Strøm av innvandrere fra Afrika til Italia

BÅTFLYKTNINGER. Italiensk kystvakt plukker opp afrikanske båtflyktninger.

Strømmen av innvandrere over Middelhavet fortsetter for full styrke i 2017, og de kommer ikke fra det krigsherjede Syria.

De siste tallene viser at det i de tre første månedene av dette året kom 30 prosent flere innvandrere til den italienske kysten enn året før. Siden 1. januar har mer enn 24 000 innvandrere gått i land på italienske kyster, gjennomsnittlig ca. 250 per dag, i motsetning til 18 777 innvandrere i samme periode i 2016. Nesten 10 prosent av disse innvandrerne er enslige mindreårige, skriver Breitbart.

I mars landet alene rundt 11 000 innvandrere i Italia, hovedsakelig fra Afrika sør for Sahara. De aller fleste fra tre land: Nigeria, Guinea og Bangladesh(Asia), altså ikke fra Syria.

Roma: Italia, et populært reisemål for turister og nå også for afrikanske innvandrere. Saken fortsetter under bildet. (Foto: frieord.no)

Tallet på innvandrere som kommer sjøveien til Italia ser ut til å kunne bli enda høyere i år sammenlignet med 2016. Den italienske statsministeren frykter at tallene vil øke i månedene fremover, nå som vinteren er over og det er bedre vær på sjøen. 2016 var rekordår med over 123 000 ankomster, 47 prosent mer enn i 2015, og nå ligger det an til en ytterligere stigning i 2017 på rundt 30 prosent.

Mens Italia sliter er det blitt lettere for Hellas, skriver Breitbart. Fjorårets avtale mellom Tyrkia og EU har redusert antallet innvandrere og flyktninger det første kvartalet i 2017 dramatisk.