STORBRITANNIA: Skoler forbyr shorts for gutter i sommervarmen – må gå med skjørt

Skolen har sagt at de guttene som mener at bukser blir for varmt i sommermånedene må gå med skjørt som en del av en «kjønnsnøytral» uniformspolitikk.

Britiske skoler har i all sin tid hatt uniformer og tradisjonelt har jenter gått i korte eller lange skjørt, og gutter i bukser eller shorts på sommeren. Nå har altså shorts blitt forbudt av skoleledelsen.

Ved Isca Academy i Exeter valgte en gruppe gutter i fjor å gå med skjørt i protest mot skoleledelsen og den nye loven.

Kravet følger en trend for skoler i Storbritannia hvor man adopterer såkalte kjønnsnøytrale tiltak for å gjøre hverdagen mer komfortabel for de studentene som identifiserer seg som transkjønnet.

Ved mange skoler kan skjørt og bukser nå brukes av begge kjønn under den nye likestillingsloven som skal beskytte transkjønnede mot diskriminering.

Nyheten om påbudet med skjørt i sommervarmen for gutter kommer samtidig som den britiske hæren også nærmer seg total likestilling.

I den britiske armeen har man nemlig installert kjønnsnøytrale toaletter ved sitt hovedkvarter og det har kommet ordre om at alle forfremmelser vil bli kansellert til de som ikke forbedrer sin oppførsel relatert til «inkludering og mangfold».

Det kan fort bli en dyrbar affære å gjøre militæret «likestilt», da prisen for å ta ned de tradisjonelle kjønnskiltene og erstatte dem med unisex-skilt kostet 400.000 kroner ved hovedkvarteret alene.

«INKLUDERENDE»: Det finnes nå ingen kjønnsbaserte toaletter å oppdrive i den britiske hærens hovedkvarter. Her er menn, kvinner, transkjønnede likestilte og bruker samme toaletter.