Planene, som har fått kodenavnet «Operasjon tilbakeholdenhet», skal sørge for at tilbakevendte IS-terrorister som har utført terror i Syria skal få boliger, arbeidskurs og terapi, slik at de skal integrere seg tilbake i det britiske samfunnet og ikke begå nye terrorangrep i sine lokale samfunn.

Planene vil ifølge den britiske avisen The Sun medføre at terroristene går foran vanlige briter i boligkøer for kommunale boliger.

Les også: Muslimsk terrorist (17) varetektsfengslet for to nye uker – ville sprenge bombe i Oslo sentrum

KAN BLI DIN NYE NABO: Britiske myndigheter vil nå tilby tilbakevendte terrorister som har drept, halshugget og voldtatt uskyldige menn, kvinner og barn, bolig og terapi. Om innbyggerne som får disse terroristene som ny nabo vet om deres bakgrunn kommer ikke frem i artikkelen i The Sun.

Les også: Hussain (31) dømt til ni års fengsel i Oslo tingrett – rekrutterte for terrorgruppen IS

Men det stopper ikke der. Ifølge artikkelen vil britiske myndigheter også hjelpe terroristene å finne seg en jobb.

Offisielle papirer som avisen har fått tilgang til viser at så mange som 20.000 muslimske ekstremister blir etterforsket av de britiske sikkerhetsmyndighetene, MI5. Ekstremistene skal nå motta «bestikkelser» for å ikke angripe og begå nye terrorangrep i Storbritannia.

Les også: Bombeterror i Manchester – 22 drept, inkludert flere barn – muslimer feirer på internett

Programmet vil ifølge dokumentene starte neste år og politiet og kommunene håper at myndighetene vil betale for tiltaket fra antiterror-budsjettet som er på nesten 10 milliarder norske kroner.

Programmet har imidlertid fått kritikk fra eksperter og politikere.

Terrorekspert og professor Anthony Glees ved Buckingham University uttalte at «Man ikke kan bestikke mennesker til å slutte å være terrorister».

Politiker for det konservative partiet, Andre Bridgen, la til; «Dette høres ut som en belønning for å være på listen over potensielle terrorister. Du kan ikke kjøpe menneskers lojalitet til dette landet.»

Les også: Europol: 5.000 muslimske terrorister oppholder seg i Europa

Les også: Britisk intergrasjonssjef: «Muslimer vil aldri integrere seg»

VIDEO: Muslimsk skole lærer elevene at ikke-troende skal drepes

Les også: Østerrike: Fengsel må bygge moské for fangene – 50 prosent er muslimer

Avsløringen kommer i kjølvannet av frykt for at radikale muslimer slipper gjennom sikkerhetskontrollene etter at Storbritannia opplevde to terrorangrep i London og Manchester, hvor terroristene var under overvåking av MI5.

Britiske sikkerhetsmyndigheter er nå bekymret for at så mange som 20.000 tidligere «mistenkte» som har vært overvåket tidligere kan planlegge nye rasistiske og fremmedfiendtlige terrorangrep mot hovedsaklig hvite og kristne briter.

Planer har blitt lagt av innenriksmyndighetene, politiet og lokale myndigheter for hvordan man skal avradikalisere og integrere rundt 360 IS-terrorister som har kommet eller er på vei tilbake til Storbritannia fra Syria.

Les også: Terror i London: Minst tre døde – terroristen skutt og drept – turister skadet

Les også: Britiske aviser: Libysk mann ved navn Salman Abedi (23) bak terrorangrepet i Manchester

GRUSOM IDEOLOGI: Radikale muslimer mener at homofile og ikke-muslimer må dø. Selv kvinner og barn blir drept uten omtanke for å gjenreise Kalifatet. Gjerne på de mest grusomme måter. Nå som IS-terroristene nærmest har blitt beseiret i Midtøsten ønsker de gjenværende å komme tilbake til Europa. I flere land, som Storbritannia og Sverige, kan de nå nyte gratis boliger, jobbkurs og terapi. Samtidig må etniske briter og svensker stille seg bak i køen for de samme tjenestene. (Foto: IS henretter homofile i Midtøsten).

Områder som har høy rekruttering til muslimsk terrorisme, som Birmingham, Manchester og London, får spesiell høy fokus mot seg og politiet i disse områdene vil få detaljerte planer for hvordan potensielle mistenkte skal møtes av antiterror-politi og MI5.

Hvis det ikke finnes konkrete boliger de kan huses i, så vil disse terroristene kunne få forrett til kommunale boliger og tilogmed få betalt leie av kommunen.

En kilde hos myndighetene avslører til britiske medier at «Vi planlegger flere muligheter for å snu disse individene fra terrorisme og ekstremistisk aktivitet».

Les også: London bygger «stålring» mot terror rundt skyskrapere og finansbygg

Frieord har tidligere skrevet om hvordan lignende tiltak blir gjennomført i Sverige.

Les også: Sverige – IS-terrorister får boliger, jobb og bidrag i Stockholm

Les også: SÄPO-sjef: «Vi har 2.000 radikale jihadister og tallet øker stadig»

Relatert: