Stephen Colbert avslørt med løgner om Trump

UTENRIKS/USA

Den kjente TV-verten Stephen Colbert angrep president Trump på sitt show nylig og påstod at presidenten ikke besøkte de berørte eller var i nærheten av flommen i Texas.

Det var under innledningsmonologen at Stephen Colbert – som er svært kritisk til Donald Trump – gikk til angrep på presidenten.

– Det var en offentlig reise til en utsatt stat, hvor presidenten ikke møtte et eneste offer for stormen, så en centimeter med regn eller var i nærheten av en flomrammet gate.

– Han har vært nærmere en flom i et russisk hotellrom, sa CBS-verten til applaus og latter fra salen.

Men det tok ikke lang tid før mediene korrigerte Late Night-programlederen og sa at presidentens første reise til Texas, var til byen Corpus Christi den 29. august. Der skal Trump ha holdt en informasjonstale på en brannstasjon, mens hundrevis av innbyggere sto utenfor og ropte «Texas er sterke» og «Vi elsker Trump!».

Presidenten besøkte selve flomområdet fire dager senere, hvor han møtte ofre for flommen og hjalp med å servere mat på senteret som var satt opp ved et idrettsstadion. Nettsiden Breitbart rapporterte at Trump møtte familier som var direkte berørte av flommen og tok bilder med både voksne og barn.

Trump skal også ha donert over 1 million dollar av sin egen formue til hjelpearbeidet.

Allikevel valgte den populære TV-verten å lyve om presidentens opphold og hjelp til de rammede i Houston.

Les også: Trump knuser Obama på alle fronter

Colbert har kanskje vært den mest høylytte kritikeren av president Trump under hans tid i Det hvite hus på kvelds-TV i USA. I mai skal TV-stjernen fra Comedy Central ha skapt oppstyr da han under en omstridt monolog skal ha sagt at presidentens munn kun passer som en oppbevaringsplass for den Vladimir Putins pi**.

Det ble sendt inn mange klager fra seerne, men kringkastingsmyndighetene valgte å ikke straffe TV-selskapet.

Les også: Venstresidens intoleranse: Hyller flommen og ønsker så mange drept som mulig

Også andre TV-program i USA angriper presidenten for sin tilstedeværelse og hjelp. Her fra morgenprogrammet «Morning Joe» på MSNBC:

MØTTE FAMILIER: President Trump var personlig inne på stormsentrene der myndighetene hadde satt opp senger og mat for ofrene for orkanen Harvey. (Foto: AFP).

I juli skal produksjonsselskapet Showtime ha skrevet en avtale med Colbert om å lage en halvtimes spesial om Trump og hans familie i Det hvite hus.

Colberts aggressive og daglige angrep på presidenten har sørget for at Late Show har økt sine seertall betraktelig etter en vanskelig start med lave seertall.