stykker.

Ifølge rikspolitisjefen har de identifisert 14 områder hvor hverdagen beskrives som vanskelig. Ifølge Eliasson er ikke dette såkalte «no go-zones» på noen måte, men at politiet alltid må benytte to patruljer når de reiser inn. En for å etterforske og en som passer på den første bilen.

I noen områder må det svenske politiet alltid benytte to patruljer. Bildet viser en utrykning ved t-banestasjon Fridhemsplan, et relativt fredelig område i Stockholm, enn så lenge. Fotografen ventet i kun fire minutter, etter at vedkommende bestemte seg for å ta bilder av en utrykning. Foto: frieord.no
FIRE MINUTTER: I noen områder må det svenske politiet alltid benytte to patruljer på oppdrag. Bildet viser en utrykning ved T-banestasjonen Fridhemsplan, et relativt fredelig område i Stockholm. Frieord sin fotograf hadde kun vært på plassen i fire minutter før en politibil med blålys ankom plassen. Foto: frieord.no

Les også: Syv personer skutt på ett døgn i Sverige

Avisen Dagens Nyheter har imidlertid identifisert 53 såkalte utenforskapsområder, som omtales som ekstra utsatt for kriminalitet.

Avisredaktøren Peter Wolodarski spurte politisjefen om de har kontroll over disse områdene og om de kan garantere for sikkerheten til innbyggerne.

Nei, jeg kan ikke garantere sikkerheten i disse områdene. Vi har ressurser, vi agerer, men jeg kan ikke garantere sikkerheten noen steder. Men i disse områdene er det vanskelig, svarte Eliasson.

Les også: Sverige: Innvandrere kastet skarp granat mot politibil

Rikspolitisjefen uttalte videre:

Jeg ble alvorlig bekymret for situasjonen i en del av de stedene i Stockholm, Gøteborg og Malmøs ytterkanter. Den er alvorlig. Det finnes kriminalitet der som kraftig påvirker livssituasjonen for de boende der. Der må samfunnets innsatser øke. Flere må komme i jobb og utdanning og svensk politi må komme nærmere disse områdene.

Bare denne uken alene har Sverige opplevd flere drap på gatene og på asylmottakene som er opprettet i landet.

Relatert:

172 kommentarer til «Svensk politisjef: «Vi kan ikke garantere sikkerheten til det svenske folk»»

 1. JA nå har det kommet så langt at dette multikulturelle helve… ,
  har ødelagt fullstendig helt tryggheten i hele Sverige .
  Og dette som skjer i Sverige og Tyskland for tiden er et stort skrekkeksempel ,
  på hvor galt dette multikulturelle skandaleprosjekter ødelegger hele Europa .
  Dette her er jo bare en forsmak på hva hele Europa kan vente seg fremover ,
  så at dette vil ende i store kulturkonflikter , blodbad og borgerkriger snart .
  På grunn av svike politikere satte hele de europeiske samfunnet i store branner ,
  og der hele Europa brant fullstendig ned til grunnen til slutt . RIP hele Europa .

  1. De vil ikke høre, men velgerne følger godt med håper jeg. I 2017, er Ivertfall flere av de små, «ferdige.». Grande vil ikke svare på om det er greit med 60 000flyktninger.. Dama er bare ute etter og ødelegge for regj .. Hun vil ha makt selv.
   En annen ting.. Har ikke folk i våre naboland forstått nå, at disse menneskene kommer fra krigsherjede land, og at de ikke har lært og » leve» en normal tilværelse ? Skal vi håndtere disse menneskene, må man sette strenge grenser..
   Håper at flere har skjønt, at venstrepolitikk er dødfødt .Blått er vår fremtid, og særlig de partiene som setter grenser i alle retninger.. FRP, SD, og Dansk folkeparti (?) er aller best.. Det settes stadig nye og strenge regler for hvordan dette skal håndteres.. FRP kommer til og sette dette fremover.. Vi er glade for at det er dere som sitter i regj nå..

   1. Velgerne er så hjernevasket av den blodrøde venstresiden media ,
    og disse blodrøde sosialist propaganda – kanalene til NRK ogTV 2 .
    Du vet at blir folk nok hjernevasket så til det grader gjennom den blodrøde
    venstreside media , så klare man aldri å våkne opp og tenke selv noen gang .
    Så stemmer man gang på gang på slike sosialistpartier på hele Venstresiden ,
    og andre partier som vil at hele samfunnet skal ødelegges fullstendig .
    Så derfor er det ikke noe håp for landet så lenge velgerne ikke skjønner det
    selv , at våre landsviker – politikere , spiller et farlig spill og leker med landets
    befolkning til så det grader ,og som er noen falske falskspillere av rang .
    Som dolker den norske befolkningen sin kraftig i ryggen med å ofre hele ,
    den norske befolkning til den onde fienden av Norge .

   2. Jeg må si at jeg har ikke særlig tro på det politiske systemet, men om Grande (og resten av Venstre) skulle bli stemt ut av Stortinget, selv om det skulle bety flere MDG-representanter, ville nesten være verdt det. Men da kommer problemet med at flere Rasmusser dukker opp på Stortinget og får fripass i Dagsnytt 18, som Grandes arvtakere. Hmmmmm. Pest eller kolera. Pest eller kolera.

  2. Slapp av, nå skal de sette trykk på integrering. Vi skal klare noe ingen andre har klart før oss, altså det umulige. Eneste som funker er å slenge penger etter disse velferdsmigrantene.

  3. At slike personer i det hele tatt har noen funksjon innenfor Politiet sier hvor langt nede Sverige ligger idag. Det må være gøy å gå rundt i Sverige når øverste sjef for Politiet sier at sikkerheten til innbyggerne ikke kan garanteres og at samme sjef er overrasket hvor ille det er blitt. Så se for faen å gjør noe med situasjonen da, eller begynn å gjør den jobben du faktisk er satt til.

   Hvor er det slike personer oppholder seg i samfunnet? Det virker jo som om politisjefen nettopp har våknet etter 10 år i koma…

 2. Svenske folk = rapefugees? LOL

  Sverige er så fcuka eneste løsning er å deportere alle rapefugees tilbake til ørkenen.

  På tide å bygge den Norske mur mellom landegrensene siden parasittene vil komme til Norge når Sverige er sugd tom for næring.

  Hvis ikke det norske folk foretar seg noe snart så havner Norge i samme dritten…

  1. Dette her er jo planen til alle landsmorder politikere i hele Europa ,
   at hele de europeiske samfunnet skal bryte helt i sammen .
   JA og slik svineri av svinepelser får ikke norske svike – politikere ,
   og feminist mohamed elskere nok av her i landet .
   Man ser jo at politiet i Sverige ikke klarer å utføre sin oppgave som politiet er satt til
   til å gjøre , da må må man sette inn militærer makt for å trygge befolkningen sin der .

 3. Har lest at det var en far som hadde sin norske sønn på 11 år på en barneskole i
  Groruddalen , gutten ble mobbet å kalt for vantro og det om verre er .
  Så det er vel ingen norske barnefamilier som orker å bo i dette multikulturelle
  paradiset , som har blitt til en stor krigersk – sone i Groruddalen snart nå .
  Og Norge topper europas prognose for den største befolkningsveksten ,
  i hele Europa fremover i tid snart .
  Så kan man bare tenke seg hvilken avskum og krapyl kulørt gruppe som strømmer hit ,
  som gjør at denne befolkningsveksten fyker i taket i hele landet fremover her snart ,

 4. Ja det gikk som forventet i Sverige. Som en sjef jeg hadde i yngre dager sa. Når man forer med peanøtter så får man apekatter.
  Når det gjelder Groruddalen så var den kjørt for 10 år tilbake. Mobbingen av hvite var da allerede i gang. Nå er dalen en plass for eldre, hvite barnefamilier bør ikke flytte hit. Akkurat her jeg bor er det flere norske eldre og utlendingene her er stille og rolige. Hadde Norge vært lure og fulgt Canadas innvandringspolitikk så hadde bare familier og enslige kvinner fått komme og da hadde alt vært annerledes. Med V. KRF, SV og AP så er det ikke mulig å få orden på noen ting. Spesielt med den media kåte V-lederen ved roret så vet en ikke hva en skal tro. Får høgt blodtrykk av å se og høre på ei sånn fjolle. Hun kjører i hvertfall V i senk og bra er det.

  1. HUSK at den som er agendaen bak alt dette som skjer i hele Europa , Sverige og
   Norge , er FNs morder -organisasjon , EU rike med Mekel morderen som skal vist åpne flere hundre radikale moskeer fremover , Amnesty Norge og Noas som organisasjoner
   trekker kraftig i snorene og svike – landsvikere med Gro morderen vår er med på leken .
   Siden alle disse agendaene der er med på den totale ødeleggelsen hele Europa og
   Norge , med et stort folkemord og rovmord på hele europas befolkningen .
   Det store problemet er at folket sovner og ser ikke den store planen ,
   som alle disse gruppene der vil gjennomføre i hele Europa fremover .

  2. Ikke enig i at alt hadde blitt annerledes om bare kvinner og barn hadde kommet. Noe hadde blitt annerledes, men det er for det første noe vi ikke kommer til å oppleve, så det er bare en tese, og for det andre er det kontrafaktisk, akkurat som svaret mitt 🙂
   Ønsker ikke å se en eneste en av dem i Norge lenger. Europa for europeere, akkurat som Afrika kan godt være for afrikanere.

 5. Dette kaoset er planlagt av svenske politikere.

  Politikernes plan er å kaste Sverige ut i kaos. Når kaoset er fullkomment, vil de svenske politikerne komme med løsningen, som er politistaten.

  Norske politikere planlegger å innføre politistaten på samme måte i Norge.

 6. I fjor kom det 160.000 «flyktninger» til Sverige, i år har de visstnok gjort noen innstrammnigstiltak og prognosen er på «bare» 140.000, hovedsakelig yngre muslimske menn.
  Om det er no-go zones og kaos i Sveriges storbyer nå så hvordan blir det når tilstrømmingen bare fortsetter og fortsetter ?

 7. Rikspolitisjefen må være en enkel mann når han er overrasket over den grove kriminaliteten i Sverige.
  Men han skal ha skryt for å faktisk fortelle sannheten!

  Politikerne som med viten og vilje importerer kriminalitet og utsetter sine egne medborgere for kriminalitet, voldtekt og terror, er intet annet enn quislinger.

 8. Det er to interessante ting med politisjefens uttalelser:
  1) Han sier de har nok ressurser. Altså er ikke dette en politisk uttalelse for å få flere midler eller kose seg på diverse kurs og treningsleire, og leke med nye våpen.

  2) Eliasson har blitt overrasket over hvor ille det er. Politifolk oppleves som omtrent like naive som den jevne AP-velger eller annen samfunnsborger, for den saks skyld. To ganger har jeg snakket med politimenn som sier de er personlig motstandere av asylmottak. En gang har jeg selv opplevd en stor politirazzia, uten en eneste tiltale eller permanent konfiskering i etterkant, fordi min husstand og venner har jobbet aktivt med å advare og lære opp politikere og pressen. «Vi gjør bare jobben vår», kan man nesten høre dem si. Mitt svar til det siste ville ha vært: Du har enten 60 i IQ eller ljuger.

  Men denne uttalelsen er en del av målet med masseinnvandringen: en politistat. Mange sier det samme som meg, og jeg vet ikke hvor mange som ler og tenker at dette er en såkalt «konspirasjonsteori» (som er et like dumt argument som å kalle noen «rasist», i den grad denne barnslige stemplingen utgjør hele argumentasjonen), men det må sies, fordi det er bevegelser blant politikerne i Europa som vitner om det. Når Angela Merkel, av alle, sier at multukulturisme har feilet, når den ene politikeren etter den andre sier at EU har feilet, og når ingen av dem kommer med et resolutt svar i form av et klart alternativ, så ser det merkelig ut. Hvor mange ganger før har man sett politikere legge seg på ryggen og si slike ting?

  Svaret på de uoverkommelige problemene blir en midlertidig politistat. Men så innser man, gjennom forsiktig styrte debatter, m.m., at vi må ha en politistat. Min mistanke er at lesere av alternative nyhetssider vil bejuble en slik løsning, fordi man gjør alt for å få trygghet, når det først har vært bruduljer og borgerkrig i mange nok år. Jeg vet ikke om jeg får fulgt opp dette innlegget, om det kommer noen svar, tillegg, støtte eller motargumenter, men jeg håper jeg får gjort det. Jeg må forberede meg til et møte med noen lokale politikere om denne galskapen, og anser akkurat det siste som viktigere.

 9. Situasjonen kommer til å eskalere inntil vi slutter å forholde oss de de profesjonelle synserne vi har på stortinget, ved å gi dem vår stemme!
  Dette sirkuset er tredd nedover hodene på Europas befolkning gjennom politikere (profesjonelle synsere)!

 10. Til tross for at alle vet dette så bare fortsetter importen av utøy, hva sviver rundt i hodene til folk egentlig??
  Her blir land etter land i Europa ødelagt av negere og muslimer, og annet avskum som kryper ut av jungelen og ingen reagerer!

 11. Hva er problemet, hadde de ikke gransket i Sverige å funnet ut at det nesten ikke var kriminalitet bland utlendinger? Var det ikke snakk om det multikulturelle storsamfunnet som skulle være så bra?

  Lurer på hva politikerne som styrer og som har det overordnede ansvaret for sine innbyggere skal gjøre når tilogmed politisjefen sier at de har mistet kontroll… dette blir spennende!

 12. Dan Eliasson er selv hatet i politiet som den vestreekstreme galning han er, men hipp hurra det begynner å gå opp for eliten hvilken enorm skade de har utført mot eget land, svensker har bare en mulighet nå, borgerkrig.

  1. Dagen der begeret renner over i Sverige nærmer seg. På et tidspunkt kommer byttet der apati går over til raseri og da tror jeg vi får Rwanda lignende følelses utløp. Selvfølgelig synd for den andelen med stakkars jævler som ikke har gjort en dritt galt men jeg tror det er dit hen landet beveger seg.

    1. Utvilsomt vil sammenbrudd i Sverige føre til massiv influks til Norge. Minste motstands vei og en lang og uoversiktlig grense. Dette gjelder nok både for etniske svensker som ikke orker mer og ikke etniske innbyggere som ser at gresset er grønnere (fortsatt grønt ?) på andre siden av grensen.
     Borgervern medlemskap kan bli den nye store greia å smykke facebook statusen sin med etter 2020. Jeg har begynt å ta mine forhåndsregler/forberedelser i påvente av stor sosial uro og eventuell unntakstilstand. Planlegg for det værste håp for det beste.

 13. Svenskene må begynne å forsvare seg. Angrep er den beste form for forsvar. Ellers vil de forgå. Sånn er naturen, og slik viser historien skjebnen til lignende naive nasjoner over hele kloden.

 14. Politiets oppgave har aldri vært å «garantere sikkerheten for folket» i noen land, politiet er et redskap for staten til å kontrollere folket.
  At politiet kommer en halvtime etter et mord for å etterforske og hente liket/likene, er ikke å garantere sikkerheten.
  Når politiet kommer etter en tid for å konstatere at et innbrudd og/eller ran har funnet sted, er ikke å garantere folks sikkerhet, heller ikke når politiet får beskjed om at en voldtekt har skjedd.

  Det beste politiet kan gjøre er mao å møte opp i ettertid for å slå fast at et ran, en voldtekt, innbrudd, mord ol har skjedd.
  Dette har ikke noe med å garantere folks sikkerhet, men det vil nok bidra til å opprettholde illusjonen om at politiet er der for å «beskytte folket»

  Det er ikke noe som kan «garantere» folkets sikkerhet.
  Men det eneste som kan komme i nærheten av å garantere folks sikkerhet, er om folket kan få ha våpen til å forsvare seg selv om det blir nødvendig.
  Politiet er som sagt kun et redskap for staten (politikerne) og derfor er politiets oppgave å fremme statens politiske agenda.
  Den politiske agenda i dag er å oversvømme våre land med invaderende og fientlige muslimer for å utrydde etnisk hvite europeere, og derfor er det politiets oppgave å beskytte muslimene.

  Politiet er ikke interessert i folkets sikkerhet i det hele tatt.

  Politiet ønsker i likhet med politikerne å gjøre maksimal skade for landets etniske borgere, og politiet er bare glad for at etniske borgere blir voldtatt, skadet og/eller drept.

   1. That means, if Russians (after being officially invited by Asad to step in) wipe out the Saudis and Turks residing on Syrian territory, the NATO can not react – the Russians will just be following the standard legal procedures of international military aid in a war against foreign aggressors.

 15. Leste noe om at Tyskland nå stopper familieforening. Vet noen her om dette stemmer? Da må også Norge gjøre det samme.

 16. Asylsøkere har forgrepet seg på mindreårig jente i Ulstein.
  nettavisen.no/nyheter/etterforsker-mulig-overgrepssak-mellom-to-mindrearige-asylskere-og-jente/3423192027.html

 17. Merkel fortsetter i samme sporet som i 2015.
  91 000 asylsøkere kom til Tyskland i januar.
  speisa.com/modules/articles/index.php/item.2477/over-91-000-new-asylum-seekers-to-germany-in-january.html

 18. Svensk politisjef: «Vi kan ikke garantere sikkerheten til det svenske folk» men vi kan garantere sikkerheten til pedofile kamel ryttere.

  1. Nåjah, jeg synes du er i overkant rasistisk og skjærer alle mot hårs med en kam, når du skriver…det svenske folk…
   – Men ellers så stemmer din kommentar 😉

 19. Nå er det ikke bare utrykningskjøretøy som får gjennomgå i Sverige, nå angriper asylsøkerne busser også.

  avpixlat.info/2016/02/14/buss-utsattes-for-stenkastning-i-okand-stockholmsforort-2/

 20. For en gjeng idioter. Ingen andre ord. Og de fortsetter å stemme for mere. Fortsetter sin «welcome refugees» galskap. De gir blanke i om hele befolkningen forgår. Det er helt sykt å bevitne! Hjernevasket siden fødselen til kollektivt selvmord. Og Zionistene gnir seg i hendene over hva de har stelt i stand.

 21. US Marines brutally ambushed and defeated by Norwegian kids
  speisa.com/modules/articles/index.php/item.2389/us-marines-brutally-ambushed-and-defeated-by-norwegian-kids.html

 22. Nå må alle betale for sin egen sikkerhet. Til dem som betaler politiet for å få lov til å bryte loven. Uttaler en rekke norske politimestrer.

Det er stengt for kommentarer.